ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Общината дава 200 000 лв. за довършването на Четвъртък пазар?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:25 / 07.01.2012Коментари (15)7561
© Plovdiv24.bg
Така според проекта трябва да изглежда Четвъртък пазар в завършен вид
"Имаме намерение да дадем на фирмата-изпълнител на Четвъртък пазар 200 000 лв., за да може тържището да се довърши до два, три месеца и да се ползва от пловдивчани", заяви специално за Plovdiv24.bg зам.-кметът Димитър Кацарски. Той уточни обаче, че това не означава на всяка цена, че "Евро строй ремонт - България" ще получат аванса, който искат от общината. 

"Склонни сме да удовлетворим искането на фирмата за този мобилизационен аванс само ако с него директно се извърши плащането на самите подизпълнители и доставчици на материали, на асансьори, парапети и др., необходимо за довършването на пазара", категоричен беше Кацарски.

Ако се постигне тази договорка най-вероятно в началото на февруари, когато бъде гласуван бюджета, "Евро строй ремонт - България" ще получи сумата.

Припомняме, че строителството на пазара спря още в края на миналата година, като причина за това беше недостатъчен финансов ресурс на изпълнителя, а срокът за пускане в експлоатация на емблематичното за Пловдив тържище изтече още на 01.09.2011 г.


Още по темата: общо новини по темата: 93
27.12.2016 »
02.05.2016 »
24.04.2016 »
15.04.2016 »
22.06.2015 »
25.01.2015 »
предишна страница [ 1/16 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
цитат:
"Кметът: Очаквам на 7 юли да прережем лентата на обновения "Четвъртък" пазар 8
Да си припомним, багодарение на 24Пловдив
-5
 
 
Не може да се каже, че старият пазар с изгнилите тенекиени навеси, тук-там заметнати с найлони е бил "тъкмо улегнал" и годен за експлоатация след ремонт. Да ти капе във врата докато избираш плодове по ръждивите сергии не беше много Европейско усещане. ;)) Пази Боже, ако силен вятър или тежък сняг срутеше тези ламарини върху хората, кой щеше да е виновен тогава? Да не говорим за адските жеги и кучешки студове, на които трябваше да издържат по 12 часа търговците ежедневно. Ами паркирането в района - беше повече от кошмар. Нямаше места, нямаше удобства, нямаше безопасност.... нищо нямаше.Безспорно имаше нужда от нещо ново, но проблемът с източването на общински средства си е типично нашенски (за съжаление). Както и българската "компетентност" във всичко - новата сграда била "нелепа грозотия" - да бе, да (особено, ако не участваш в усвояването на парите). ;)) Проблемът е в порочната практика с посредници - общината трябва да наема действителния изпълнител! Тогава ще е и по-евтино, и няма да се прехвърля отговорността от "изпълнители" на подизпълнители.
Какво става? Явно има сериозен проблем.
на 08.01.2012 г.
+4
 
 
Добри де, как фирма която няма пари печели търг за реконструкция? Не трябва ли фирмите които участват да имат финансова обезпеченост?Когато се правят такива търгове, няма ли изисквания за това когато се организира такива неща? Няма ли изскване фирмата която печели да се съобразява с даден бюджет? И ако надхвърли проблема си е на фирмата!!! Кага държавните органи ще започнат да си вършат работата?
0
 
 
Дано да го завършат и да е този вид в който е показан на снимката.Да не остане само на приказки и на проекти.Община Пловдив вършетеси работата.
на 07.01.2012 г.
+9
 
 
И сега какво стана? Икономическа полиция,изцепки по националните телевизии,заплахи със съд и разобличаване и накрая на шефа на евроремонтстрой му присъдиха още 200 000 за наказание да се мъчи. Не че нещо друго сме очаквали де! Скъпи съграждани положението отдавна е вън от контрол и разбарете го веднъж за винаги -ТРЯБВА ДА СЕ КРАДЕ! Не крадеш ли ти си по-глупав от другия,той открадва и това което ти не си откраднал и върви напред а ти оставаш прост аргатин и като се затегне примката тебе те уволняват щото ти с действията си си докарал дефицита.
+6
 
 
И ако следваме същата логика защо не налеем още няколко милиона в Синдикалния дом, гаче ли някога го завършат.
+3
 
 
Пореден повод олигофрена Славчо Атанасов да бъде даден на съд!
+9
 
 
Кацарски, ами ти от къде ще ги вземеш тези 200 000, от джоба си ли? Не ти ли се видят малко многжко а? Или просто така комисионната става по-сладка? Кацарски като бивш шеф на контрол по незаконните строежи, апропо огледайте се дали има такива в Пловдив и как се спазва ЗУТ, вика че щал да даде четвърт милион, допълнително за нещо безумно грозно и непотребно. Какво стана с икономическата полиция, да не би те такак да те посъветваха че е най добре да се продължи източването на парите на гражданите към джобовете на наши фирми?
+10
 
 
А защо само 200 000?! Ние сме богата община и можем да си позволим да бъдем изнудвани.
+14
 
 
Безумна грозотия от бетон, безлична, усойна и неприятна през всички сезони. Смисълът на пазар или "пазар на открито" е той да е от типа сергия, както е навсякъде по света и в което е чара на един пазар. Да има малко слънчице и малко сянка.Да бъде леко небрежно и живописно подреден... Във време на криза да се дават тези безумни, огромни суми за подобна нелепа грозотия..Нямам думи. Първо развалиха хубавия пазар и на мястото му пльоснаха грозния грандомански паметник на съединението, като направиха едно огромно мъртво и бездушно пространство, така неприятно за всички пловдивчани...Новият пазар тъкмо улегна и се пооформи и някой излъга че навесите били в невъзможно за поправка състояние, та не може да не се налеят луди пари в някаква бетонова маса. Погледнете колко е отвратителен понеделник пазара! Усоен, навесите не пазят хората от студа и дъжда, само придават неестетично и смазващо усещане...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Изготвят стратегия за развитие на Летище Пловдив
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Земетресения в България
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: