ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Костадин Недев - млад, успешен и с голямо бъдеще
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:15 / 01.02.2024Коментари (0)5529
©
На 30 януари в НДК се състоя тържествено награждаване на лауреатите на наградите "Еврика" за 2023 г. за постижения за най-добър млад мениджър, в науката, за изобретател и фермер.

Наградите се връчват за тридесети и четвърти пореден път за млад мениджър, тридесет и трети за млад фермер и млад изобретател и двадесет и осми за постижения в науката.

Те се присъждат на млади хора за техните значими постижения в науката, за изобретения с голяма обществена значимост, за постижения в управлението на стопански организации, както и за най-високи резултати в развитието на селскостопански дейности.

Наградите са ежегодни и чрез тях се цели стимулиране  на най-добрите постижения в съответната област и широко популяризиране сред обществеността на най-талантливите и способни млади хора, на тяхната дейност и успехи, за налагане на техния пример сред младото поколение.

Ограничителното условие е кандидатите за наградите "Еврика" да не бъдат по-възрастни от 35 години. Кандидатите за носители на наградите са излъчени от обществени и стопански организации, научни звена и университети, от неправителствени организации и медии, а окончателният избор се извършва от специализирани комисии във всяка област. 

Костадин Недев е роден през 1992 г. По образование е военен летец-пилот, а по душа е социален предприемач. Има дългогодишен опит в компютърните науки и програмирането. Завършил е ППМГ "Васил Левски“ Смолян, както и ВВВУ "Георги Бенковски“, град Долна Митрополия. Следва обучение в полската Военновъздушна академия, а в периода 2017 - 2019 г. завършва курс по лидерство по  програмата за лидери в авиацията "Сребърни криле“ на ВВС на САЩ в авиобаза Кълъмбъс, Мисисипи. През 2021 г. се дипломира като магистър по специалност Хардуерни и софтуерни системи“ на ПУ "Паисий Хилендарски“. 

Костадин Недев е носител на множество награди, свързани с образованието и технологиите, а именно: Най-добър разработчик на община Смолян - 2009 г.; Студент на годината - 2013 г.; Меча на Хан Кубрат на МО - 2013 г.; Награда на Декана на ПУ "П. Хилендарски“ - 2014 г.; Академична награда на община Долна Митрополия -     2016 г.; Академична награда за отличие от НВУ "В. Левски“ - 2016 г.; Награда "Монета на командира“ на ВВС на САЩ - 2018 г.; Международна награда за обучение на ВВС на САЩ - 2019 г.; Международна награда за лидерство на Фондация "Стробъл“ -     2020 г.; Награда "Джон Атанасов“ на Президента на Република България - 2022 г.; Награда "30 под 30“ на списание "Форбс“ - 2022 г.; Награда "Архитект на бъдещето“ на Фондация "Европа“ - 2023. 

Костадин Недев е основател на образователен стартъп и платформа за технологично обучение "Млад изобретател“. Това е иновативна образователна платформа, която има за цел да подготви децата за професиите на бъдещето и да разкрие изобретателя във всяко дете. Костадин и екипа му са разработили собствен софтуерен кит, софтуер, с който може бързо и лесно да се програмира от абсолютно начинаещ и образователна методика, базирана на обучение на пилоти - изтребители. Те са убедени, че всяко дете има различен технологичен талант и са насочили всички усилия към намирането и развитието на този технологичен талант у всяко дете. 

Мисията на "Млад изобретател“ е да превърне децата от консуматори на технологии в генератори. Платформата е насочена основно към ученици и студенти, но всеки с желание да създава е добре дошъл. Стремежът е освен знания в областта на инженерните науки и устойчивото развитие, да се изграждат най-вече нови умения у младите новатори и те да намират техническо решение на лични, социални и глобални проблеми. В "Млад изобретател“ се изучават инженерни технологии под формата на реални, физически проекти. В процеса на обучение се създават най-различни изобретения от коледни светлини до напълно функционални роботи. Проектите могат да бъдат лесно програмирани със средата за програмиране Ардуино. 

През 2023 г., създадената от Костадин Недев платформа "Млад изобретател“ изгради успешни партньорства, както с държавни и местни организации /общини, университети и центрове по зависимости/, така и с бизнес гиганти, като Insight Group - част от Forture 500. Към образователната методика на "Млад изобретател“ има засилен интерес в София, Пловдив, Стара Загора, Смолян, Самоков, Костенец, Панагюрище и други, като целта на екипът е постоянно да се увеличават локациите на взаимодействие в цялата страна. През 2023 г. е реализиран 380% ръст на записаните изобретатели. През уроците на платформата са преминали 556 ученици. Дипломирани са 163 изобретатели. Раздадени са 67 стипендии за обучение и са обучени 28 учители и стажанти. 

Костадин Недев е основен идеолог и създател на технологията зад платформата "Млад изобретател“. Като бизнес лидер, той е отговорен за създаване на култура в екипа, която приема образованието като обществено-значим проблем и кауза. Притежава отлична оперативна, техническа и екипна култура. Като военен летец - пилот, Костадин съумява да балансира работата си между двете сфери. 

За Костадин Недев социалната отговорност на бизнеса не е отделен информационен повод и изява, а константна величина, изразяваща се в: креативност, за да се върне творчеството обратно; общност, за да се обединяват млади таланти; образование, за да се предават знания и умения; лидерство, за да се създават бъдещи лидери. Платформата "Млад изобретател“ има за цел да предостави образователно преживяване на световно ниво за всяко дете, независимо от социално-икономическия му статус. 

Костадин Недев е типичен и успешен представител на най-младото стартъп поколение, което ще доминира занапред. Специализираното жури присъди наградата "Еврика“ за най-добър млад мениджър на 2023 година на Костадин Недев за: успешно реализиране на бизнес проекта "Млад изобретател“ - проект със значим технологичен, социален, образователен и възпитателен ефект. Екипът на Костадин Недев е добър пример за визионерство и кауза, насочени към развитието на човешкия капитал в България.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юни 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Конфликт Израел-Газа
Първа лига, сезон 2024/2025
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: