ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Общината: Родителите да бъдат отговорни и да не водят децата си на градина, ако са болни!
Автор: Мария Морунова 09:20 / 19.12.2013Коментари (30)7497
© Plovdiv24.bg
Пускането на болни деца в детските ясли и градини е ежедневен проблем, но няма как общинската администрация да го регламентира. Това каза пред репортер на Plovdiv24.bg зам.-кметът на Община Пловдив Стефан Стоянов по повод на постъпили сигнали в редакцията на сайта ни за родители, които водят децата си болни в детските заведения.

"Директорите на съответните детски заведения трябва да преценяват кои от децата са в състояние да посещават градините и яслите и кои не, независимо дали родителите предствят бележки от лекар, че детето им е здраво, въпреки че не е. Все пак те са всеки ден до децата, а не ние", изчерпателно обясни ресорният зам.-кмет.

Той подчерта и важността на отношението на родителите в подобни ситуации. Те трябва да бъдат отговорни и да не излагат на риск здравите деца, като позволяват техните, които са болни, да ходят на детска градина или ясла. А ако не могат да останат вкъщи, за да гледат децата си, защото са на работа, трябва да осигурят алтернатива.


Още по темата: общо новини по темата: 2
04.01.2014 »
15.12.2013 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+3
 
 
Отговорността най-вече е на медицинското лице в детската градина. Би трябвало да е достатъчно компетентно за да може да определи кога едно дете трябва да си остане вкъщи. Когато аз бях в детска градина... някъде преди повече от 30 години си спомням, че един цял ден изкарах сам в отделна стаичка, с някакви листове и фулмастери за забавление, само защото майка ми беше забравила бележката от лекаря, че съм оздравял.
+3
 
 
То ако ставаше работата с призиви, нямаше половината родители да сме вдигнали ръце от тая работа. Това ми мирише на поредния опит някой да си измие ръцете. В нашата градина това се повтаря всяка зима - вече трета година и всяка зима е едно и също. Призиви от страна на директорката, оранжеви бележки по вратите, и въпреки това пак групите пълни с кашлящи и сополиви. Явно е нужен по-сериозен контрол от страна на персонала в градината. Когато виждат че детето не е добре - обратно вкъщи и това е, все пак отговарят за поне още 25 деца. Мисля че здравето на 25 деца е малко по-важно.
Празник на пенсионера в Ж.Р.Тракия.Лично кметът Костадин Димитров ни поздрави.
на 19.12.2013 г.
-3
 
 
Тази система с приемане на болни деца я има навсякъде,то се вижда,че детето не добре и пак го взимат и след един ден се разболяват и други деца и персоналът на градината(яслата) е доволен,че се грижи за по-малко деца!
-6
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (2)
+4
 
 
Според мен проблема е доста навързан и е кръговрат - болни деца на градина - отсъстващи родители - ядосани работодатели - оздравее ти детето - пуснеш го - пак болно заразено и т.н. Нишката, която трябва да се прекъсне е първоначално да не се приемат болни деца, за да може да се завърти колелото в другата посока - ако няма "разболител" всички ще са здрави - съответно няма да има и родители в болнични - няма да има и недоволни работодатели. Според мен за месец-два-три ако се приложи контрол още от страна на градината/яслата, всичко трябва да секне, когато оздравее и последното болно. А вече при нови разболявания да се взимат от рано мерки. Но едно е от 30 деца да са 2 болни седящи си вкъщи и оздравяващи за 4-5 дни. Друго е да са 15-20 болни ходещи на градина и отново заразяващи.
+6
 
 
Е да, ама детската градина не е болнично заведение. Моите деца каква вина имат за това, че нейното дете ходи болно на градина. Аз не искам да им сривам имунната система и да съм непрекъснато абонат на лекари и аптеки! За случай като този си има институции, които следва да се сезират! На болните деца не им е мястото в детската градина. Аз също работя. Всеки намира начин да се справя сам. Но в момента съм принудена да си стоя в къщи и да си гледам здравото дете, защото върна ли го в градината, рискувам да се разболее отново. До кога?
-5
 
 
Родителите трябва да не работят?Никой работадател няма да търпи непрекъснато да си в болнични!!!
+2
 
 
Пресен случай: На позната и се наложи 3-4 пъти да си вземе болнични за по няколко дни в последните два месеца. Работодателят й, при представянето на последния болничен ( в понеделник) й заяви, че когато болничният свърши да се чувства освободена от работа, защото нямал нужда от служители с болнави деца. Тази извадка за съжаление не е прецедент, а практика. Малките фирмички, дребните осигурители не толерират редовно майките да са в отпуск по неработоспособност. Независими, че става дума за гледане на дете. Какво се прави в този случай, ако няма алтернатива. Ако няма баба и дядо, леля, баща? Не към родителите трябва да е този призив, а към работодателите. Съмнявам се да са много майките, които с охота и целенасочено да пускат неразположените си дечица на ясла или на градина. Както често се случва, проблема не се търси от корена, а се насочва към неправилен адрес.
+3
 
 
Проблемът е много сериозен и са необходими драстични мерки за да се спре всичко това!
+3
 
 
Проблемът е много сериозен! Има нужда от вземането на драстични мерки за да се спре всичко това!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Бюджет 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
Цар Симеоновата градина придобива нова визия
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: