ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Ниско прелитащи над Пловдив военни самолети
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:09 / 26.06.2014Коментари (25)10647
За ниско прелитащи военни самолети в района на Цалапица, сигнализира читател на Plovdiv24.bg. Друг пък е заснел подобна картина над пловдивския квартал "Кючук Париж":

"Да имате някаква информация какво се случва? В интервала между 13:30 - 14:00 часа днес преминаха около 15 самолета на доста малка височина до Цалапица".

Припомняме, че за пръв път България е домакин на мащабна европейската летателна тренировка на военнотранспортна авиация, която започна на 17 юни.

Единадесет държави-членки на Европейския съюз участват със сили и средства от ВВС, а седем се включиха като наблюдатели.

България е втората страна в ЕС, след Испания, която домакинства тренировките на летателните екипажи от транспортната авиация.

В тазгодишното издание участват 800 военнослужещи и 19 въздухоплавателни средства от България, Германия, Франция, Италия, Белгия, Холандия, Норвегия, Испания, Чехия, Литва и Гърция.

На летище Пловдив се пребазираха големи транспортни самолети С-130 "Hercules", С-27 "Spartan", С-297 "Casa" и С-160 "Transall". В тренировката участват и изтребители МиГ-29 и F-16.

Интензивни полети се провеждат от 17 юни до днес във въздушното пространство на цялата страна.

Освен от летище Пловдив самолетите оперират от Граф Игнатиево, Чешнегирово и площадката за десантиране край с. Черногорово.

Изпълняваха се и полети на малки и пределно малки височини в групи, с прелитане в близост до населени места.

Тренировката се провежда на тактически фон, максимално близък до реални бойни действия в съвременните условия.

Освен от бетонните писти, транспортните машини излитаха и кацаха от необорудвани /грунтови/ полоси. Прецизното стоварване на парашутен десант, спускането на контейнери с товари и запаси за осигуряване на войските от въздуха и на хуманитарни помощи за "бедстващо население", тактически заходи за кацане, полети в групи с различно тактическо предназначение, транспортиране на войски и товари на малка височина с преодоляване на ПВО са част от разнообразните задачи, които изпълняват екипажите.

Изтребителната авиация /български МиГ-29 и гръцки F-16/прикрива от въздуха военнотранспортните самолети при внезапните атаки на "противника".

В тренировката участват и зенитно-ракетни дивизиони на българските ВВС и самолет за ранно предупреждение /AWACS/ на ВВС на Гърция.

Основната цел е да се синхронизират действията при провеждане на съвместни международни операции в отговор на кризи и да се разшири капацитетът на Европейския съюз за извършване на въздушни превози на войски, въоръжения и техника в мирно време.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
ами и на мен не пречат но то се иска два грама мозак да имаш преди да пишеш глупости, парво наще военни никаква вина нямат второ ДАЖЕ и да бяха те аз да попитам тея дето имат против как аджеба един пилот да се научи??? вие книйките за кола как ги взимате ? с ваобрайение? и как един самолет да е експлоатация и да може да се разчита на него при нужда ако не се лети с него? а относно това че военните не помагали ... ФАКТ че ако не са те гражданска защита могат ритуално да се самоубият
0
 
 
На мен самолетите никога не са ми пречели. Дори аватара ми е самолет, ако сте забелязали.
0
 
 
Факт, но какво ви пречи ,че летят.....учение има в Крумово-затова...
0
 
 
Явно писалите до сега тук са млади хора, щом нямат спомени какво беше в небето над Пловдив, да речем преди 30-35 години. Тогава интизитета на полити от военната ни авиация беше несравнимо по-голям от този в момента. Самолети и вертолети прелитаха точно над блока ми почти през ден и по всяко време на денонощието. Имах чувството, че се намирам в Бейрут. Това което се случва сега, дори не и бледа сянка на онова което се случваше тогава. Всеки който е от 45 години нагоре може да потвърди думите ми.
0
 
 
защо така се паникьосвате бе хора, страхотно е да минават самолети...децата ми много се радват и си пеят " самолет номер 5 и т.н", вие в какви филми се вкарвате не знам и какво толкова ви прече, спите ли по това време?...
0
 
 
аз така и не разбрах защо бг военните да са виновни за американските учения които са договорени от бг ПОЛИТИЦИ...?!?!?!
0
 
 
Марияне, мисля че пиша на сносен български и хората са ме разбрали (до момента постинга ми се споделя от 13-сет други хора които вероятно мислят като мен), но ти защо не можеш (или не желаеш), аз не мога да си го обясня. Какво написах аз? - че армията по закон има други функции, които да изпълнява (охраната и отбраната на територията на нашата държава по суша, въздух и море), като спомененаш, че една друга организация (Гражданска Защита, които на времето също бяха военизирани - носеха пагони и имаха звания) има пряко задължение да участва при стихийни бедствия. Завърших поста си с думите, че въпреки всичко, няма бедствие в страната ни в което да не е взела участие и армията (просто няма такова). И в последното бедствие което стана във Варна преди дни, учасваха военнослужащи от БВМФ (Български Военно-Морски Флот). С КОЕ ОТ ТОВА НЕ СИ СЪГЛАСЕН, ЧЕ НЕ МОГА ДА РАЗБЕРА!? Колкото до това кой колко е гледал казармата, за теб наистина не знам, затова ще "кажа" за себе си: аз я гледах 23 години, притова от вътре на вънка (ако може да разбереш дуите ми). Не желая да споря с никой, но не желая и хора да се изказват неподготвени и за неща които не разбират. Всеки е "силен" в някаква област. Много по-позитивно е човек да обсъжда и коментира неща за които наистина е подготвен, от колкото да критикува неща които не са неговото амплоа. Желая на всички пишеши тук приятна вечер.
0
 
 
Елате вие да живеете с тия смотани самолети.Да минават точно над къщите ви,да се тресе дограмата,да им дишате горивото отровно,да летят до 1 вечерта,както и в 14 на обяд.Ужас.Преминават опасно ниско и само ни стресират.Ужас!
0
 
 
... тренират си ... и/или ни подготвят ;d
0
 
 
Красимир изразяваш се доста неподготвен а за казарма дали съм е сънувал не мисля че има от къде да знаеш че да коментираш лично мен. А когато съм бил в казарма там където е имало нужда от помощ се пращаше армията без да е гражданска защита. Но по думите ти си личи колко си не запознат. Хубав ден
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Облагородяват Градската градина
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: