ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Отвориха целия бул."България" за движение предсрочно
Автор: Екип Plovdiv24.bg 19:38 / 16.05.2011Коментари (26)7325
© Plovdiv24.bg
снимка: Архив
Булевард "България" в Пловдив вече е отворен за автомобили по цялото си продължение и в двете посоки, информира главният секретар на общината Борислав Инчев. Остава да се нанесе маркировката върху един от финалните участъци, както и малко довършителна работа по тротоарите около Колелото на Панаира, но това няма да изисква нови затваряния, обясни Инчев. По предварителна информация булевардът трябваше да бъде отворен утре сутрин около 9:00 ч.

Припомняме, че цялостната реконструкция на булеварда протече на няколко големи етапа, като реално започна през 2008 г. В ремонта бяха вложени предимно средства от компенсациите срещу първоначално приетите 200 000 тона софийски бали с боклук на сметището край Цалапица. Община Пловдив също е заделила през годините около 3 милиона за бул. "България".


Още по темата: общо новини по темата: 181
04.10.2021 »
12.10.2019 »
16.11.2016 »
19.07.2016 »
14.03.2016 »
08.03.2016 »
предишна страница [ 1/31 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Браво!!! Булевардът е много хубав! Най-накрая европейски булевард в Пловдив... Дано продължат и с другите, че имат нужда...
+4
 
 
Проектирането и финансирането на ремонта на булевард България беше направено още по времето на Чомака. Този булевард ни е подарък заради приемането на софийските боклуци - дебело искам да го подчертая за всички, които плюеха тази сделка и които плюят правителството и София. За Славчо Атанасов остана само най-лесното - да направи самия ремонт. Лесно, лесно, ще кажете вие, но и най-лесното нещо може да бъде осрано от първокласен тъпак. 1) обществените поръчки бяха направени така, че РЕМОНТЪТ (не ново строителство) на километър от този булевард беше няколко ПЪТИ по-скъп и около 25 пъти по-бавен от строителството от чисто нови отсечки с отчуждавания на терени на магистралите Тракия и Марица. Т.е. при добро НЕкорумпирано управление със същите пари можеха да се ремонтират още 2-3 булеварда. 2) договорите за изпълнение на ремонтите НЕ бяха изпълнени в срок и по предназначение, договорените цени бяха увеличавани допълнително с анекси (типичната корупционна практика), а фирмите бяха в позиция да изнудват общината и го направиха. 3) малоумната временна организация на движението или по-скоро липсата на организация, на някаква рационална мисъл как да се пречи по-малко или въобще да не се пречи на хората и на бизнеса, нанесе щети за толкова милиона лева, колкото струва самия ремонт. Всичко, което можеше да се направи във вреда на гражданите и в услуга на фирмите изпълнителки, беше направено. В момента Агенция пътища строи нов мост и пътен възел над жп-линиите от гара Тракия за Скутаре до Скобелева майка и НИКОЙ ДОРИ НЕ РАЗБРА, че там има строеж. Първо строят половината мост, който ще поеме изцяло движението двупосочно, после ще срутят стария и ще построят другата половина. Толкова е просто, че само изключително прост и тъп като галош човек не може да се сети да го приложи. Не е в стила на Славчо Атанасов да направи нещо правилно. В неговия стил е да блокира целия град за няколко години, да ходи да ИНСПЕКТИРА строителството под камерите на всички местни репортери и да ни побратимява с Диарбекир, когато изсичат 100 годишните дървета по трасето. 4) ТОЗИ БУЛЕВАРД НИ Е ПОДАРЪК ОТ СОФИЯ - по онова споразумение, което нашия тъп кмет набучи на кол пред общината. На това какво му казват - храни куче да те лае. Такъв си е нашия кмет - неблагодарен помияр. За един цял мандат успя да насере няколко проекта с осигурено финансиране от държавата. След него обаче остава пустиня за следващия кмет - оглозган град, нула стотинки, нула проекти, подарен Екозавод на двама бандити, нула собственост (и общинските жилища ще подарят на свои хора).
+2
 
 
хайде сега и от пожарната към рогошко шосе да се почне, че там колите направо пропадат по пътя
+4
 
 
Чудо невиждано стана- асфалтираха булеварда. ПИОНЕРИ! С цената на какво- четери година изтезания на живущите в Северен и милиони левове погребани заради чиновническа некадърност. Аз не съм забравил задръстванията ,когато едновременно разкопаха бул. "Дунав", бул. "България" и бул."6 Септември", не съм заабравил, че за 3 години 2 пъти затваряха моста на Герджика (южната му част още не е готова), че 2 пъти разкопаха бул."Руски" през има- няма година, че спираха ремонтите, понеже свършили парите, нямали асфалт или не изчакали срокове за обжалване и т.н. и т. н. Един мандат изпълнен с абсурди. Иска ми се да кажа "браво", но няма да е от сърце.
You can't rely on other people to make you happy
на 16.05.2011 г.
+4
 
 
Нямам търпение след малко да мина по булеварда от Адата до Захарна фабрика. Такъв кеф е по нов булевард. За хората на запад това е нещо нормално, а тук аз (а сигурно има и други като мен) си променят маршрутите на движение спрямо това кой път има по-малко дупки, нещо, което в нормалните държави е немислимо.
+8
 
 
Най важното е ,че поне ги завърши тези булеварди за разлика от Чомаков който нищо не направи за 8 години освен да доведе Пловдив до 16 място по икономически ръст.Когато нещо е хубаво си е хубаво.
+5
 
 
за булеварда браво, обаче имам един въпрос-посока панаира зелена вълна в обратна посока по същият булевард червена вълна,това има ли оправяне или не
на 16.05.2011 г.
+1
 
 
Браво Славчо ! Въпреки саботажите на герберастите , ти успя ! Глас за тебе на изборите!!!
+3
 
 
Предсрочно ??? Гледам и не вярвам на ушите си.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Променят визията на Центъра - правят го още по-хубав
План за възстановяване и устойчивост на България
Лято 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: