ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Лошо разположен светофар създава предпоставки за ПТП в центъра на Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:26 / 14.01.2012Коментари (32)10026
© Plovdiv24.bg
Читателите на Plovdiv24.bg продължават да изпращат сигнали на редакционния ни имейл, за да споделят и алармират за нередности и затруднения, свързани с обществения и социален живот в Пловдив. Днес публикуваме без никаква редакторска намеса мнението на пловдивчанин, който предупреждава за евентуални последици от лошо разположен светофар, при това в центъра на града. Plovdiv24.bg ще информира съответните органи, отговорни за решаването на проблема.

Забележете на снимката как дървото скрива брояча на светофара и самия светофар. При определено заставане на шофьорите последните нямат видимост към светлините на
светофара и времето, което остава от определения сигнал. Това се намира на кръстовището на ул. "Граф Игнатиев" № 1 и бул. "Цар Борис ІІІ Обединител". 

Нека компетентните властимащи бъдат сезирани от Вас за отстраняването на проблема. Или дървото следва да се премахне, тъй като е почти изсъхнало, или светофарът да се премести на място, на което ще има видимост, тъй като така е доста опасно.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Сфетофарите трябва да бъдат устроени по такъв начин, че да са очевадни, а не да ги търсиш къде са разположени около кръстовището. Сфетофара преди Скобелева майка (наскоро монтиран), и този преди пресечката за КАТ, може да послужат за образци.
0
 
 
Проблемът не е от вчера. Преди 1-2 години /преди Славчо и вождовете му да ме отсвирят от общината/ и в дирекцията и в комисията по рекламата сме сигнализирали многократно, но билбордовете няма да се поставят на безопасни места, тъй като представляват икономически интереси. Разположението както на вертикална, така и на хоризонтална улична маркировка трябва да се прави в съответствие с генерален план за организация на движението, какъвто няма, а и в екипа на Славчо нямаше кадърни и заинтересовани служители да го направят. Хаосът е навсякъде и във всичко!
на 15.01.2012 г.
0
 
 
Всеки светофар,под даден ъгъл се вижда лошо! Дали заради отблясък от слънце,дали защото друго високо МПС го закрива,дали заради дърво дали заради още ред причини.По тази причина на всяко кръстовище по пътя са разположени по няколко светлини.Тук на това място ако се не лъжа са 3 и едната от тях е след кръстовището. Ако в момента в който е направена снимката тази светлина не се е виждала обзалагам се че останалите са се виждали добре. Хайде да се отнасяме малко по-сериозно.Вярно е че и светофарите и уличното и знаците и спирките не са каквито трябва да са това на всеки е ясно обаче да се вързваме на прищевките на местното гестапо от квартала /има ги във всеки квартал/ това вече е несериозно.
+1
 
 
А защо поне веднъж полицията не застане на светофара на Сточна гара и да санкционира тези,които се правят на тарикати и застават в дясната лента за движение и продължават направо,а така се получава и тапа за движението?????
0
 
 
Нищо му няма на светофара, стига, все недоволни от нещо. На крива ракета космоса и пречи.
0
 
 
На същото кръстовище е необходимо да се поставят и указателни табели под сфетофарите над платното за посоките на трите ленти.Иначе при колона не се забелязва хоризонталната маркировка на лентата за ляв завой и се образуват тапи/посока сточна гара-тунела/
0
 
 
нека да разгледат общинарите и светофара на ул.Княгиня Мария-Луйза по посока от Св.Петка църквата към бул.Източен. Голям светофар над платнотодо пешеходната зебра а стоп линията поставена преди пресечката със скрит на тротоара зад знак и дърво светофар.Едни подминават стоп линията и спират на зебрата чак а други набиват спирачки защото виждат и малкия светофар. Между двата светофара е около 30-40 метра. Или да махнат малкия светофар или да преместят големия преди пресечката,защото понякога става голямо меле там с тая обърка
+3
 
 
Е някои шофьори пък съвсем ги мързи да си мърдат главата... И на мен онзи ден един стоп ми закри светофара, т'ва е същата работа. Вярно, че има места, на които знаците или светофарите се виждат трудно (главно заради неподкастрени дървета), но чак пък толкова...
0
 
 
Наистина е така,на ден ми се налага да минавам доста пъти през това кръстовище и наистина няма видимост.За съжаление това не е единствения светофар на който няма видимост,НЕКА инстацията чиято е задължение да си свърши работата.По този начин ще улесни работата на всички шофьори в града и ще предпази преминаването на пешеходци(техния живот)през кръстовището....
+1
 
 
На бул. 6-ти септември до магазин Бриколаж до преди 5 или 6 дена в посока към центъра от тази страна светофара изобще липсваше нямаше го . А на това кръстовище останали те светофарни уредби не работеха.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
Бум на коклюш в България
Матури 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: