ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Нагла кражба от БМВ до Римския стадион
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:10 / 12.05.2016Коментари (4)2980
© Plovdiv24.bg
Районна прокуратура Пловдив внесе в съда три обвинителни акта срещу рецидивисти за кражба на вещи от автомобили.

Илиян Б., на 26 г. от Пловдив, е предаден на съд за това, че на 20 януари 2016 г., при условията на опасен рецидив е отнел пари и вещи от лек автомобил БМВ, паркиран на ул. "Антим I" в Пловдив. 

Собственикът бил оставил колата близо до работното си място. Към 20,30 часа Илиян Б. се движел в района и забелязал, че автомобилът е с вдигнат заключващ механизъм. Отворил вратата на шофьорското място и започнал да търси вещи и пари в колата. 

Той отнел от автомобила 100 щатски долара, марков кожен портфейл, мобилен телефон, мъжки портфейл и други вещи на обща стойност 397 лева. Минувач, който отивал до близкия ресторант, забелязал обвиняемия в колата, и повикал собственика. 

Като ги видял, Илиян Б. побягнал с вещите в посока към Римския стадион в Пловдив. Двамата мъже го подгонили, но не успели да го заловят. По-късно Илиян Б. изхвърлил парфюма и портфейла, а парите изхарчил. 

Той е многократно осъждан. Излязъл е от затвора през септември 2015 г. Разпитан в хода на досъдебното производство, се е признал за виновен. Илиян Б. е с наложена мярка за неотклонение "задържане под стража" и се намира в затвора в Пловдив.

Васил А., на 29 г. от Пловдив, е многократно осъждан, като повечето от наказанията са за престъпления против собствеността. Излязъл е от затвора през април 2015 г. Той не работел, а за осигуряване на препитание на семейството си извършвал кражби. 

На 28 срещу 29 март 2016 г. Васил А. тръгнал да обикаля из кв. "Столипиново" в Пловдив, за да набележи автомобил, от който да отнеме авторадиокасетофон. Стигнал до жилищен блок, до който се намирала заложна къща и там паркирали много коли. 

Счупил страничното стъкло на лек автомобил "Опел Зафира" и отнел авторадиокасетофон и черно яке. После се отправил към ул. "Възход", където продал авторадиокасетофона за 12 лева. Водачът на автомобила подал сигнал в полицията и Васил А. бил задържан няколко часа по-късно. 

Той се е признал за виновен и е извършил престъплението в условията на опасен рецидив. Васил М. е с наложена мярка за неотклонение "задържане под стража" и в момента се намира в затвора в гр. Пловдив.

Даниел Д., на 35 г. от Пловдив, е осъждан многократно, като има наказания за престъпления против собствеността.

В ранните часове на 12 септември 2015 г. Даниел Д. се намирал в района на ул. "Филип Македонски" в Пловдив. Там пред една от къщите забелязал паркиран лек автомобил, марка "Фолксваген Кади", в който били оставени различни вещи и инструменти. 

Счупил прозореца на задната врата, влязъл в колата и отнел електромотор, ъглошлайфове, ножове и други инструменти на обща стойност 1092 лева. Част от тях се намирали в куфар, който той скрил в храстите до близкия строеж. 

След това продал отнетите вещи на двама свидетели за общо 110 лева. Разпитан в хода на досъдебното производство, обвиняемият се е признал за виновен. Той се намира в затвора в Пловдив и спрямо него е взета постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража".

Предстои Районен съд-Пловдив да насрочи съдебни заседания по трите дела.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
И аз да напиша няколко реда по статията,защо въпросните рецидивисти се намират в Пловдивския затвор ?!!! сигурно да са по-близо до роднините които ще им носят манджа и пари и евентуално наркотици,ми пратете ги във Видинския затвор или някъде по-далече "ако може в Сибир" и следващия път преди да посегнат на чуждо бая ще си помислят дали да го направят ?!!!!
+1
 
 
само две думи - беззаконие, безобразие и безнаказаност...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Бум на коклюш в България
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
Преброяване на населението 2021 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: