ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Много от магазините във втория мол в Пловдив отварят следващата седмица
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:05 / 25.04.2010Коментари (20)13890
Вторият пловдивски мол "Галерия" отвори врати преди десетина дни. Търговският център отвори само заради магазин "Карфур", тъй като останалата част от мол-ът не бе готова. Реално след отварянето "Галерия" все още бе строителна площадка.

Строителите успяха бързо да променят облика на търговския център. Седмица след откриването мол-ът започва да прилича на истинско място за търговия.

Plovdiv24.bg научи, че голяма част от магазините ще отворят до края на предстоящата седмица. Какви търговски обекти вече са отворени, както и какви предстоят да отворят можете да разгледате във фото-галерията към статията.

Впечатление прави тематичното групиране на магазините, което в други търговски центрове макар и логично не е направено. На едно място са събрани компютърни магазини, на друго детски, на трето и четвърто са съответно дрехи и мебели и т.н. Това със сигурност ще е удобно за хората, които действително ще отидат там с цел покупка, а не с идеята да пообиколят безцелно, каквато е честата практика на доста от посетителите на стария мол.

Пространството, определено за хранителни обети обаче все още ще остане затворено. Хранителният "кът" се очаква от много от пловдивчани, тъй като там за първи път в Пловдив ще стъпи популярната верига "Burger King", ще има и българска кухня, специални италиански пици, Giros и още 5-6 обекта за храна, които към момента се пазят в тайна.

Войната между "евтините" хранителни хипер маркети "Карфур" и "Кауфланд" напълни двата магазина с роми. Цели фамилии изкупуваха пуснатите на промоция банани и домати и с бесове ги изнасяха за препродаване. Ромската инвазия създаде проблеми на охранителите в магазините и неприятни чувства у много пловдивчани. Очаква се нещата да се нормализират със започналото постепенно изравняване на цените в споменатите магазини с тези от останалите вериги.



Още по темата: общо новини по темата: 9
14.04.2010 »
13.04.2010 »
29.03.2010 »
24.02.2010 »
24.03.2009 »
16.12.2007 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Да си кажа и аз мнението. Първо изключително глупава е политиката целия търговски център да бъде пуснат заради един от наемателите (бил той и карфур). Имах възможността на третия ден след откриването да го посетя и от паркинга до магазина навсякъде беше много прашно, чак неприятно. Плочките имаха фуги, тук-там даже и нямаше плочки... абе, по гащи е сварена работата :) Второ - не съм запознат с бизнеса на Карфур, но ми се струва, че верига целяща се към евтиния трябва да е отделна и не в мол - нещо ми куца идеята докато ходиш по магазините, в които се продават тениски по 60лв. и панталони по 100лв. (онзи ден в мол пловдив мерих панталон за 195лв.!) да те газят представители на контингента, бутащи колички с банани и, типично за тях, надвиквайки се... Дано когато мине промоционалния период на баш евтините стоки да се поизбели малко картинката. Нищо расистко няма в думите ми, то белокожи цигани колкото си щеш у нас... Колкото през зимата - предполагам са интегрирали нагреватели в пода, макар пак да не се чувствам особено сигурен. Аз лично съм с кола със задно и не бих си повярвал докато навън вали сняг и е заледено да се катеря по такъв наклон, било той и сух - в крайна сметка гумите ми вероятно ще са доста влажни. Но ще поживеем - ще видим. Все още фаворитът ми е мол пловдив.
+3
 
 
отделен е въпросът,че отвън паркинга на панаира изглежда много по-добре от целия смешен мол
+1
 
 
Доколкото имам представа от концепциите за молове, това, че магазини със сходни асортименти са събрани близко един до друг не е предимство, а точно обратното - недостатък... Както и да е - да се надяваме, че новите магазини ще са качествени... П.С. Разгледах галерията със снимките - тотален шит са магазините към момента... нищо интересно...
+3
 
 
Не знам, ама ми е много интерсно, като дойде зимата, как човек ще се качва до паркинга, ако падне малко снежец? Сигурно долу ще раздават вериги, а най-добре да чака влекач! Толкова малоумно-стръмен паркинг не бях виждал!
на 25.04.2010 г.
0
 
 
Пълна тъпотия е този МОЛ.Като си остави човек колата на многоетажния паркинг,после с много обикаляне я открива.И като тръгне да излиза,указателните табели за изход са толкова малко и толкова объркващи,че ако не питаш някой от охраната,няма да нацелиш пътя към изхода.Кой знае защо всички,които срещнах да излизат,бяха с празни колички.Лично аз предпочитам Метро.С един поглед се ориентираш
-1
 
 
Наличието на конкуриращи се МОЛ-ове е от полза за хората,защото показва ,че цените в повечето магазини са изкуствено завишени.За съжаление в район Централен няма нито терен ,нито желание да се построи нещо подобно ,освен ,вероятната '' Билла'' на Марково тепе.А нима е невъзможно на терена отреден за строителство на Четвъртък пазара да се направи строеж с -първи етаж -зеленчуци и плодове,втори -хранителни стоки и трети -клон на НАП.Това ще улесни много живеежите в центъра.
+3
 
 
Неприятно чувство ?!? Не! Погнуса от нивото на чистота най-вече около касите и особенно върху самите транспортни ленти в Карфур. Нещо което никога не съм виждал при посещенията си в други вериги магазини от такъв тип. Мръсотията и мизерията е повсеместна на целия втори етаж т.е. при хтанителните продукти. За натрупалия се в паркинра прахоляк да не говорим. Мръсотията е нещо много нетипично за магазин от такъв тип, но какво друго може да очаквате след като мангали отвориха магазин са себеподобни.
+2
 
 
Колкото повече, толкова повече! Мечо Пух!
You can't rely on other people to make you happy
на 25.04.2010 г.
0
 
 
Нямам търпение да отвори Бъргър кинг. В Англия съм ял от тях и беше много добре. Знам, че е "джънк фууд", но не ми пука :) Не карам никой друг да яде от там, тъй че не искам съвети за моето хранене.
-4
 
 
Всичко добре, но защо не показахте на снимките, освен свестните неща, всички други по които човек може доста да се замисли как започна работа действащата част, а имено:- течащите инсталации, заради лоши връзки;- хлъзгавите настилки след входните ескалатори;- малката пропусквателна способност на входа и изхода за такъв обект;и най-накрая циганията и простотията на посетителите в прословутия магазин "Карфур". Така че ако Ви се ходи, изчакайте още 15-20 дни, няма да съжалявате.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
Поскъпване на хранителните продукти
Природни стихии
Искаме 47 милиона лева за Южен обходен колектор
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: