От общината стягат проект за по-добър транспорт

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (7)
12:26 / 03.02.2010
6308
Заместник-кметовете Ганчо Колаксъзов и Руси Панчев ще лобират за проекта "Устойчив градски транспорт" пред заместник-министъра по регионалното развитие Лиляна Павлова в петък, научи Plovdiv24.bg.

Обсъдени ще бъдат идейният проект, обхватът на дейностите и финансовите параметри за съфинансиране от страна на общината. Работната среща е насрочена по настояване на отговорника за евроинтеграцията Колаксъзов.

"Министерството работи бавно. Две години отлага пускането на линията. Едва този януари даде ход и на процедурата за избор на консултант, която ще приключи най-рано след три месеца. Това за нас е загуба на време" кахъри се той. 

Точно три месеца можело да не стигнат, за да се спазят сроковете за разработването на проекта. Работното проектиране ще е от общината. В новия бюджет за него са заложени около 500 000 лева. 

По тази оперативна програма се предвижда широк обхват от дейности, като: обновяване на транспортната инфраструктура - контактна мрежа, спирки, бази за ремонт и поддръжка и оборудване; разработване на планове за управление на трафика и внедряване на автоматизирани системи за управление и контрол, на центрове за управление на трафика, дистанционно сменяеми информационни табла; светлинно и звуково обявяване на спирките, разработване и подобряване на системи за обществен градски транспорт, използващи автобуси и тролеи, които отговарят на европейската нормативна уредба за вредни емисии от двигателите и използване на възобновяеми/алтернативни енергийни източници в градския транспорт и т.н.

Очаква се министерството да даде параметрите за пловдивския проект, който е сред приоритетните за общината - очакват се поне 30 милиона евро. 



Този браузър не поддържа видео елемента.


(с) ПОТВ

Виж коментарите (7)

Още по темата (1005):
26.04.2024 Шофьорът, псувал контрольори, ще бъде наказан
26.04.2024 Шофьор от градския транспорт поиска да обърне джуките на
контрольорка
24.04.2024 Кондукторка показа доста неприличен жест към девойка в Пловдив
22.04.2024 Пловдивчанин: Лъжат ни!
20.04.2024 Пловдивчанин: Харчите ли си спокойно парите?
14.04.2024 Важна промяна: Отпадат последните курсове в разписанието на някои автобуси в Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
Пловдивчанка напъха 20 000 лева в найлонова торба и ги пусна през...
Патрулка не спря на "Стоп", пострадаха полицайка и шофьорка
Отбелязаха 50 години от създаването на отделението по диализно ле...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).