ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Край на далаверата с общинските жилища, обеща Гиньо Матев на сираци
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:52 / 10.10.2011Коментари (3)3394
©
Защо разпродават общинските жилища на хора, които имат пари да си купят? Какво ще правят такива като нас, които наистина са крайно нуждаещи се от жилище? Може ли да се счита за крайно нуждаещ се човек, който има пари да си купи жилището, в което е настанен от общината?

Тези въпроси зададоха на среща с кандидата за кмет на Пловдив инженер Гиньо Матев младите хора от къщата за настаняване на деца без родителски грижи на ул. "Радко Димитриев" в Пловдив. Десетина от тях вече са навършили 18 години и все още са в селището, построено от фондация "Бъдеще за България". Между тях са и две млади майки, които всеки момент ще излезнат с бебетата си на свободен наем. Дори на едната жена от социалните предложили два месеца да й плащат наема от 200 лева, след което да си плаща сама.

Групата от млади хора, които всеки момент могат да останат без дом, е направила опит да се срещне с досегашния кмет в общината Славчо Атанасов. Той обаче бил твърде зает и на входа охраната им отказала достъп. 

"Ние не искаме нещо специално, искаме да имаме правото на всички останали да ни бъде предоставено общинско жилище, като на крайно нуждаещи се хора!" - подчертаха сираците. Те са силно огорчени, че техни връстници, които все пак имат родители и дом, са с предимство в списъците. По тяхно проучване юристката на "Жилфонд" вредила с евтино жилище мъжа, с който живеела на семейни начала. Този човек направил вътрешен ремонт за десетки хиляди лева, за да го дава под наем. 

Сираците са силно обезпокоени, че досегашният кмет възнамерява да ликвидира фонда от жилища за социални нужди с тотална разпродажба на 700 от тях на ниски цени. Къде е социалната справедливост, ако нас ни пращат на свободен наем, а имотните и заможни хора да се сдобиват с жилища на половин цена?

Младите хора споделиха, че са избрали да поискат среща с Матев, защото виждат, че е човек на действието и на дадената дума. И откровено казаха, че ще гласуват за него, тъй като единствено той ги разбира. Едно от момчетата направило опит за самоубийство и чак тогава държавните институции се размърдали да го настанят временно в селището.

Кандидатът за кмет инж. Гиньо Матев заяви, че сегашната общинска наредба за жилищата е наистина несправедлива и случаи като техните не се приемали за "крайно нуждаещи се". Другата пречка е бездушното отношение на общински чиновници, за които социалната политика на общината с жилищата е една огромна далавера. Матев вметна, че лично той си е купувал жилището по общия ред с теглене на сериозен кредит, както десетки хиляди нормални семейства в Пловдив. И че знае много семейства, които са затънали в дългове и дори са загубили жилищата си заради непосилни кредити в сегашната икономическа криза.

Ако Господ и избирателите рекат да стана кмет, далаверата с тези общински жилища ще спре. Промяната в тази наредба, която е несправедлива за реално застрашените да останат без покрив над главите си хора, ще е една от първите ми задачи. Гарантирам ви, че условията за предоставяне на жилища ще бъдат одобрени от пловдивчани с референдум. А дотогава изцяло ще спра продажбата на общински жилища. Вашият случай е още едно ярко доказателство, че социалната политика е напълно провалена, каза кандидатът за кмет инж. Гиньо Матев.


(c) ПОТВ


Още по темата: общо новини по темата: 41
01.03.2024 »
29.06.2021 »
20.05.2021 »
25.01.2021 »
21.12.2020 »
13.12.2020 »
предишна страница [ 1/7 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
От край време е така и си продължава, но за хора, които не могат да бутнат тези отгоре, на тези отгоре просто не им дреме. Ако не със закон, с наредба на общината, ако е възможно да се уреди този проблем. Успех!
0
 
 
Точно така - както беше спряна далаверата на директорките от детските градини в Тракия.
0
 
 
Е за това говорим, далавери яко. Фляфи писна ми от теб!!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Държавата прехвърли 4 имота и Небет тепе за стопанисване на общината
Детско-юношески футбол
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: