ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Най-важното в Пловдив през 2006-та (част 3)
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:03 / 26.12.2006Коментари (2)3061
©
В края на годината е време за развеносметка и празници. Празниците ги оставяме на Вас. Както винаги екипът на Plovdiv24.com ще работи денонощно без прекъсване в празничните дни, за да има все пак от къде пловдивчани да се информират за най-актуалните събития в града им. Но освен снабдяването с информация ще се заемам и с още една важна задача. Ще се опитаме всеки ден в осем части до края на годината да ви припомним най-интересните, важни и скандални неща, които се случиха в Пловдив, региона, България и света.

Днес е ред на трета част. Кои бяха най-важните новини през месец април.

Още от първия ден на четвъртия месец от годината войната по пътищата взе нова жертва. За съжаление тя не бе единствена през този месец.

01.04.2006 - Жена почина при тежка катастрофа край Пловдив
Жена почина, след като катастрофира с автомобила си край Пловдив. Около 8 часа на кръстовището на околовръстния път и шосето за Института по тютюна лек автомобил “Мерцедес”, управляван от 79-годишната Н.В., се блъснал с автомобил “Форд Транзит” с водач П.С./ 28 г./. Н.В. била откарана в болница, където по-късно е починала. По първоначални данни мерцедесът е отнел предимството на форда.

08.04.2006 - Мъж загина на пътя Пловдив-Асеновград
27-годишен мъж от Асеновград загина тази нощ при тежка катастрофа на пътя Пловдив- Асеновград. Инцидентът е станал близо до разклона на с. Долни воден при челен сблъсък на Фиат “Пунто” и Ситроен. По предварителна информация причината за катастрофата е несъобразената с пътните условия скорост, съобщи БНР. През изминалото денонощие в страната са станали 21 тежки пътно-транспортни произшествия, с петима загинали.

17.04.2006 - Пиян шофьор уби един и рани тежко четирима
19-годишен младеж загина, а четирима бяха ранени при катастрофа вчера на пътя между селата Стрелци и Сърнегор, предизвикана от пиян шофьор. Около 8 часа лек автомобил “Нисан Съни”, управляван от Г.Т./ 22 г./ от Пловдив, при завой навлязъл в лентата за насрещно движение и се блъснал челно с микробус “Нисан Ванет” с водач Х.В./53 г./ от Пловдив. Пътуващият на предната седалка в леката кола В.М. от Карлово е починал на път за болницата. Шофьорът на лекия автомобил е с травми на гръдния кош и дясната ръка, спътничката им М.Х./17 г./ е с множество травми на гръбначния стълб, лявата ръка и десния крак. Водачът на микробуса е с травми по лицето и крака и има вътрешни кръвоизливи, пътуващата заедно с него А.Н./ 51 г./ е със счупени ръка и крак. Водачът на “Нисан Съни” Г.Т. е бил изпробван с алкомер, който е отчел 1.74 промила алкохол в кръвта му.

19.04.2006 - Възрастната жена, блъсната в Пловдив почина. Войната продължава
81-годишна жена почина в болницата след пътен инцидент днес в Пловдив. Както вече съобщихме в 9:15 часа лек автомобил “Волво”, управляван от Е.В./23 г./ , ударил на бул.”Васил Априлов” срещу № 124 81-годишната К.Д.. Жената и била настанена в болница с тежка черепно-мозъчна травма и счупен крак. По-късно тя е починала в болница. По първоначални данни автомобилът е отнел предимството на пешеходката, която е пресичала пътното платно при зелен сигнал на светофара.

Трагичните новини през април не се огарничаваха само с нелепите инциденти от катастрофите. Драмата тепърва предстоеше.

03.04.2006 - Дете почина от токов удар в жилищен дом в Пловдив
Петгодишно момче загина от токов удар вчера в дома си в Пловдив. Около 23 часа било получено съобщение, че в болница е бил доведен от родителите си петгодишният М.А., който вече е бил починал. По първоначални данни смъртта на детето е била причинена от оголени жици на акумулираща печка в апартамента на семейството на ул.”Сокол”.

Пловдивчани станаха свидетели на поредната спортно - криминална драма под тепетата.

06.04.2006 - Съдът прати Дормушали Саидходжа в затвора !?
Тежък удар понесе младият футболист на Ботев (Пд) Дормушали Саидходжа! Преди минути Пловдивският окръжен съд постанови мярка "постоянно задържане под стража" за нападателя. Причината е, че вечерта след мача от "А" група Ботев (Пд) - Берое на 11 март Саидходжа и баща му са участвали в масов бой в пловдивска дискотека, при което е пострадал полицай. Младият футболист е бил задържан за четири дни и това е била причината той да не тренира с Ботев (Пд) миналата седмица. Дормушали Саидходжа е бил пуснат от ареста, но днес съдът взе решение да го върне зад решетките. Сега вече за всички е ясно мистериозното изчезване на един от топ-футболистите на жълто-черния клуб от преди няколко дни.

Изпадналия в дълбока финансова криза отбор на Локомотив намери своя спасител в лицето на бизнесмена Александър Тасев. Бизнесменът дойде в Пловдив с желанието да прави европейски клуб. Единственото му условие бе да му бъде дадена клубната база на концесия. От общината още се ослушват.

14.04.2006 - Новият спонсор на Локомотив се срещна с кмета
Новият финансов благодетел на Локомотив Александър Тасев, придружаван от собственика на клуба Емил Наков и легендата на “смърфовете” Христо Бонев, се срещна с кмета на Пловдив Иван Чомаков, съобщи “Гонг”. Тримата фактори в клуба от “Лаута” проведоха почти едночасова среща с д-р Чомаков, но не пожелаха да разяснят каква е била целта на посещението. Босовете на ексшампионите споделиха само, че са доволни от проведения разговор с пловдивския градоначалник.

Черешката на тортата на месец април бе пловдивското втородивизионно дерби между отборите на Спартак и Марица. Втородивизионно само на хартия, защото "гладиаторите" и "кършаклии" показаха футбол и драма на които могат да завидят всички отбори в България. Жалко, че Боби Михайлов и компания никога няма да допуснат 4 пловдивски отбора в "А" група, защото отдавна е ясно, че пловдивският футбол е тази подправка на елитната ни група която е прави все още донакъде атрактивна за зрителите.

09.04.2006 - Спартак обърна Марица от 0:2
Спартак Пловдив победи съгражданите си от Марица с 3:2 на стадиона си Тодор Диев. Гладиаторите губеха до 15-та минути с 0:2 след два гола на Георги Христов от Марица. След крайно негативния развой за Спартак играчите на Тенчо Тенев се вдигнаха на щурм и с голове на Урумов в 42-а и 61-а, както и на И. Димитров в 46-а успяха да обърнат резултата в своя полза. Най-щастливи от това развитие на мача са отборите на Хасково и Спартак Вн, тъй като двата им основни конкурента от Пловдив играха сечено сами на себе си, оставяйки Хасково с комфортна преднина в борбата за второто място.


Още по темата: общо новини по темата: 7
31.12.2006 »
30.12.2006 »
29.12.2006 »
28.12.2006 »
27.12.2006 »
25.12.2006 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
kolyo
на 26.12.2006 г.
Golfa
на 26.12.2006 г.
0
 
 
Това стълб с некролози ли е или статия с най-важните събития за годината?
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
Бойни спортове
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: