ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Освен в палежи адвокат Елдъров е обвинен и в пране на пари
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:39 / 03.02.2015Коментари (3)6396
"Не съм извършил нито едно от всички престъпления, в които ме обвиняват". Това заяви пред Пловдивския окръжен съд 36-годишният адвокат Владимир Елдъров. Той бе доведен в залата под засилена полицейска охрана заедно с още двама младежи - Петьо Пенев и Валери Бодуров, сочени за негови съучастници.

"Тези млади момчета не съм ги виждал. Жертва сме на някои клиенти. Никога не ми е дошло в главата да мисля за подобни престъпления", изтъкна юристът, на когото прокуратурата иска постоянен арест.

Делото започна с един час закъснение, тъй като защитата поиска да се запознае с обвинението на прокуратурата. Адвокатът на Елдъров - Йордан Давчев представи на съда няколко призовки, които удостоверяват, че клиентът му е адвокат по други дела и трябва да се яви в съда. 

Давчев даде още вносни бележки, удостоверение за граждански брак на Елдъров и удостоверение за раждане на детето му.

Съдия Силвия Цанкова допусна тези доказателствение искания. Прокурор Галина Андреева пледира на Елдъров и съучастниците му да бъде наложена най-тежката мярка. 

"Касае се за подредени, добре обмислени, планирани и реализирани тежки посегателства, насочени към собствеността на граждани и създаване на опасност за живота им", каза обвинителката.

Елдъров е обвинен в подбудителство и поръчителство на 5 палежа, от които на 3 коли, къща в карловското село Баня и трактор в село Зелениково. 

"Не мога да проумея, че на съседи на Елдъров, които хранят домашни животи, би могло да се стигне до палене на имуществото им", посочи Андреева. 

Тя изтъкна, че множеството призовки и документи за граждански брак и малко дете не са попречили на Елдъров да извърши тези престъпления.

"Законодателят не е предвидил невменяемост на защитника в съдебното производство. Елдъров е бил трудово ангажиран, имал е семейство и по време на тези брутални престъпления. Изумена съм, че представител на професия, която би следвало да е хуманна, е участник в такава престъпна дейност", каза прокурор Андреева. 

Тя изтъкна, че срещу него се води и друго досъдебно производтво за пране на пари и присвояване в особено големи размери. Единствената адекватна мярка според нея е адвокатът и двамата му съучастници да бъдат задържани, за да не извършват други престъпления и да бъде предпазено обществото от тях.

Адвокат Йордан Давчев упрекна прокурорката, че недобросъвестно интерпретира доказателсвата.

"Искате да внушите, че има доказателства от 15 свидетели, според които моят доверител е подбудител. Какви са тези доказателства? Че се е срещнал с други лица, които нямат други отношения към предмета на делото", изтъкна Давчев. 

Според него всичко това говори за голямо съмнение в доказателствения материал и че обвинението се гради само на едни уговорки.

"Госпожо съдия, с вашето решение може да зачеркнете за цял живот една кариера и едно семейство, недай си Боже. Доверителят ми е перспективен адвокат и има много служебни ангажименти. Няма как да се скрие и избяга, тъй като има и семейство", каза защитникът Давчев.

Съдът още не се е произнесъл дали ще остави Елдъров в ареста или ще наложи по-лека мярка като домашен арест или освобождаване.


(c) ПОТВ


Източник: в. "24" часа


Още по темата: общо новини по темата: 27
12.08.2022 »
07.10.2020 »
28.05.2020 »
19.02.2020 »
16.01.2020 »
29.01.2019 »
предишна страница [ 1/5 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Той баща му отдавна трябваше да е в панделата , сума ти престъпници е отървал от затвора
Защо нямате тема за избора на генерален секретар на ООН?
на 03.02.2015 г.
+6
 
 
На тоя и баща му няма да му помогне.
+9
 
 
Ние всички силно желаем най-после да арестуват престъпниците и да ги осъждат ефективно за панделата. Ако ще Бойко Борисов да е. Но всичко да е в съответствие със Закона. Ако действително има доказателства за вината на адвоката Елдъров - да си го осъдят. Доказателствата да са приети от Съда! Ако Съдът и Прокуратурата наистина са независими, това ще дава добър резултат. Но иначе да не стане така, че една банда използва държавните структури за да се разправи с друга банда!!! Както прави Делян Пеевски например. Тогава нито за държавата, нито за нас ще е добре.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Детско-юношески футбол
Катастрофи в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: