ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Пак се сдърпаха за паркирането, съветниците решават този месец
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:17 / 01.03.2010Коментари (5)4235
© Plovdiv24.bg
"Архитект Недевски да си гледа сградите и да не дава акъл кой може да управлява и стопанисва паркирането в Пловдив", така заместник-кметът Руси Панчев - председател на комисията, изготвила концепцията за организация на паркирането в града, коментира пред Plovdiv24.bg последните изяви на трипартийната група в Общинския съвет, включваща ССД, ЗС "Александър Стамболийски" и Гражданския съюз за нова България, водена от арх. Атанас Недевски.

В началото на миналата седмица групата обяви предизвестената според нея неефективност от предложената концепция, за която неочаквано за широката публика Славчо Атанасов получи подкрепа и от лидера на ГЕРБ Иван Тотев, и от цялата кохорта на "Атака" начело с най-личния им представител - депутатът и заместник-председател на Народното събрание Павел Шопов, обединили се около кметския призив: "Да спрем лапачката от паркирането!"

Това беше отбой след драматичната пресконференция, която Plovdiv24.bg подробно отрази, когато всички политически групи в местния парламент - воглаве с войводската партия на кмета, въстанаха срещу концепцията като нескопосана. Оказа се, че тя всъщност било много хубава, защото парите от паркиране в новата синя зона и извън нея щели да бъдат калкулирани като приходи за общината чрез "Общинска охрана", която да се преструктурира от търговско дружество в общинско предприятие. Дани Каназирева всъщност заяви, че нямало промяна в позицията на ГЕРБ, кметът гарантира подкрепата на ВМРО, а съветниците от БСП получиха сигнал от София - депутатът им Захари Георгиев ги подкани да преосмислят първоначалната си теза.

Единствено групата на арх. Недевски остана на същата си позиция: синята зона - на концесия с гарантиран приход от 600-700 хиляди лева годишно, а паркингите - на стопанисване от ново общинско предприятие, различно от "Общинска охрана", която да си гледала своята охранителна дейност.

Остър въпрос по този повод отправи към кмета на последната общинска сесия съветникът Любозар Фратев: "Г-н Атанасов, през последните две години бяхме свидетели как променяхте мнението си под давлението на различни политически групировки и партии. Независимо че решение по проблема с паркирането ще вземат общинските съветници, артикулирайте ясно пред нас своята позиция."

Кметът истински се разсърди. "Няма да позволя да петните името ми. Долнопробна лъжа е, че се поддавам на политически внушения. Имам волята да обърна несправедливия процес от началото на демокрацията и всички пари от паркирането да се вливат в бюджета, от който зависи благоденствието на Пловдив", не остана длъжник той.

"Гражданите са на наша страна - предпочитат всички пари от паркиране да остават за общината, отколкото да пълнят частни джобове. Около 300 хиляди лева от тазгодишния бюджет са планирани за подмяната на светофари. Трябва ми най-малко милион, за да няма оплаквания, че тук или там спряло да мига. Не е ли по-добре да си вземем ние парите от паркирането? Непрекъснато ни оплюват. Да предложат нещо по-добро", сложи засега точка по темата Руси Панчев.

Кметът обеща предложението да бъде внесено и да се гледа от Общинския съвет на една от предстоящите мартенски сесии.



Още по темата: общо новини по темата: 265
21.04.2024 »
16.04.2024 »
01.04.2024 »
10.01.2024 »
05.10.2023 »
28.08.2023 »
предишна страница [ 1/45 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Думата артикулирам значи да произнасяма правилно, явно Фратев пак е дочул някоя частица и си я е внедрил
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Природни стихии
Катастрофи в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: