Не е за хора със слаби нерви! Потресаващи кадри от ковид отделение в пловдивска общинска болница

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (5)
09:50 / 27.04.2021
21975
Какви са битовите условия в ковид отделенията в пловдивските болници? Завесата повдига леко пловдивчанин, който е 27 дни в общинската МБАЛ "Св. Мина". Даваме му думата веднага:

27 дни в Болница "Свети Мина" Пловдив

Ковид отделението, което се грижи за мен, водено от доктор Янев, е нещо, което няма да забравя никога. Феноменален лекар с гигантско сърце, който дава от собствения си джоб, за да подобри условията в отделението. Не само той, а и сестрите, които са там от дълги години, се опитват да променят общинската простотия, но уви не успяват.

В отделението на първия от двата ковид етажа има една тоалетна, няма нито една работеща чешма в нея. Мухълът и влагата са унищожили всичко. Няма баня. Къпането става в леглото с антибактериален спрей, кърпички или ако можеш да седиш прав на малката чешмичка в стаите.

В стаите няма бутон за повикване на помощ (има на стените, но не работят, нито един). Дежурните сестри биват викани и по другите етажи. Оставали сме сами и без помощ не малко пъти. Няма хигиена, не се чисти, а чаршафите ми ги смениха на ден 19...

Санитарите (повечето), които взимат заплата 1000 и бонус за ковид 1000, не си мърдат пръста да помагат на пациента, а никой не може да им каже и дума. Непрекъснато се появяват и натрапени нови доктори, пратени от Общината, които нямат никакъв опит и вредят на пациента.

Имам пусната официална жалба срещу една такава докторка, която открадна лична медицинска техника от мен и без преглед ми постави несъществуващи диагнози.

Крадат се скъпи лекарства и консумативи. Вкараха от кардиологията човек, който се оказа без ковид... в моята стая... при 4 ковид болни в нея (макар и за няколко часа).

Добрите лекари там и пациентите не заслужават това. Готов съм да разкажа цялата покъртителна история за тези 27 дни. Дано тази седмица се реши, че мога да продължа лечението вкъщи, а не в друга болница...

А вие разгледайте снимките от "Свети Мина", където се лекуват ковид болните. Споделете снимките, за да има шанс пациенти и лекари да са в по-добри условия.

За финал на този тъжен пост искам да благодаря на човека, който спаси живота ми (и буквално и преносно) - сестра Люба Драганова.

Виж коментарите (5)

Още по темата (16):
01.08.2022 Мъж осъди пловдивска болница за 25 000 лв., излъгали го, че е опериран от
рак
25.06.2022 9-членна комисия ще анализира състоянието на МБАЛ "Св. Мина"
06.07.2021 Шефът на МБАЛ "Св. Мина" обслужва любовницата си със средства на болницата! Фрапиращи разкрития!
26.06.2021 Санитарка от "Св. Мина": Проф. Петров ме съкрати, за да ми отмъсти, че се подписах за неговата оставка
25.06.2021 Сигнал: Шефът на "Св. Мина" с нови издевателства над лекари
04.06.2021 Ексклузивно: Д-р Калинов за МБАЛ "Св. Мина": Отвсякъде текат ла*на, без извинение
Още новини от Новини от Пловдив:
Депутат от Пловдив напуска политиката: За да си ефективен трябва ...
Най-скъпите квартали в Пловдив, чиито цени надвишават 1 500 евро/...
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...
Заплатата е 3000 лева, но няма желаещи: Училище в Пловдив единств...
Емблематична фигура за Пловдив стана почетен гражданин на града
Хиляди рози разцъфтяха по булевардите в Пловдив, кошници и саксии...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).