ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Осъдиха 18-годишния, опитал да задигне колата на дядо Николай
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:51 / 21.10.2011Коментари (5)2750
© Plovdiv24.bg
Пловдивският районен съд осъди на една година лишаване от свобода при първоначален строг режим подсъдимия Николай Якимов.

Той беше признат за виновен в това, че през периода от 22.05.2011 г. - 23.05.2011 г. в гр. Пловдив, повторно, след като е бил осъден с влязла в сила присъда за друго такова престъпление, чрез използване на техническо средство - оригинален ключ на лек автомобил "Ауди А8" е направил опит противозаконно да отнеме чуждо моторно превозно средство - лек автомобил "Ауди А8" на стойност 62 000 лв. от владението на Пловдивска метрополия, с намерение да го ползва, като деянието останало недовършено по незевисещи от волята на дееца причини. На 21.05.2011 г. в гр. Пловдив е отнел чужди движими вещи - мъжки портфейл на стойност 5 лв. и сумата от 3 лв. от владението на Стоян М. от гр. Пловдив без негово съгласие с намерение противозаконно за ги присвои - престъпления по чл. 346, ал.2, т.3, НК и чл. 195, ал.1, т.7, НК.

Николай Якимов е от гр.Велинград, ученик в 11 клас в СОУ "Кирил и Методий" гр.Велинград. Осъждан е до момента два пъти за кражби.

На 22.05.2011 г. през деня Николай Якимов пристигнал в гр. Пловдив. Тъй като същият не работел, нямал доходи, решил да извърши кражба. Минавайки по ул." Станислав Доспевски " в гр. Пловдив, подсъдимият видял че дворната врата към улицата на №20 /където се намирал дома на Пловдивска Света Митрополия / е отворена, а в двора са паркирани няколко леки автомобила, сред които и л.а. "Ауди А8", собственост на митрополията. 

Подсъдимият отворил входната врата на митрополитския дом и взел от шкафчето четири връзки с ключове /съответно за лекия автомобил марка Ауди, както и за паркираните в двора - л.а. БМВ и "Мерцедес" и за микробус "Форд Транзит"/, както и ключа за входната врата на дома. След това Якимов се приближил до л.а. "Ауди А8", отключил предната лява врата, влязъл в автомобила и се опитал да го приведе в движение с откраднатия непосредствено преди това контактен ключ. В същия момент обаче в двора пристигнал с личния си автомобил свидетелят Георги Димитров - заемащ длъжността "Свещеник по администрацията и сътрудник в отдел "Манастирски и църковни имоти ". 

Направило му впечатление, че дворната врата към улицата е широко отворена, а обичайно тя винаги била затворена и заключена. Паркирайки автомобила си, свидетелят забелязал подсъдимия, който се опитвал да приведе в движение и потегли с л.а. "Ауди А8", веднага се приближил до него и го попитал какво прави. Якимов обяснил на Димитров, че ще излиза с автомобила. 

Свидетелят обаче се усъмнил, тъй като за първи път го виждал и отишъл да попита монахините в дома, дали той е църковен служител и по какъв повод ще излиза с автомобила, но никой не бил уведомен, че предстои излизане с горепосочения автомобил, още повече, че същия обичайно се управлявал от Пловдивския митрополит. Свидетелят Димитров веднага излязъл на двора, където установил, че вратата на посочения автомобил е открехната и в двора няма никого, тъй като подсъдимият бил избягал. Няколко минути по-късно Димитров установил, че липсват ключовете за намиращите се в двора четири служебни автомобила /посочени по-горе/ и подал сигнал в ІV РУП- гр.Пловдив, където било започнато досъдебно производство. 

В тази връзка пред митрополитския дом бил поставен секретен пост от цивилен полицейски служител. На следващия ден - 23.05.2011г. на посочения секретен пост се намирал Атанас Синджирлиев - полицейски служител при ІV РУП - гр.Пловдив Към 13,00 ч. към митрополитския дом се приближил подсъдимият Якимов, който решил да направи втори опит да отнеме л.а. "Ауди А8", като за целта носел в себе си откраднатите предишния ден автомобилни ключове. Якимов се приближил до входната дворна врата към улицата на Митрополията и тъй като същата този път била заключена с резе отвътре, Якимов проврял ръка и се опитал да отключи. В същото време към него се приближил полицейския служител Синджирлиев който извикал "Полиция, спри на място!". 

Подсъдимият се опитал да побегне , но след като бил хванат от свид. Синджирлиев, започнал да се съпротивлява. В този момент на улицата излязъл свидетелят Симеон Стоев - домакин при Пловдивска митрополия, който помогнал на полицейския служител да задържи обвиняемия Якимов.

Подсъдимият се призна за виновен и между него и Районна прокуратура се сключи споразумение, одобрено от съда.

Споразумението влиза в сила веднага и не подлежи на обжалване.


Още по темата: общо новини по темата: 3
27.05.2011 »
27.05.2011 »
25.05.2011 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Стоя и се чудя защо коментарите ми не са активниу т. е. защо ръчичките в горния десен ъгъл са сиви, а не зелена и червена.
на 21.10.2011 г.
+1
 
 
Божи човек с кола от 62 000?????Това е светотатство бае Николае! Къде ти е духовното, къде ти е скромността, къде ти е страха от бога? За пореден път се убеждавам, че духовниците в България нямат нищо общо с духовността и вярата. Виж ги боже и им скрой шапките!
+3
 
 
Има няколко души, които трябва да бъдат изгонени завинаги от Пловдив и Кольо Ролекса е първи в списъка.
+6
 
 
този малкия как мисли да краде от църковната мафия хаха
+6
 
 
...."лек автомобил "Ауди А8" на стойност 62 000 лв"....мдааа наистина стойностна кола на мошеник с претенции за божи служител
Простаците са непобедими!
на 21.10.2011 г.
+8
 
 
Не ,че оправдавам крадеца ,но щом става дума за николайчо генералското детенце може ако е за друг вълци го яли ..
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Космическа надпревара
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
Конфискуват коли на пияни и дрогирани
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: