ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
"Либхер" за стачката на своите работници: Изненадани сме! Даваме заплата над средната за област Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 18:57 / 12.04.2022Коментари (19)88729
©
За стачка в "Либхер", един от най-големите заводи съвсем близо до Пловдив, научи Plovdiv24.bg. Причината е, че много от работниците са недоволни от заплатата, която получават.

Представяме ви и официалната позиция на немския концерн: 

Заводът за хладилници на концерна "Либхер" в България е пуснат в експлоатация преди 21 години.

За този период фирмата ни си е създала име като един от най-добрите и сигурни работодатели не само в област Пловдив, а и в цяла България.

За тези 21 години не е имало нито един месец, в който да е било забавено изплащането на заплатите нито с един ден.

Всяка година нивата на възнаграждение се преразглеждат и съответно се напасват в съответствие с нивото на инфлация и на работното натоварване. В повечето случаи ръстът на заплатите значително е изпреварвал нивото на инфлация и винаги е над средния за региона. А големия брой социални придобивки като намалена храна, програмата за запазване здравето на сътрудниците, допълнителната здравна осигуровка за целия състав и др., не може да бъде накратко изброен.

Тази година много преди кризата, свързана с войната в Украйна, беше взето решение заплатите да се повишат с 6% процента за целия състав на фирмата, както и сумата за ваучери да се увеличи като първа стъпка с 60 лева и да стане от сегашните 80 на 140 лева. Което за една средна нетна заплата в производството означава едно общо увеличение от 10-11%.

Във връзка с актуалната икономическа ситуация в страната ще се обмисли и едно по-скорошно увеличение на сумата за ваучери до максимално допустимия размер от 200 лева. Всичко това се прави в момент на безпрецедентно повишаване на цените на всички материали и суровини за производството, както и на всички логистични разходи с над 70 %.

Имайки предвид всичко това, тази видимо външна атака срещу един утвърден и реномиран чуждестранен инвеститор може само да буди недоумение, както у локалното ръководство на завода, така и у ръководството на целия концерн, както и да се отрази на решението на други инвеститори за евентуални бъдещи инвестиционни проекти в България.

12.04.2022 г., Радиново

Христо Георгиев

Управител финанси и администрация

Либхер-Хаусгерете Марица ЕООД


Още по темата: общо новини по темата: 24
10.05.2022 »
10.05.2022 »
09.05.2022 »
09.05.2022 »
07.05.2022 »
03.05.2022 »
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
За чисти 650€ толкова! А дали германец ще работи за толкова пари?
-3
 
 
Интересно ми е в управата тук дали има немци или са само българи? Ако са само българи аз си имам моето обяснение! Колкото до Либхер, нека не забравяме, че двете големи кризи (финансовата и пандемията) много от нашите фирми (подизпълнители) ги преживяха благодарение на Либхер, които им осигуряваха работа в най- голямата стагнация! Ако не бяха Либхер, доста бизнеси щяха да затворят врати!
+2
 
 
Либхеръ-мечтата на всеки селянин живеещ около голям Пловдивъ,така и стана,селянчетата от близките села напълниха завода,като чуе по радиото че дават 1300 лв чисто,че и ядене и безплатен транспорт и е там,нищо че работата е тежка като на къра в село,но все пак е на сянка.Всеки рано или късно минава през този завод,после намира нещо по добро и не иска и да чуе повече за това място.Текучеството е голямо в този така "добър работодател".Тези с кредитите стоят и работят тихо с наведени глави.
+1
 
 
Щом не ви харесват условията на труд - напуснете!Щом не ви харесва заплащането - напуснете!Щом *не се допускат профсъюзи* - напуснете!Намерете си друга работа.
+2
 
 
Заплати....."над средните за региона"! Как не ви е срам, БЕ г.....?
+2
 
 
Ква е тая глупава статия , некакъв ПУРКО обеснява как си обгрижвал работниците ,ти в коя година живееш бе ,ами работниците ти са 3 пъти по платени във всяка страна в евро съюза ,аз ако съм на тях вкупом беж и ти им яж ..... и ти управителя финанси и администрация си търси украинци.Е ще си бръкнеш малко в джоба за курсове по български
+1
 
 
Затворете управлението във фризер поне до петък...След това ще им се избистри...Пак да помислят,за заплатите и да пишат имемел на свойте господари!!!!
+9
 
 
Прекланям се пред работниците на Либхер. Това е стачка явно не под диктовката на казионните профсъюзи. Само така момчета и момичета, това е пътят, бъдете твърди. 33 години стигат.
+9
 
 
бяха ви добри заплатите -преди 8 години-познавам 3-ма които започнаха при вас тази година и накрая на месеца напуснаха-заради заплатите-860лв-само най-старите ви кадри са на по 1200-1300-но не сме 2014г
Сагата с обратния завой на Сточна гара приключи.... и то приключи в полза на законовата ситуация, защото до сега нищо не беше ясно поради това че маркировка, знаци и светофар не даваха яснота по това забранен ли е обратния завой в крайна сметка или не...
на 12.04.2022 г.
+6
 
 
Май няма да е зле на ръководството да му се припомни какво е да си работник и как живее един работник с мизерната си заплата. Вие на високите позиции смятате че парите които давате на хората им са достатъчно да живеят добре а те всъщност им стигат колкото да си платят сметките и да си купят храна. В България работодателите не могат да разберат едно нещо, че един работник за да е ефективен той не трябва да е финансово притеснен. Да вие сте добър работодател, но сте добър фона на всички останали такива, и за някои позиции се иска повече, както вече виждате, и вие или го давате или не...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Облагородяват Градската градина
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: