Обновеният зоопарк в Пловдив изграден по европейски стандарти, 22 вида животни ще го обитават!

Автор: Васил Динев
Коментари (20)
12:13 / 25.09.2016
38417
Зоопаркът в Пловдив е в крайния етап от възстановяването му, научи Plovdiv24.bg. Площта на обновеното съоръжение е увеличена от 10 на близо 40 дка.

Всички заграждения в парка отговарят на съвременните зоопаркови концепции и европейските стандарти.

Сред новите придобивки в зоологическата градина са детски център, където ще се обучават деца да общуват с животните. Другата новост в съоръжението е мини ферма, където ще се отглеждат безопасни животни като зайци, малки прасета, козлета и гълъби, с които децата да могат да общуват.

Видовете, които ще се отглеждат в зоопарка ще са около 22, сред които двойка сервали (един мъжки и един женски), двойка (мъжки и женски) оцелоти, един женски евроазиатски рис, две двойки сурикати, 6 броя фламинго, двойка лами, двойка носати мечета, една двойка патагонска мара, двойка нанду, две камили, както и два броя (мъжки и женски) коронован жерав, мъжки и женски черен лебед и една двойка азиатска късоноктеста видра.

"Надяваме се на много от загражденията да останат места с храсти, дървета, защото животните имат нужда от покой и естествена среда. Ако не успеем да ги запазим, ще трябва по изкуствен начин да подсигурим такива условия за животните. Във всички заграждения са предвидени езерца и скални образувания, които да предават на посетителите естествено възприятие за средата, в която живее даденото животно. Вътрешните помещения са напълно обновени с нови боксове, хранилки и поилки", коментира пред БНТ Владимир Миленков, консултант в проектирането на зоопарка в Пловдив.

"В парковете на няколко места сме предвидили да има смесени колекции от видове, защото целта е максимално средата на животните да се доближава с естествената им, включително и в поведенчески план. Разбира се ще се вземат мерки те да не бъдат убити или изядени едно друго. Това ще държи инстинктите на животните будни. Все още има още работа да се свърши по оградите на загражденията и осигуряването на безопасността на животните и посетителите", допълва още той.

Виж коментарите (20)

Още по темата (247):
27.01.2024 Правят зоологическата градина в Пловдив така, че животните да не страдат зад заграждения
20.12.2023 Пловдив кандидатства за техническа помощ за зоопарка
29.08.2023 Кметът: Зоологическата трябва да е на друго място заради новото жилищно строителство в района!
29.06.2023 Пловдив кандидатства за средства за зоологическата градина
14.02.2023 Пловдив остава без зоологическа градина
30.01.2023 Обсъдиха отпускането на много пари за два важни пловдивски проекта
Още новини от Новини от Пловдив:
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...
Емблематична фигура за Пловдив стана почетен гражданин на града
Хиляди рози разцъфтяха по булевардите в Пловдив, кошници и саксии...
Студентка разработи симулация за предотвратяване на наводнения в ...
Облачно ще е времето днес в Пловдив
Променят маршрутите на три автобуса в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).