МВР Пловдив отговори на част от въпросите ви за КПП-тата!

Автор: Адриана Георгиева
Коментари (0)
13:43 / 26.03.2020
9492
От вчера влезе в сила новата декларация, която всички преминаващи през контролно-пропускателните пунктове по входовете и изходите на градовете трябва да представят. Това стана причина читатели да се обръщат към Plovdiv24.bg задавайки многобройни правила за новите условия.

"Кой събира новите декларации, как и къде се съхраняват (имайки предвид, че на ден се събират по едни 20-30 000 листчета)? От кого да се търси отговорност в случай на изтичане на данни? Новата декларация е създадена да няма злоупотреби... Добре, но ако аз излизам през едно КПП и влизам от друго - кой и как ще следи за тези злоупотребили?", са само част от въпросите, които читател изпрати на редакционната ни поща.

Въпреки, че новите указания са по решение на вътрешното министерство и местната дирекция съвестно изпълнява задълженията си, много жители смятат, че пловдивската полиция носи отговорност за промените. Униформените по КПП-тата търпеливо следят за реда и проверяват документи в сняг, дъжд и студ, и проявяват разбиране към преминаващите.

Екип се свърза с пресцентъра на ОД на МВР Пловдив за отговор на читателските въпроси. Ето го и него с уточнението, че той ни бе изпратен преди последната промяна на заповедта, направена днес от министъра на здравеопазването:

На 24 март на интернет страницата на МВР- www.mvr.bg е публикувана новата бланка, която е необходима за преминаващите през контролно-пропускателните пунктове, изградени на територията на областните градове.

Промяната е предприета след анализ на ефективността от първите 3 дни на функциониране на пунктовете и на получените запитвания и препоръки от граждани. Отпадащата точка 3 в декларацията - а именно заверка от страна на работодателя е направена, за да улесни пътуващите. Местоработата може да бъде посочена в служебна бележка, издадена от работодателя или доказана с друг служебен документ -служебна карта, пропуск и др.

За хората, които пътуват по други неотложни причини, ще бъде достатъчно да представят декларацията и лична карта. Според предвиденото от министерството попълнените декларации ще се събират от служителите на КПП с цел контрол на изпълнението на мярката и възможност за проверка на попълнените в нея данни.

От ОДМВР Пловдив припомнят, че според заповедта на министъра на здравеопазването от 21 март 2020 г. за въвеждането на нови противоепидемични мерки, влизането и излизането на граждани през КПП се допуска само при възникнала неотложна необходимост.

Виж коментарите (0)

Още по темата (17024):
09.04.2024 Лекар: Ако една майка откаже имунизация – това значи 4000 деца с възможност да се разболеят от коклюш
09.04.2024 Доц. Атанас Мангъров: Ваксините, които са в Националния имунизационен календар, да бъдат правени
08.04.2024 Проф. Ива Христова разясни за коклюша и стремглавото му разпространение
08.04.2024 Съдът оправда Костадин Костадинов
08.04.2024 Д-р Бацелова: Първите симптоми са като при лека настинка! Никакво
самолечение!
08.04.2024 Костадин Костадинов се изправя пред съда заради COVID-19
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).