От София не дават да се пипа жп-линията Централна гара - Филипово

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (19)
12:15 / 09.05.2010
7140
Готова, изградена вече железопътна инфраструктура в чертите на града е безспорно предимство, което ще бъде доказано в съвсем близко бъдеще. Това заявиха от Национална компания "Железопътна инфраструктура", потърсени от репортер на Plovdiv24.bg за коментар относно идеята за премахване на линията Пловдив - Филипово, лансирана от съюза на частните предприемачи "Възраждане".

От НКЖИ припомниха, че отсечката е основна рокадна линия за товарно движение, което облекчава връзката Пловдив - Тракия - Скутаре. Освен това в участъка се движат пътнически влакове по направленията Пловдив - Панагюрище, Пловдив - Хисар и Пловдив - Карлово.

Железният път между гарите Пловдив и Филипово е неразделна част от железопътен възел Пловдив и премахването на тази отсечка ще лиши възела в много голяма степен от функция, категорични са от компанията.

"Спирането на жп-линията Централна гара - Филипово е само една наша идея, която предложихме на вниманието на кмета като вариант за облекчаване на трафика. Има мнения "за" и "против". Добре е да се чуят аргументите на всички страни", коментира секретарят на консултативния съвет към кмета и член на "Възраждане" Христо Лазаров. 

Виж коментарите (19)

Още по темата (2):
27.04.2010 Искат спиране на жп-линията между Централна гара и Филипово
20.12.2007 Замислят подлези под ЖП линията за Карлово
Още новини от Новини от Пловдив:
Блъснаха моторист на бул. "Свобода"
Популярен българин се появи на изненадващо място в Пловдив
Сигнал: Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупос...
Читателка: Европа ли? Не само ще ни се смеят, ами и ще ни изхвърл...
Ако на мястото на ухапването се появи червено петно колкото монет...
Нови арести в Пловдив!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).