Майката от партито в Кючука: Знам кой подаде сигнала срещу мен

Автор: Цвети Тончева
Коментари (7)
15:03 / 06.05.2021
27012
Говори младата майка, която направи парти с фойерверки кв. "Кючук Париж" в Пловдив. Ваня Костова сама се свърза с Plovdiv24.bg, за да представи своята истина по случая от 16 септември 2020 г., когато организирала парти за рождения ден на детето си. "В крайна сметка не е проблем рожденият ден и фойерверките, а става въпрос за един политически конфликт, заради който служители на районната администрация и техни приятели съпартийци се опитват да ми запушат устата“, пише Костова.

По телефона тя обясни, че е много активна в политиката и обича да критикува в социалната мрежа. Добре знае кои са жалбоподателите срещу нея. Участвала е в стодневните протести срещу правителството и оттогава е мразена от няколко нейни съседи, които са служители в районната администрация.

Самата Ваня Костова също е бивш служител на  общинската администрация - Общински инспекторат, откъдето е била уволнена. Твърди, че добре знае правилата и не би позволила да има фойерверки, които да пречат на живущите. Но същата вечер мъжът й, без да я предупреди, организирал това, за да я изненада. Твърди още, че предната вечер в квартала също е имало фойерверки на друго празненство, но никой не им е направил забележка. Нямало е и последствия.

На въпросното парти на детето й е имало само деца, без възрастни. Доволна е, че е създала тази радост за децата. Затова обаче получила акт за 500 лева. Актът се превърнал в наказателно постановление.

Костова обжалвала наказателното постановление в съда, откъдето отменили санкцията и постановили община Пловдив да заплати 300 лева разноски по делото. В съда обаче били изнесени откровени лъжи по неин адрес и по адрес на семейството й.  Там било казано, че Костова и мъжът и ежедневно организират пиянски запои.

А той имал транспортна фирма в Холандия и рядко е в България. Ваня Костова твърди, че се занимава с отглеждане на детето си, не пие и не вижда как би могла да прави пиянски запои.

Виж коментарите (7)

Още по темата (215):
16.03.2024 Училищен звънец вбесява пловдивчанка на всеки 40 минути
29.02.2024 Сигнал: Ето го Ада! Минахме през крадци, наркомани и проститутки, но това е "черешката"
10.02.2024 Обрат! Управителка в "Лидл" си признала всичко пред ПОИ
09.02.2024 Живеещи в жилищните комплекси на "Пещерско шосе": Това не може да продължава повече
04.11.2023 Читател: Звукът от това нещо надхвърля 100 децибела, отвратително е
06.10.2023 Сигнал: Кой стои зад този кръчмар, за да си позволява това?
Още новини от Новини от Пловдив:
Снимка показва как е изглеждала Главната на Пловдив, когато по не...
Даваме 78 000 лева за близо 100 химически тоалетни в Пловдив
Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кол...
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).