ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Опашки за вадене на лични документи изнервиха пловдивчани! От институцията: Няма драма!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:30 / 05.08.2015Коментари (27)7419
© Plovdiv24.bg
Хора недоволстват от опашките, които се получават пред "Паспортна служба" на улица "Волга" в Пловдив. За повече информация Plovdiv24.bg потърси от шефа на отдела - Костадин Марков:

"Няма никаква драма при нас. По принцип подобна ситуация се повтаря всяко лято, когато много хора се връщат от чужбина. Опашките обикновено се получават сутрин, а следобед не е така. И все пак - за около час-час и нещо човек може да си подаде заявлението за нов документ за самоличност.

Непрекъснато информираме гражданите, че районните управления също извършват тази дейност и голяма част от хората проявяват разбиране и отиват там. При нас са експресните поръчки. Но пак повтарям - тази ситуация се повтаря всяко лято и аз не виждам драма в това. Просто потокът от хора през август е много голям и няма как да обработим всичко по-бързо. А относно списъците - това е право на гражданите", обясни пред репортер на сайта Марков.

Около обяд днес опашката наброяваше около двадесетина души, видя репортер на сайта.

Сутринта обаче огорчени пловдивчани споделиха пред камерата на колегите от btv следното:

"Вчера бях 136-та. Още върви списъкът от вчера", обясни жена на опашката. 

"Не е нормално, защото работят само две гишета! Би трябвало да се организира август месец да има повече гишета", уточнява тя.

Най-абсурдното е, че трябва да влезеш до гише "Информация", след като си се записал под някакъв номер, в някакъв списък, за да питаш откъде да си вземеш бланка, за да си подадеш документи за международен паспорт", недоумява Люба Григорова, майка на 10-месечно момиченце и 5
© btv
-годишно момче, която трябва да се реди на опашка под списък, за да получи информация.

Читателка на Plovdiv24.bg, живееща в Канада, пък обясни, че едва не се е стигнало до скандал на въпросното място преди близо месец, когато тя и семейството й са искали да подменят паспортите си.

"Никой не казва, че вътре може да ес плати с карта! И един час си дремеш на опашката на "Си Банк". И полицаят вътре излъга, че можело само с карти, издадени в БГ, да се плаща. А логата на "Виза" и "Мастеркард" си ги имаше. Добре, че спрях мъжът ми да не се разправя, че още два часа щяхме да стоим там. Прибира си таксата "Си Банк" и готово.

Пък и дремеш на опашка, като може само с една опашка да се мине с плащане с карта вътре при подаване на документите".







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
А БЕ ХОРА ЗАЩО ВДИГАТЕ ТОЛКОВА ГЮРЛУТИЯ СЛЕД КАТО ВЪВ ПОСЛЕДНИЯТ МОМЕНТ СЕ СЕЩАТЕ ДА СИ СМЕНИТЕ ДОКУМЕНТИТЕ А ДОКАТО БАЧКАТЕ НА ВЪН СИ ПРАЩАТЕ СЕЛФИТА ВИЖТЕ МЕ КОЯ СЪМ И ВИЖТЕ МЕ КОЙ СЪМ ЧЕ СЪМ НА ВЪН ВЪВ ЧУЖБИНАТА А КАТО ВИ ДОЙДЕ ЯЙЦЕТО НА ГЪЗЪТ СЕ СЕЩАТЕ ЧЕ ТРЯБВА ДА СИ ВАДИТЕ ТЕЗИ ДОКУМЕНТИ И ПОСЛЕ ХУЛИТЕ НА РЕД ЗАЩО НЕ ХУЛИТЕ ТАМ КЪДЕТО СТЕ ИЗЛЕЗНАЛИ ДА РАБОТИТЕ
0
 
 
НЕ СА ВИНОВНИ СЛУЖБИТЕ А НИЕ КОЙТО СЕ СЕЩАМЕ ВЪВ ПОСЛЕДНИЯТ МОМЕНТ ТОЕСТ КАТО НИ ДОЙДЕ ЯЙЦЕТО НО ААААА ТО ТОГАВА СЕ СЕЩАМЕ
0
 
 
"Няма драма, всяка година е така." Моля?!? Как така никой не се сети за убитата англичанка да каже "няма драма, всеки ден колят пенсионери по селата"? 70 години Народна милиция -70 години умствено безсилие!
0
 
 
В 5-то РПУ всичко става много бързо. Не виждам проблем да отидете другаде, не точно на Волга. За книжки само в КАТ, но за ЛК и МП - във всяко РПУ на града.
0
 
 
Няма драма, има цирк безподобен! Милицаи на хранилка...
+2
 
 
Колко ли струва едно електронно табло и номера за влизане?.... Откровено ми призлява,само от четенето, защото имам ужасен спомен за целодневно чакане там със сина ми, който беше на 3 години. Беше преди 18 години и картината е същата?!.... The rest is silence.
+1
 
 
Тука няма оправия от години е така както и в КАТ
Когато знам какво ми е само аз си знам какво ми е! Жалери
на 05.08.2015 г.
+1
 
 
Мисля, че можете да отидете в друг район, но не съм сигурен... по принцип не би трябвало да има проблем...
+3
 
 
По отговора на МВР разбирам, че все още държим хрантутници на тези постове. Вместо да подобриш работата на подчинените си, да извадиш едно гише допълнително, да се извиниш за причинените неудобства на гражданите, тоя нагло се прави, че няма никакъв проблем. Как да уважавам такава държава?! Как?!
+4
 
 
Видели сте по обед 20 души, защото сутринта на всички беше казано, че тези над 65-ти номер в списъка няма да минат днес. Кой е луд да чака напразно. Дори и обяснението да е струпването на граждани, какво им пречи на тези от МВР, които харчат нашите данъци, да отворят за този месец едно-две допълнителни гишета и да има повече ред пред входа, а не хората да се блъскат, псуват и нервят излишно?!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Детско-юношески футбол
Първа лига, сезон 2023/2024
ВК Марица, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: