ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Опасност: Целият трафик от Асеновград към Карлово ще минава през центъра на Пловдив
Автор: Диана Бикова 09:52 / 26.10.2022Коментари (1)8474
© Plovdiv24.bg
С политически речи започна извънредното заседание на пловдивския общински съвет, на което се обсъжда проекта за пробив при Водната палата, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Йордан Илиев, ГЕРБ:

"Пловдив е древен град, един от най-старите живи градове в света, но и модерен град, икономически атрактивен, културна столица. ПП ГЕРБ активно участваше в състезанието с другите градове, Пловдив спечели, увеличи населението си, все повече хора избират да живеят тук. Това поставя предизвикателства пред местните власти. Искаме Пловдив да е град за хората или град за автомобилите?

ПП ГЕРБ има ясен отговор. В управленските ни мандати Пловдив се превърна в град с голяма пешеходна зона, велоалеи, прекрасна крайречна зона на Марица юг.

Разсичането на градската тъкан е рисковано решение с големи последствия. Проекти от този вид трябва да бъдат сериозно аргументирани от ползите.

Инициирахме тази извънредна сесия, защото обществото трябва да знае всичко за проекта. ПП ГЕРБ е на страната на правилните решение. Искаме незабавно спиране на този проект."

Веселина Александрова, ДБ:

"Групата на ДБ винаги е ставала срещу проекта за пробив, не защото сме опозиция, а защото е вреден. 

Към ден днешен се заформи своеобразно обществено обсъждане. Оформи се ясно становище, че освен незаконосъобразен, този проект е и нецелесъобразен. 

Господин кметът казва "не политизирайте въпроса“, но проектът е въпрос на политика. 

За нас този проект е грешна градоустройствена политика. Противоречи на практиката в цял свят – денивелираните кръстовища се заличават в централна градска част и се ситуират в покрайнините. Ще създадем предпоставка целият трафик от Асеновград към Карлово да минава през центъра на града.

Предлагаме изменение на проекта: възлага на кмета да предприеме мерки за окончателно преустановяване на проекта

Слави Георгиев, независим

"Днешното присъствие на граждани, което е едно най-големите присъствия на граждани в залата, е предупреждение към всеки съветник и кмет, че в 21 век не може да се управлява Пловдив по този начин – без ясни проекти, без технически задания.

Това е един от обектите при обсъждането на заема, за който нямаше проект. Пример да управляваш на инат. Днес трябва да бъде даден урок".

Евелин Парасков, Съюз за Пловдив

Днес трябва да сложим край на това политическо напрежение. Най-правилното – в т. 3 – да дадем срок да се обективират всички съмнения, време на администрацията да обясни. След това вече можем да говорим за окончателно спиране на проекта".

Съветниците приеха дневния ред, който е от три точки:

1. Представяне и обсъждане на проекта, кореспонденция с фирмата изпълнител, строителни книжа и разрешителни за "Пробив на Водна палата – Транспортен възел на две нива за връзка на бул. “Цар Борис III Обединител" и бул. “Марица – юг“ – инженеринг";

2. Представяне и обсъждане на кореспонденция с УО ОПРР относно възможни финансови корекции при изпълнение на проект "Пробив на Водна палата – Транспортен възел на две нива за връзка на бул. “Цар Борис III Обединител" и бул. “Марица – юг“ – инженеринг";

3. Представяне и обсъждане на протоколи от обсъжданията от Обществения съвет, създаден от ОбС – Пловдив, за контрол на разходването на средствата от заема по "Фонд за устойчиви градове“. Представяне и обсъждане на протоколите от обществените обсъждания за заема финансиращ изпълнението на проект за "Пробив на Водна палата – Транспортен възел на две нива за връзка на бул. “Цар Борис III Обединител" и бул. “Марица – юг“ – инженеринг".

Всички желаещи граждани ще имат възможност да се изкажат.



Още по темата: общо новини по темата: 264
13.07.2023 »
11.07.2023 »
07.07.2023 »
06.07.2023 »
05.07.2023 »
23.05.2023 »
предишна страница [ 1/44 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Наближават избори и започнаха да "мислят" за града. Абе,Зико от коя партия е,че нещо се обърках. В желанието на герберасите за "победи" на избори ни натресохте тези "капацитети",които за три години ни скъсаха нервите и сега осъзнахте колко са некадърни и как разкопаха целия град и това ще е най слабия мандат от прехода.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Кабинетът "Денков - Габриел"
Изграждат екозавод в Шишманци
България в еврозоната
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: