Още един приемен кабинет работи от днес в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:47 / 10.04.2020
5839
Приемен кабинет работи от днес в  МБАЛ “Света Каридад“. Той се намира във филиала на здравното заведение – клиника "Света Анна“, отделена  само за лечение на  COVID-19.

"Създадена е безупречна организация, няма риск да се смесват потоците от пациенти, осигурени са предпазни средства и всичко необходимо, а персоналът е изключително отговорен, съобщи областният управител Дани Каназирева, след като лично посети болницата и се срещна с лекарите.  

Още с влизането в двора,  са поставени указателни табели за пациентите, а за линейките на Спешна помощ е осигурен достъп от другата страна. Отделен вход с асансьор от източната страна на клиниката отвежда пациента до втория етаж, където е кабинетът, оборудван с всичко необходимо. Пациентите се преглеждат при спазване на всички противоепидемични изисквания, увериха от лекарския екип. 

"Пациентите в клиника "Света Анна“ са разделени на два потока – единият е на тежките случаи, които минават през Спешна помощ, а другият поток са хората, които искат да ползват само услугите на приемния кабинет - или за консултации, или за хоспитализиране, ако има такива индикации, обясни Елена Христева - изпълнителен директор на "Света Каридад“. 

На същия етаж е и отделението, където евентуално ще бъдат приемани пациенти със съмнение за заболяването.

По думите й ситуирането, точно тук, на приемния кабинет и обособяването на част от сградата на "Света Анна“ в отделение за лечение на коронавирус е много добро решение, защото ще поеме пациентите в района, който е много голям.

Клиниката разполага с 40 легла, седем от които интензивни. Те са разпределени в две отделения – за тежки, както и за леки и средно леки случаи. В отделенията на 12-часови смени работят екипи от по 9 души персонал -  лекари, сестри и санитари с ръководител анестезиолог. При нужда, броят им ще бъде увеличен. 

"Младите лекари специализанти изразиха желание за това да са на първа линия и да работят под ръководството на рутинирани лекари. Лечебното заведение разполага и с доброволци, които помагат на персонала. До момента няма нито едно подадено заявление за напускане от хората, допълни Христева.

Клиниката разполага и с отделна зона, която при нужда може да бъде обособена като хотелска част за персонала. 

"Благодаря, както на вас, така и на останалите частни и държавни болници в Пловдив, които безпроблемно организираха работата си с отделни корпуси и отделения само за лечение на коронавирус -  болниците "Свети Георги“, Пълмед, "Каспела“, "Иван Рилски“ и бившата окръжна болница, допълни Каназирева. 

Областният управител за пореден път припомни, че ако гражданите имат притеснения за здравословното си състояние, след консултация с личния си лекар,  могат да бъдат прегледани в някои от разкритите вече кабинети, където ще се прецени дали да бъдат хоспитализирани или да им бъде назначено домашно лечение.

Виж коментарите (0)

Още по темата (17025):
06.05.2024 Ген. Мутафчийски за трудностите на военен лекар
09.04.2024 Лекар: Ако една майка откаже имунизация – това значи 4000 деца с възможност да се разболеят от коклюш
09.04.2024 Доц. Атанас Мангъров: Ваксините, които са в Националния имунизационен календар, да бъдат правени
08.04.2024 Проф. Ива Христова разясни за коклюша и стремглавото му разпространение
08.04.2024 Съдът оправда Костадин Костадинов
08.04.2024 Д-р Бацелова: Първите симптоми са като при лека настинка! Никакво
самолечение!
Още новини от Новини от Пловдив:
Забавен надпис на автомобил в пловдивска регистрация предизвика ф...
Район "Северен" се подготвя за нови ремонти на улици и тротоари, ...
Пловдивчанин поиска глобяване на пешеходци: Тази игра на руска ру...
Сигнал: Сервизаджии образуваха ново сметище в Пловдив
Удар между коли затапи Околовръстното на Пловдив, има полиция
На празник като на празник, район "Южен" се отчете


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).