ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Новият шеф на БДИБР Пловдив с първи думи
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:33 / 28.01.2022Коментари (2)4155
©
Вицепремиерът по климатични политики и министър на околната среда и водите Борислав Сандов определи Георги Велев за директор на Басейнова дирекция "Източнобеломорски район“ (БДИБР) – Пловдив.

Георги Велев встъпва в длъжност днес със заявката "институцията да стане прозрачна и отворена за медиите и обществеността, никой инвеститор да не получава различно отношение от останалите, а водоползвателите да бъдат спокойни, че ако се съобразяват с изискванията на закона, ще могат да извършват дейността си без излишна бюрократична тежест“.

"В работата си ще спазвам преди всичко буквата и духа, целите и принципите на Закона за водите, така че да се осъществи интегрирано управление на водите в интерес на гражданите, да се защити здравето на населението, да се опазят речните екосистеми и подземните и минералните води за бъдещите поколения“ – така новият директор на БДИБР заявява принципите, по които ще ръководи и представлява басейновата дирекция.

"Служителите не трябва да се притесняват за работните си места и могат да бъдат сигурни, че не се планира политическа чистка. С много от колегите съм работил по време на престоя си в БД преди години и имам отлични впечатления за професионализма им. Екипната работа е изключително важна за справяне с предизвикателствата при управлението на водите, така че ще се разчита на общите познания и опит“ – допълва той.

Георги Велев е роден през 1985 г. в София, но получава средното си образование в Пловдив, където завършва Езикова гимназия “Пловдив" с профил английски език. Получава магистърска степен по право в Софийски университет “Свети Климент Охридски" и завършва втора магистратура по европейско право със специализация по енергийно право и климатични промени в Университета в Гронинген, Нидерландия.

Работи над 10 години като юрисконсулт в Басейнова дирекция – Пловдив и EVN България, където придобива опит в сфери като управление на водите, опазване на биологичното разнообразие, енергийна политика, устройство на територията, облигационно и вещно право. Участва като доброволец, правен консултант и координатор в множество доброволчески инициативи, организирани от неправителствени организации като “За Земята" и WWF България, и от граждански групи като “Прозрачни планини" и “Да спасим Карадере".

С встъпването си в длъжност Георги Велев споделя своето убеждение, че секторът води е изключително сложен и представлява пресечна точка на природозащитни, обществени и бизнес интереси. Затова е необходимо издаването на разрешителни за водовземане и ползване на водни обекти да става след стриктна преценка на изискванията на закона, така че опазването на околната среда и общественият интерес да не бъдат пренебрегвани заради финансови печалби, а контролът върху обществено значими дейности като производството на електрическа енергия от ВЕЦ, ползването на минерални води и почистването на реки от наносни отложения да насочи капацитета на басейновата дирекция върху проблемни казуси, а не върху малкия бизнес.

"Сега е моментът заедно с всички колеги в Министерството на околната среда и водите да започнем да реализираме промяната, от която има нужда държавата“, е заявката на Георги Велев за бъдещата работа на БДИБР.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Успех в начинанието.Ще бъдеш оплюван ,съден и още помия но ще успееш .
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
ВиК-Пловдив пред фалит
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: