ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Остра атака срещу пловдивски депутат
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:35 / 04.12.2015Коментари (1)4461
©
"Имаме самочувствието, че с предложенията си предотвратихме на този етап опит за грубо посегателство върху разделението на властите и независимостта на работата на съдиите и прокурорите", заяви по повод предложенията за квотите в състава на ВСС зам.-председателят на ПП АБВ Румен Петков.

Предложението ни професионалната квота да бъде от 6 души, а политически представената - тази на Народното сбрание да е от 5, среща сериозна подкрепа", добави председателят на правната комисия в ПП АБВ Марин Киров.

В този смисъл Румен Петков заяви задоволството на политическата сила от решението на временната комисия за конституционни промени, с които се гарантира създаването на предпоставки за намаляване на политическото влияние върху двете гилдии: съдийската и тази на прокурорите и следователите".

Като грозен акт на погазване на разделението на властите обаче, на злоупотреба с влияние и с власт на пресконференция в Пловдив днес бяха посочени действията на народния представител от ГЕРБ Методи Андреев.

"Депутатът продължава да се намесва грубо в работата на МВР и да кадрува в Пловдив и това е обществена тайна", заяви ген. Валентин Петров като посочи Агенцията по храните, местното поделение на "Напоителни системи", директора на ВМЗ Сопот, началника на охраната и сигурността на ВМЗ Сопот, печално известните смени в РПУ-тата в Асеновград и Първомай, довели и до отстраняването на директора на ОДП в Пловдив Пламен Узунов.

По думите на ген. Петров Методи Андреев е оказал тежко въздействие при избора на председатели на ОбС Карлово и Кулен, в работата на кмета на Стамболийски, сега грубо се намесвал и за това кого да постави начело на сектор "Икономическа полиция" в Пловдив.

"Безнаказаността на действията на такива хора дава въможност на други хора, гравитиращи около тях, да извършват престъпления", каза ген. Валентин Петров и посочи сигнал, сързан с контрабанда на гориво в района на Асеновград.

"Преди месец и половина съм подал сигнал до бившия областен управител Розалин Петков, но до този момент никой не е реагирал. А схемата продължава да действа и горивата вече се разкарват с цистерни" заяви ген. Валентин Петров. Горивото, което било контрабанда без платени данъци и акцизи, идвало от района на Перник и се продавало на ниски цени в района на Асеновград. С него зареждали камиони и трактори.

Според ген. Валентин Петров хората, замесени в схемата били в изключително близки отношения с депутата Методи Андреев и били от партийния му кръг.

Румен Петков определи поведението на Методи Андреев като "безпардонно и арогантно" . Той е нарушил принципа на разделение на властите и грубо се е намесил в работата на изпълнителната власт.

"Говорим за търговия с влияние и злоупотреба с власт. Затова този човек не бива да бъде народен представител" , заяви Румен Петков. 

Бившият вътрешен министър коментира, че заради подобни политически намеси се легитимира страхът като начин на мислене и управление, което е пагубно за цялата система на сигурност в България.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
+7
 
 
Само "хубави хора" събрани на тази снимка! Направо се просълзих от умиление!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Космическа надпревара
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
Конфискуват коли на пияни и дрогирани
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: