ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Мъгла обвива убийството на камериерката в "Южен"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:27 / 22.11.2011Коментари (0)3713
© Plovdiv24.bg
Над 200 направени ДНК експертизи ще трябва да разкрият убиеца на пловдивската камериерка Роза Мачокова, която беше изнасилена и заклана през септември миналата година. За престъплението тогава беше задържан един от клошарите Янко Шандъков, който спял по това време в парка.

Събраните доказателства обаче не доказват вината му, тъй като неговият ДНК профил не съвпадал с този на откритата сперма в тялото на мъртвата. Разминаване имало и в пробите изпод ноктите на жената, която успяла да одере изнасилвача си.

"Има вероятност извършителят на зверското убийство с изнасилване на 45-годишната Роза Мачокова да не е местен. Може да е бил преминаващ от гарата. Наблизо до парка, където жената е била убита, са жп линиите, а районът е известен като опасно свърталище на бездомници и наркомани", казва ангажиран в разследването за смъртта на камериерката. Това е една от четирите версии за неразкритото убийство, по които работят най-опитните криминалисти в Пловдив.

Бездомникът Янко бе задържан буквално минути след кървавата драма. Той бил посочен от свидетели, че в онази сутрин бил видян близо до престъплението.

"Аз само си спах под храста, а когато се събудих и видях кръвта, мъртвата жена, изчезнах. Нищо не съм чул и не съм видял. Не мога да гледам такива неща като кръв и убийства. Затова, като станах, отидох да си взема баничка за закуска и кафе от автомата. Там ме намериха полицаите и ме задържаха", каза Янко Шандъков.

След ареста той признал за зверското убийство и изнасилване. Пред съдия казал, че му трябвали пари и първо искал да обере жената. Когато я съборил на земята и тя започнала да се съпротивлява, му дошли други мераци. Затова я изнасилил, а после я и убил, защото много крещяла и се борила. Не помнел колко пъти я бил ръгал с ножа, но при проведен следствен експеримент в парка на убийството показал нагледно как е повалил Роза и я е мушкал. После завел разследващите до мястото, където бил скрит ножът. Впоследствие по този нож криминалистите не открили абсолютно никакви следи от кръвта на Роза.

Когато заловили Шандъков, полицаите видели, че той имал рани по тялото си, а дънките му били скъсани. По дрехите му открили червени петънца, приличащи на капки кръв. Впоследствие обаче се оказало, че петънцата не били от кръв, а от сока на касиса, под чийто храст Янко преспал в онази нощ.

След месеци престой зад решетките Янко Шандъков започна категорично да отрича да знае нещо за убийството. Обясни, че признал, защото ял бой в ареста. Иначе нищо не бил видял, нищо не бил чул, въпреки че спал на броени метри от умиращата жена.

Трагедията се разиграла рано сутринта на 12 септември 2010 година, когато около 6,30 часа жената пресичала кварталната градинка в "Южен", за да отиде на работа. По онова време паркът бил сборище на бездомници. Не бил осветен изобщо, алеите били тъмни, а по пейките и между храстите в топлите есенни нощи спели пияни клошари. Други ползвали за спалня изоставена общинска постройка наблизо, а трети нощували в порутени бараки край близките жп линии. Роза Мачокова работела на две смени като камериерка в хотел край Пловдив.

"Абсурдно е някой специално нея да е дебнел, защото в различните дни смените й бяха различни", казва вдовецът. Митко продължава да е сигурен, че бездомникът Янко е видял какво се е случило и прикрива истинския убиец. Според него клошарят е замесен, защото бил отказал да се подложи на тест на детектор на лъжата.

Развитието на целия случай може да проследите ТУК!


Източник: в. "Монитор"


Още по темата: общо новини по темата: 22
01.09.2015 »
07.11.2014 »
12.03.2014 »
28.09.2013 »
27.09.2013 »
14.05.2013 »
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Космическа надпревара
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
Конфискуват коли на пияни и дрогирани
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: