Кондукторът-фотограф и шофьорът на 44 изригнаха срещу светофара до ВСИ!

Автор: Мариана Панчева
Коментари (27)
16:21 / 09.03.2018
23125
Зам.-кметът по транспорт Златин Велев разпореди проверка на действията на шофьор и кондуктор от пловдивския градски транспорт, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Случаят е от снощи. Видео, изпратено от наш читател, показва как водачът на автобус с номер 44 дава индикации, че ще маневрира неправилно. Пешеходец вади мобилния си телефон и започва да снима. Светва червен сигнал, рейсът спира и се случва неочакваното - шофьорът отваря вратата, кондукторът слиза на платното, за да снима сам снимащия. Светофарът отново става зелен, кондукторът се връща бегом назад, кола за малко не го отнася, той скача през предната врата, вратата - аха да го затисне, се затваря. Автобусът продължава по маршрута си.

"Показаното е нарушение на Закона за движение на пътищата", коментираха за Plovdiv24.bg от ОП "Организация и контрол на транспорта", които са и реалните съблюдаващи за спазване изпълнението на новия договор между Общината и консорциум от превозвачи. 

Подготвено е предупредително писмо до фирмата, която изпълнява линията, сигнализирана е и "Пътна полиция". Ще има ли наказания обаче? Ресорният кмет коментира, че ако действията отговарят на някои от нарушенията в договора, ще бъде подготвено и писмо със санкции. 

Междувременно с Plovdiv24.bg се свързаха шофьорът на въпросния автобус, както и кондукторът. Според тях светофарът на това място работи в изключително неблагоприятен режим за завиващите надясно водачи. "Как да гоним разписанието в такъв случай?", попитаха те.

Какво точно се случи, вижте тук: Кондукторът-паяк с ново много опасно изпълнение! Слезе от автобуса в кръстовище и започна да снима!

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (27)

Още по темата (1005):
26.04.2024 Шофьорът, псувал контрольори, ще бъде наказан
26.04.2024 Шофьор от градския транспорт поиска да обърне джуките на
контрольорка
24.04.2024 Кондукторка показа доста неприличен жест към девойка в Пловдив
22.04.2024 Пловдивчанин: Лъжат ни!
20.04.2024 Пловдивчанин: Харчите ли си спокойно парите?
14.04.2024 Важна промяна: Отпадат последните курсове в разписанието на някои автобуси в Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).