Кризисен щаб за коронавируса в Пловдив!

Автор: Васил Динев
Коментари (1)
08:49 / 09.03.2020
24696
Ситуацията в град Пловдив към настоящия момент не предизвиква основания за притеснения, свързани с коронавируса. Това съобщи директорът на Дирекция "Здравеопазване“ на общината д-р Калин Калинов, който заедно с кмета Здравко Димитров поддържат непрекъсната връзка с Националния оперативен щаб и с всички отговорни институции.

Д-р Калинов допълни, че ръководителите на общинските лечебни заведения са инструктирани да повишат нивото на хигиената във всички обекти и да оказват пълно съдействие на гражданите, които искат да получат допълнителна информация и разяснения по отношение на заболяването COVID-19. 

В изпълнение мерките на Националния оперативен щаб кметът Здравко Димитров събира в 9:00 ч. в общината всички зам.-кметове, кметовете на райони, управителите на общинските лечебни заведения, главните сестри и ръководителите на клинични и микробиологични лаборатории, които съвместно с Експертния консултативен съвет по здравеопазване ще обсъдят ситуацията с острите респираторни заболявания и коронавируса. 

Общината привежда в изпълнение мерките на Националния оперативен щаб и забранява провеждането на културни събития и мероприятия на закрито и масови културни събития и мероприятия. Спортните мероприятия ще се провеждат само при закрити врати (без публика), за да се намали рискът от разпространението на COVID-19. 

"Поддържаме непрекъсната комуникация с останалите институции, с които действаме в пълна координация. Призоваваме гражданите да спазват висока лична хигиена, да запазят спокойствие и да се информират от официалните източници", каза д-р Калинов.

Във връзка със ситуацията в страната  Областният кризисен щаб за борба с коронавируса ще заседава от 11,00 часа днес. На заседанието в областна администрация ще се обсъдят  предприетите мерки на територията на област Пловдив, наличието на достатъчен брой легла в инфекциозните отделения на болниците и обезпечеността от защитни облекла и други предпазни средства.

Това съобщи областният Дани Каназирева, която е председател на кризисния щаб. В заседанието ще участват представители на  всички институции, ангажирани с проблема – РЗИ, болници, РД на МВР, Гранична полиция, Община Пловдив, Центъра за спешна медицинска помощ, Българския лекарски съюз, Сдружението на общопрактикуващите лекари-Пловдив и Областната дирекция по безопасност на храните.

Виж коментарите (1)

Още по темата (17024):
09.04.2024 Лекар: Ако една майка откаже имунизация – това значи 4000 деца с възможност да се разболеят от коклюш
09.04.2024 Доц. Атанас Мангъров: Ваксините, които са в Националния имунизационен календар, да бъдат правени
08.04.2024 Проф. Ива Христова разясни за коклюша и стремглавото му разпространение
08.04.2024 Съдът оправда Костадин Костадинов
08.04.2024 Д-р Бацелова: Първите симптоми са като при лека настинка! Никакво
самолечение!
08.04.2024 Костадин Костадинов се изправя пред съда заради COVID-19
Още новини от Новини от Пловдив:
Опасен елемент притесни пловдивчанин
Честват 50 години от създаването на отделението по диализно лечен...
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).