Обществен комитет негодува срещу начина за провеждане на срещата за кино "Космос"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (10)
08:45 / 15.02.2011
3873
В редакцията на Plovdiv24.bg пристигна писмо-становище на Обществен комитет против разрушаването на кино "Космос, който недоволства от некоректното отношение на Илко Илиев и Александър Долев относно провеждането на срещата с граждани за съдбата на киното. Ето и пълния текст на писмото:

От публикации в медиите вчера, 14.02.2011 год., разбрахме, че общинската власт в лицето на Илко Илиев и Александър Долев организират обществен дебат за съдбата на бившето кино "Космос".

С изумление установяваме, че в двете публикации са посочени различни инициатори - в едната Илко Илиев, председател на ОбС, а в другата Александър Долев - зам.- кмет.

Възмутени сме от факта, че видни представители на общинската власт си позволяват да сметнат за нормално да поканят гражданите, като съобщят за срещата по - малко от 24 часа преди провеждането й.
Опасяваме се, че г-н Илиев и г-н Долев умишлено уведомяват протестиращите граждани в последния момент за среща, която са организирали доста по - рано и на която би могло да се предположи, че ще присъстват поканени от организаторите симпатизанти на политическите сили, които те представляват, както и общински служители на трудови и граждански договори.

Интересно защо е избран най - неподходящия час на срещата 10, 00 часа в работен ден, а не примерно в 18, 00 часа след работно време (в който час по - голяма част от гражданите, които работят биха могли да дойдат на дискусията) ?!
Липсата на предварителна разгласа, уведомяването в последния момент на обществеността, както и неподходящия час хвърлят много сериозна сянка на съмнение за целите на организаторите.
Имаме основания да предполагаме, че се цели да се организира дирижирано от властта формално обсъждане с поканени предварително удобни за властта хора, на която протестиращите да не успеят да присъстват по обективни причини и формално да се удовлетвори препоръката на Министерство на регионалното развитие и благоустройство изпратена с писмо с изх. № V8-59/ 04.02. 2011 год. до Областния управител г-н Иван Тотев и г-жа Пенка Попова.
Казано по- ясно това най - вероятно е поредното "отбиване на номера" от страна на местната власт с цел поддържане на илюзията за демократичност и съобразяване с общественото мнение и задоволяване на интересите на бъдещите купувачи на парцела от 2,5 дка в центъра на Пловдив на неизгодна за общинския бюджет цена.
Отново искаме да припомним твърдото ни убеждение, че разрушаването на най-голямото кино в България, което е и емблематичен за историята на града архитектурен обект, за да се построи на негово място огромна бизнес сграда с паркинг с 12 500 кв.м. РЗП и височина над 30 метра , както и бъдещата продажба на притежаваната от гражданите на Пловдив собственост на безценица /справка: приетата от ОбС програма за разпореждане с общинско имущество/ е безобразен акт от гледна точка на политическия морал и обществения интерес.

Настояваме общинската власт в лицето на Председателят на Общински съвет и Кмета на Община Пловдив да организира реално, а не проформа, обществено обсъждане по проблема, което да бъде обявено поне 10 дни предварително в пловдивските медии и да бъде отворено за тяхното присъствие, в удобен за гражданите час след работно време.


ОБЩЕСТВЕН КОМИТЕТ ПРОТИВ РАЗРУШАВАНЕТО НА КИНО "КОСМОС", СТРОЕЖ НА БИЗНЕС СГРАДА НА НЕГОВО МЯСТО И ПРОДАЖБАТА НА ОБЩИНСКАТА СОБСТВЕНОСТ ОТ 2,5 ДЕКАРА


Виж коментарите (10)

Още по темата (120):
14.03.2024 Държавата отпусна 4 милиона лева за кино в Пловдив, което не работи от десетилетия
13.03.2024 Отлична новина за Пловдив и кино "Космос"
22.02.2024 Пак заговориха за ремонт на кино "Космос" и зоната около него
14.01.2024 Пловдивчани ги налегна носталгията за кино "Космос", повдигнаха отново въпроса за обновяването му
14.11.2023 Пламен Панов: Проектите за кино "Космос" и "Античният форум на Филипопол" трябва да се реализират през този мандат
18.10.2023 Пламен Панов: Кино "Космос" е ключов обект за последващото развитие на културния живот в Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
6 дни улица в Стария град е затрупана от самосрутила се къща
Пловдивчанка напъха 20 000 лева в найлонова торба и ги пусна през...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).