ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Най-новият чуждестранен инвеститор в Пловдив обяви плановете си
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:11 / 29.06.2023Коментари (0)6476
©
Швейцарско-малайзийският производител на електроника Escatec е най-новият инвеститор на територията на града. Инвестицията в Пловдив е част от стратегията на компанията за бързо разширяване чрез ниършоринг в Европа.

"Бяхме впечатлени от нивото на дейност, постигнато от други фабрики, които вече са установени в района“ сподели Чарлз-Алекзандър Албин, изпълнителен директор на Escatec и директор стратегическо развитие.

Според него България, като член на ЕС, има потенциала да се възползва от настоящата вълна от бизнеси, инвестиращи в "ниършоринг“ производство. За това са нужни съвместни действия от всички заинтересовани страни, вкл. държавата и общините, за да може България да бъде представена в най-добрата си светлина пред потенциалните инвеститори.

Escatec проектира и произвежда електроника и електромеханични изделия за производствения сектор, медицината и транспорта. Първоначално в Пловдив компанията ще произвежда главно за производствения сектор, като има планове за експанзия в медицинския и транспортния сектор, и евнтуално навлизане в аутомотив индустрията.

Разположена в самия град, новата производствена база ще бъде девета за Escatec в световен мащаб. Съоръжението от 4000 м² вече функционира с необходимото оборудване, процеси и квалифицирана работна сила, която подкрепя производствените ангажименти на Escatec в Европа. Компанията е готова да разшири производствения си капацитет в Пловдив при увеличаване на обема на поръчки.

Албин отбелязва, че в дългосрочен план Escatec България може да се превърне в основното производствено съоръжение на компанията в Европа. Той открои местното образование, стратегическото разположение и създадената индустриална екосистема и индустриални зони, като водещи фактори при избора на компанията да се установи в Пловдив. 

"Бяхме окуражени от силната индустриална мрежа в Пловдив, която показва, че ключовите заинтересовани страни разбират нуждите на сектора. България е много перспективна държава, с много мотивирана и талантлива работна ръка, а Пловдив в момента е най-атрактивният регион в страната,“ каза изпълнителният директор. Той също така открои и непрестанната подкрепа, която компанията е получила от екипа за "Бизнес развитие“ на Община Пловдив, във всички етапи от инвестиционното си намерение.

“Добре дошли на Escatec. Преговаряме с компанията близо година, докато направят своето проучване и се убедят, че Пловдив е най-доброто място за тях. Тенденцията да привличаме високотехнологични производства ще продължи, а Escatec имат всички шансове да организират мащабно производство при нас до няколко години," каза Стефан Стоянов, Заместник-кмет на Община Пловдив с ресор "Образование, бизнес развитие и европейски политики“.

Клиентската база на Escatec до голяма степен се състои от основни OEM марки, базирани в Европа и Северна Америка. Освен новата база в Пловдив компанията управлява Център за проектиране и развитие (D&D) в Швейцария и има производствени бази в Малайзия, Чехия, Швейцария и Обединеното кралство.


Още по темата: общо новини по темата: 521
10.04.2024 »
28.03.2024 »
23.03.2024 »
21.03.2024 »
20.03.2024 »
16.03.2024 »
предишна страница [ 1/87 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
Поскъпване на хранителните продукти
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: