ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Окончателно: Португалци са победителите в конкурса за пл. "Централен"
Автор: Мария Морунова 11:30 / 11.09.2014Коментари (18)10203
©
Общинските съветници гласуваха решението на Експертния съвет към община Пловдив за победител в международния конкурс за обновяване визията на пл. "Централен" с 42 гласа "за", нито един "против" или "въздържал се", предаде репортер на Plovdiv24.bg.

ЕСУТ е подредил на първо място място португалският екип "Фора". На второ място е класирано "Смарк" студио от Италия, а на трето - колектив от Германия. Такава бе класацията и на журито в конкурса, както и на пловдивчани след общественото обсъждане и гласуване.

С това решение се присъдиха и паричните награди на класираните на призови места в конкурса. Така класираният на първо място получава 20 хил. лв., а класираните на второ и трето място - по 10 хил. лв.

Припомняме, че оттук насетне предстои победителите да бъдат поканени в Пловдив и да обсъдят техническия проект, след което община Пловдив ще възложи изработката му.

Припомняме още, че в началото на седмицата кметът Тотев прогнозира, че стартът на реалното изпълнение може да е през 2016 г., като подчерта, че няма да има бързане с изпълнението на проекта заради местните избори догодина.





Още по темата: общо новини по темата: 267
22.02.2024 »
24.09.2023 »
18.06.2023 »
29.04.2023 »
04.07.2022 »
19.04.2022 »
предишна страница [ 1/45 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
И къде ще се оттича водата? Върху археологията ли? Къде ще отиде съществуващата подземна инфраструктура?
+2
 
 
Защо този проект е избран: 1. Ясно проектно решение. Създава ясно дефинирани пространства 2. Създава потенциал за социализация на археологията и възможност за "паралелен свят" 3. Балансирано разкриване на археологията, не прекалено много или прекалено малко. Дава възможност за лесно адаптиране на проекта, в зависимост от това какво разкрият бъдещите разкопки. 4. Добри връзки със съществуващата градска тъкан, включителоно и на археологическо ниво. Възстановява направлението север-юг на главната улица. 5. Изпълнява задачите, поставени в заданието на конкурса Препоръки: 1. Да се проучи възможността за фиксирана, а не подвижна сцена, по технически причини 2. Да се обогати с повече функции подземното ниво, например образователни функции заедно с предложения подземен музей, за да се избегне опасността от създаването на мъртва зона. 3. Да се преосмисли водното огледало 4. Да се преосмисли дървената настилка. Да се проучи възможността за подмяната й с по-устойчив материал, като бетон или камък, но да се запази растерът й. 5. Да се осигури по-добро засенчване
+2
 
 
...а мен силно ме притеснява не чак толкова "самото изпълнение", а да не го нашарят и, с извинение, насерат след изпълнението (вижте в какво състояние е всичко наоколо, което е скрито от директни погледи на полиция) :((
+3
 
 
тиковото дърво е най подходящо плътност 1 000 кг. на 1 кубик но е доста скъпо в АВЕНЮТО го има от години ...
-2
 
 
Трите проекта, които стигнаха до финал определено бяха най-семпли и евтини, нещо, което въобще не ме очудва, но поне избраха от тях най-приличният. Сега остава да видим и самото изпълнение, което силно ме притеснява.
+2
 
 
Харесва ми като идея и концепция; Дървения материал може да е като настилка отгоре, наистина ще изглежда страхотно в комбинация с градската градина от едната страна и архитектурата на главната до нея, варианти за обработка има (в кръга на шегата мини го с корабен лак и не го мисли) но само ако е отгоре настилка за фасон, иначе само дървена конструкция няма как за такъв площад ... (къде мога да видя другите 2 варианта)
+2
 
 
На мен лично ми хареса най-много германския проект, ама здраве да е и тоз е хубав, само да си оправят идеята с дървото...
+5
 
 
В препоръките на жируто към проекта е наблегнато доста сериозно, че трябва да се намери друг материал, на мястото на дървения - бетон, камък и тн. Така че, не се притеснявайте, няма да останат така нещата!
+4
 
 
Малко ме плашат с тоя ламинат, честно казано, ама не е като да съм проектант. Дано знаят какво правят...
+10
 
 
И във ВЕНЕЦИЯ няма бетон там е за да е олекотено и здраво е използвано тис...- иглолистна дървесина и т. н. вече векове
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
БК Академик Пловдив
Спартак (Пд) в Трета лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: