ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Н. Караиванов: Призовавам кметът и областният управител да се самосезират
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:52 / 08.10.2007Коментари (0)1976
©
Сега влиза в нашето студио Николай Караиванов. Ще ви кажа няколко думи за него, ще ви кажа по няколко думи за всеки от кандидатите, все пак имайки претенцията да познавам добре ситуацията във втория по големина град, заяви в сутрешния блок на БТВ водещият Бареков.

Николай Караиванов от няколко години оглавява организацията на СДС в града, има мандат като общински съветник, след абдикирането на действащия градоначалник Иван Чомаков, който отказа да се бори за трети мандат, Николай Караиванов, така да се каже, застана на барикадата и се кандидатира за кмет от името на Десен алианс. Междувременно обаче в началото на предизборната кампания в Пловдив общинският съвет направи нещо доста скандално според всички медии, там синьото и червено мнозинство се прегърнаха буквално и започнаха предизборната кампания, гласувайки заедно 63 заменки на имоти. Това е всъщност другата тема, истинската тема, която ни накара предварително да погледнем какво става в този град, който иначе медийно е доста осветлен и някак си там се случват скандални неща. Добро утро.


Николай Караиванов: Добро утро.
- Г-н Караиванов, първият ми въпрос към вас е свързан точно с тези заменки. Каква конкретна отговорност носите като председател на СДС и СДС за това, че в започнала предизборна кампания се прави такова масово гласуване на имоти?


Николай Караиванов: Конкретната отговорност се носи от всеки един общински съветник и не бива да се бърка политиката с правомощията и отговорността на всеки един общински съветник.

- Добре, как стана това, че се прегърнаха двете партии?
Николай Караиванов: Не за първи път е не само двете партии, а целият общински съвет по принцип да има консенсус по определени решения. Сега, не са 63 замени, както медиите прокламираха, има няколко замени, по-голяма част от тях са прекратяване на съсобственост и наистина проблемът не е толкова драматичен. Друг е въпросът, че в края на мандата, точно преди изборите...

- При започнала кампания...?
Николай Караиванов: При започнала кампания, аз не само съм бил против, но и с всички колеги, които са кандидати за кметове, имаме единомислие, че това влияе отрицателно, влияе отрицателно, защото е много трудно сега да обясним ние на зрителите, че вижте, тези предложения някои от тях са готвени дълги години, някои от тях са наистина необходими и така или иначе, положителен отговор не може да се даде на тези замени.

- Да прочета само за две замени. Едната е земеделска земя, оценена на 2 млн. почти, аз за такава земеделска земя за първи път чух, и другото е, че общината се сдобива с два луксозни апартамента в строеж срещу замяна. Защо ли са й на общината? Вие, като станете кмет, какво ще ги правите?
Николай Караиванов: За едната замяна дори с двата апартамента чух, че пръст има виден общински съветник. За другата земя не знам, мисля, че това са Рогошките гробища, става въпрос за там или не съм сигурен, защото аз, откакто беше издигната моята номинация за кандидат за кмет, не съм присъствал на сесиите. Защото все пак там е и политическа трибуна и не бива да се организират пиар акции, съответно не получавам и заплащане за това, че не присъствам. Така че от последните четири или пет сесии нямам пряк поглед върху тези замени.

- Как сега ще погледнете Захари Георгиев в очите, лидера на БСП в града, като се изправите срещу него в предизборната кампания?
Николай Караиванов: С достойнството, с което гледам в очите всеки пловдивчанин, и той е пловдивчанин и ако трябва да му кажа няколко неща, те ще бъдат в насока в това защо аз съм по-добър и защо трябва да бъда избран.

- Ако ви питат вие сега се карате тук в дебатите, пък вижте как гласувате заедно при почнала кампания.
Николай Караиванов: Вижте, много е важно да се каже, г-н Бареков, че има кмет на града, който може да върне тези решения. Това е в правомощията на г-н Чомаков.

- Иван Чомаков, от СДС два мандата?
Николай Караиванов: Иван Чомаков и подкрепен от много други партии, организации, комитети и т.н.

- Призовавате ли сега д-р Чомаков примерно да върне част от тези решения?
Николай Караиванов: Да, задължително, ако има незаконосъобразни решения, аз призовавам и него, и областният управител, и компетентните органи да се самосезират, и прокуратурата. Значи има поне три нива на управление, които могат да намерят съответно пропуските и грешките. Въпреки че аз в по-голяма част от тези предложения може би виждам две от тях, които са леко...

-Крайни...???
Николай Караиванов: Да, крайнички...

- Имаме новина, уважаеми зрители. Лидерът на СДС в града призовава кметът...

Николай Караиванов: ...и съответно е необходимо да се вземат тези мерки. Ние сме страната в политиката, има си компетентни органи, които могат да взимат конкретни решения и да кажат има ли престъпление, или няма престъпление.
Водещ: Колегите правилно подсказват пък да търсят и областния управител по телефона, той да видим какво мисли. Два са важните въпроси, които ще ви задават според мен изкушените в тези избори избиратели под тепетата. Първо въпросът за наследството на Иван Чомаков. Вие ли сте наследникът на модела "Чомаков", защото сте негов наследник по линия на СДС? Като председател на партията, след като Иван Чомаков абдикира от тези избори, вие трябваше да излезете вместо него на изборите. Ръкостискане между Славчо Атанасов и Захари Георгиев, кандидатът на ГЕРБ-ВМРО сяда, сега зрителите могат да го видят. Та на въпроса, г-н Караиванов.

Николай Караиванов: Дали аз съм наследникът? Значи не бива според мен така да се поставя въпросът и да се отговаря по начин, който аз поемам жезъла от Иван Чомаков.

- Аз ви го поставям по възможно най-неудобния начин, та от тази трибуна да отговорите...
Николай Караиванов: Да отговоря, аз съм Николай Караиванов и аз не съм наследникът на Иван Чомаков. Аз съм представителят на Съюза на демократическите сили, който обединява и други десни партии, човек, който иска да превърне синята идея наистина в европейска нова визия и да бъде кмет на града от новото европейско поколение седесари. Тъй като нашият град е десен град, носи идеите на хората, които започнаха бизнеса от гаражите, от таксиметровите шофьори и сега дават работа на десетки хора. Така че в никакъв случай аз не мога...

- Какво стана със синята идея? Вие не сте наследник на Чомаков, така ли?
Николай Караиванов: Аз не мога да приема, че аз мога да бъда окачествен като наследник на модела.


-Има ли такива наследници в града под тепетата?
Николай Караиванов: Ами говори за някои независими кандидати, не знам дали е истина, може би вие като журналист го чувате повече. В никакъв случай не мога да приема и тези социологически твърдения, които току-що чух и така ме зарадваха рано сутринта, направо ме разсмяха.

- Можете ли да кажете сега, че примерно действащият кмет стои зад вашата кандидатура в тези избори?
Николай Караиванов: По-скоро трябва да го попитаме него. Все още аз не съм видял...

-...Подкрепата?

Николай Караиванов: ...ясна подкрепа, че стои зад мен.


- Защо се разделихте десните в Пловдив? Защо синята крепост Пловдив и синята крепост София се явяват така разделено на тези избори? Преди малко социологът каза на три. И кандидатът на ГЕРБ и ВМРО, и към вас, и към г-н Спас Гърневски. А имаше време, когато преди десет години вие, Спас Гърневски и Славчо Атанасов бяхте заедно на барикадите.
Николай Караиванов: Изключително се радвам, че въпросният социолог не ми е личен лекар, изключително се радвам.

-Не сте съгласен с тази диагноза?
Николай Караиванов: Тя е брутална, тя е обида за пловдивчани и по начина, по който се поднася. Трябва да представиш идеите, трябва да представиш своите виждания за управлението на града си, а не да се опитваш с платени социологически проучвания непрекъснато да промиваш мозъците...

- Добре, защо не се явихте заедно с ГЕРБ, с ВМРО, с ДСБ, защо не избрахте една кандидатура, да имате управляващо мнозинство, да биете г-н Захари Георгиев...
Николай Караиванов: Веднага ви отговарям. Аз бях дясната кандидатура. Нали си спомняте, че всички останали подкрепиха г-н Атанасов. След което, разбирайки за досиетата, за проблемите в кандидатурата на ВМРО и ГЕРБ, съответно се получи оттегляне. През това време ние, за да не ме питате повече за заменки, общинското събрание е над 400 души и все пак гласува промяна в политиката на СДС.


-Да се разграничите от модела "Чомаков"?
Николай Караиванов: Да кажем да променим облика на хората, които ще участват в управлението на новия град.



Още по темата: общо новини по темата: 3
13.10.2007 »
08.10.2007 »
08.10.2007 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Тежко ПТП с жертви на бул. "Руски" в Пловдив
Бюджет 2024
Космическа надпревара
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: