ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Мобилен оператор заплашва, че Пловдив ще остане без мобилни връзки
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:29 / 08.07.2010Коментари (29)7786
© Plovdiv24.bg
Нахален мобилен оператор, на който определен брой антени ще бъдат демонтирани, тъй като попадат в 300-метровото ограничение за отстояние от училища, детски и здравни заведения, си позволи наглостта завоалирано, скривайки се зад високопарни фрази и уверения как работи изцяло спазвайки законите и здравните норми, да заплаши пловдивчани, че така ще останат без покритие. Това се казва в нарочно изпратена до редакцията на Plovdiv24.bg декаларация от самия оператор.

Решението, взето преди година от Общинския съвет след масово обществено недоволство да се регламентира това ограничение, щяло да направи невъзможна работата на мобилните мрежи в града и на практика щяло да остави стотици хиляди граждани, фирми и институции в Пловдив без комуникации.

От ръководството на мобилния оператор изразяват "загриженост" за финансовите загуби, които гражданите ще понесат, както и че със свалянето на няколко от антените им, достъпът до спешните телефони щял да стане невъзможен. Апокалиптичните картини не спират до тук - в официалното становище се описва как работата на полицията ще бъде възпрепятствана, Пожарната и "Гражданска защита" нямало да могат да се отзовават при инциденти и като цяло светът на стотици хиляди пловдивчани и гости на града щял да се срине.

Самите те обаче уточняват, че не знаят за кои техни антени се касае, тъй като все още не са получили заповедтта, която по-рано днес бе подписана от кмета Славчо Атанасов. Апокалиптичните картини по всяка вероятност целят мобилизиране на клиентите на въпросния оператор с цел защита на корпоративните им интереси, поради което ще запазим името на оператора в тайна.

Не отдавна решение за премахване на опасни антени бе взето и от общинския съвет във Варна, където към момента се изготвя карта с точните места, където трябва да бъдат демонтирани съоръженията. В морската столица мобилните оператори заплашиха със същото, но и там подобни спекулативни декларации не свършиха работа и администрацията на Варна продължава работата си по откриване на опасните антени.



Още по темата: общо новини по темата: 59
01.06.2023 »
12.04.2022 »
21.03.2022 »
17.03.2022 »
12.03.2020 »
31.07.2019 »
предишна страница [ 1/10 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Направо ще ревнем като нямаме обхват ...за 2 мин и съм с нова карта на др оператор. Просто тр да се махнат тези антени ...наистина са вредни и разболяват.Ще им намерят др място далеч от хората.
+3
 
 
Ами този оператор като не може да си поддържа мрежата по друг начин им други два оператора, които с удоволствие ще си разделят потребителите. А и как другите два оператора не се оплакват, че няма да имат покритие, а само този?
Успял мъж е този, който може да задоволи всички желания на една жена. Успяла жена е тази, която може да си намери такъв мъж.- Жан-Жак Русо
+2
 
 
Е,това е глупаво-не може да го причините точно на пловдив-аз се надявам че тези антени които между другото са наистина доста вредни-няма да бъдат напълно премахнати а просто преместени на друго място:) Какво толкова? Алтернативи има-стига човек да има желание! :*
+2
 
 
1. Преди време всичкото експерт се надпреварваше да обяснява как тези антени никак, ама никак не са вредни и на практика не оказват никакво влияние върху хората. Е, ако това е така - защо ще ги махаме от местата в близост до детски градини, училища и болници?! Ако тези антени са вредни - съответните органи да постановят те да се махнат от населените места въобще! Какви са тези половинчати решения?! 2. Драги представители на въпросния мобилен оператор, ще перифразирам реплика от един мой любим филм - "не сте сами..." ;) Не ни заплашвайте, защото алтернативи имаме достатъчно - още 2 мобилни оператора в БГ и сума ти мобилни оператора в Европа, с които напоследък май ми излиза по-евтино да говоря дори когато се намирам в БГ...
+6
 
 
ей тези до последно ще се мъчат да ни завлекат с някой лев....лъжат,колкото си искат .....112 се набира и без обхват !!!!! а като няма този има още 2 ,които дават мило и драго да минеш към тях
+4
 
 
Номерата на МАЛЯКИТЕ край нямат, аз съм бил 1 год клиент на ГЛОБУЛ и такова дърво през живота си не съм виждал! Да бяха писали и за някакво цунами от бяло море което ще залее само и единствено ПЛОВДИВ
+5
 
 
Дано на махнат антената на Вивател на ул"Славянска"77 защото е на 50 м. от училище "П.Р.Славейков"
+3
 
 
ааа айде де.... ми нека да останем без мобилни връзки,не са само те :)
+6
 
 
Ай да ги видим. Като нямам обхват, нали ще сменя оператора.
+8
 
 
за същия ли оператор говорим който преди 2 седмици ми звъни като бях на море и ме уверяваше,че като лоялен клиент видиш ли печеля лаптоп на страхотна цена и безплатно устройство за интернет-за което без да кажат естествено всеки месец трябва да се бъркам 24лв+ цената на лаптопа.И било само до края на месец юни тази оферта хахахха аз пък ще ида и ще си зема лаптоп от някоя верига за техника,а не от оператор -който после да си го чукам в тиквата,като му видя видео картата и ме напушва смях :)
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Бум на коклюш в България
Първа лига, сезон 2023/2024
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
Тенис от Пловдив и региона
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: