Кризата в Пловдив взе нова жертва: Кино "Лъки синема" затвори

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (19)
15:41 / 14.04.2010
10866
Кризата в Пловдив взима една след друга жертви. След множеството затворени търговски обекти по Главната и в МОЛ-а, дойде ред и на култовото кино "Лъки синема" да затвори.

В зората на демокрацията киното бе най-популярното и посещавано в Пловдив и се радваше на солиден зрителски интерес.

Кино "Лъки синема" бе и първото което въведе Dolby stereo surround-a в пловдивските кино салони.

След това обаче се появиха кината Фламинго и Cinema city, които заедно с факта, че "Лъки" не претърпя никакво развитие, доведоха и до логичното затваряне на киното.

Преди няколко години от Plovdiv24.bg направихме система за реклама на филмите и безплатна резервация на билети през нашия сайт и я предложихме напълно безплатно на кино "Лъки", както и на останалите кина, които бяха на пазара тогава, заедно с драматичния театър, но само от "Фейсис" в Тракия се възползваха от напълно безплатната услуга. Въпреки, че системата се ползваше активно и носеше както реклама, така и удобство за клиентите на киното, от там след известно време се отказаха от безплатно предлаганата от нас интерактивна услуга. Интересен факт е, че няколко месеца след предложението ни към Драматичен театър Пловдив и съответно техния отказ, ръководството на театъра сключи договор със софийска фирма за изграждане и поддръжка на система за резервации през интернет, чийто месечен наем не бе чак толкова нисък.

Озвучителната техника на киното е преместена в кино Фейсис в Тракия, прожекционната все още е в дома на техниката. От мениджмънта на киното имат идея да отварят киното само когато имат силни филми, които биха напълнили залите, но запознати коментират, че едва ли това ще се случи.

Кино "Лъки" до момента приютяваше и всички кино фестивали, които се провеждат всяка година в Пловдив. Очаква се отново те да са там, но и това не може да се твърди със сигурност.


Виж коментарите (19)
Още новини от Новини от Пловдив:
Сауна за левче в Пловдив: 37,8° в градския транспорт!
Тръгнаха колите по най-новата улица в Пловдив, разликата с преди ...
В Пловдив проф. Искра Баева коментира как егоизмът победи героизм...
След материал на Plovdiv24.bg отново сигнал за "стена на срама" в...
Сведохме глави пред паметта на Ботев и загиналите за Свободата
Пловдив почете Ботев и загиналите за свободата на България


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).