Костадин Язов: Топката за проекта за водопроводната мрежа е в Общината

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:30 / 08.02.2011
4146
Добре е най-накрая кметът на Пловдив да разбере, след толкова смени на висши кадри от общинската администрация, че начинът му за подбор вероятно не е най-работещият. Това заяви народният представител от ПП ГЕРБ в 16-ти МИР Пловдив-град Костадин Язов по повод на вчерашните изявления на заместник-кмета Георги Търновалийски. Така нареченият от зам.-кмета "Воден проект" всъщност се казва "Рехабилитация на водопроводната мрежа, северно от Марица".

Трябва да се знае, че срокът на консултантската фирма е удължен с идеята да бъде доразработен въпросният проект в посока решаване на проблемите с пречиствателната станция. Това първоначално не е влизало в задълженията на немската фирма и ще се прави напълно безвъзмездно, обясни народният представител от ПП ГЕРБ, който е и член на Парламентарната комисия по околна среда.

Относно консултациите по основната част на проекта, на последната среща в Министерството на околната среда и водите, на която освен мен присъстваха предшественикът на Георги Търновалийски Ганчо Колаксъзов, заместник-министър Ивелина Василева, експерти и представители на консултантите, стана ясно, че работата на фирма "Кокс" по основната част на проекта е свършена, обясни Костадин Язов.

Той уточни, че консултантите са предложили на Община Пловдив 4 варианта за изпълнение на проекта и усвояване на евросредствата, като единственият ангажимент на общината е бил да избере един от тези варианти. Последвало е писмо от Колаксъзов до МОСВ със становище от фирма, наета от общината, в което се дават "ценни съвети" на консултантите на МОСВ по въпроси, които вече са решени. Това допълни народният представител от ПП ГЕРБ Костадин Язов. Той подчерта, че е поел личен ангажимент по този проект и не веднъж е водил разговори с ръководството на Министерството на околната среда и водите. Това може да потвърди и съпартиецът на г-н Търновалийски - депутатът от БСП Захари Георгиев, каза още Язов. Той апелира заместник -кметът да прочете цялата кореспонденция между МОСВ и Община Пловдив вместо да прави изказвания пред медиите. Винаги, когато пожелае, г-н Търновалийски може да осъществи контакт с мен и да получи личното ми съдействие и подкрепа за реализирането на проекта, защото всички сме наясно, че ако не се стигне до финализирането му, тези средства ще бъдат изгубени за Пловдив без значение кой управлява общината.

Много приказки се изприказваха за този проект може би, защото той е единственият проект на община Пловдив, който има реален шанс да се случи. За момента топката е в ръцете на общинската администрация, която не трябва да допуска да проектът да не се осъществи, заяви народният представител от ПП ГЕРБ Костадин Язов и апелира управляващите от ВМРО-НИЕ и БСП за по-голяма инициативност относно изработването на европроекти. За сравнение той посочи, че само за една седмица в началото на годината Община Баните има внесени 10 проекта по различни оперативни програми.

Виж коментарите (0)

Още по темата (308):
11.04.2024 Читател: Ремонтът приключи, няма логика този изкоп да е там. Ще стане страшна беля!
05.04.2024 Пловдивчанин сигнализира за покъртително състояние на един от най-новоремонтираните булеварди
23.03.2024 Бивш зам.-кмет на Пловдив: Водният цикъл приключва, когато се отчете в
цялост
22.03.2024 Продължават ремонтите в северната част на Пловдив
21.03.2024 Първо в Plovdiv24.bg: Изненадващо смениха ръководителя на Водния проект
28.02.2024 За броени часове асфалтираха част от булевард в Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
Безплатна "синя зона" в Пловдив
Пловдивчанин измина 200 км, за да вземе инвалидната си количка
Тихомълком пуснаха новоасфалтираната улица "Д-р Георги Странски" ...
Изненади в листата на ГЕРБ - Пловдив за изборите на 9 юни
МВР с интересен ход след статията на Plovdiv24.bg за безобразията...
Паркинг на Kaufland в Пловдив става киносалон


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).