ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Комунисти събират в Пловдив подписи срещу добива на шистов газ
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:25 / 17.12.2011Коментари (10)2492
©
Днес, 17 декември 2011 г., на пл. "Централен" до входа на Градската градина в Пловдив, започна събирането на подписи в подкрепа на Меморандум и Закон за забрана на проучването и добива на шистов газ в България. Представители на Съюза на комунистите в България, "Че Гевара", неправителствени организации и безпартийни граждани се обединиха зад идеята за недопускане на частни интереси, които са във вреда на природата на България и които ощетяват българския народ. Подписката се радва на интерес от страна на пловдивчани. В листовките раздавани от активистите се казва: "Проучването и добивът на шистов газ замърсяват тежко и необратимо околната среда. Водата и почвата стават негодни за употреба. Активизират се земетресения и свлачища. Рязко се увеличава заболеваемостта и смъртността при хората и животните. Районите на добив постепенно се обезлюдяват и превръщат в пустиня".

"Американската корпорация "Шеврон" е известна с факта, че от години замърсява множество държави по света и безочливо отказва да плати за нанесените екологични щети (корпорацията е осъдена да плати 8 млрд. долара неустойки на Еквадор, но отказва да го направи). "Шеврон" ловко се възползва от неинформираността на обществото и, обещавайки печалби, бързо завладява нови и нови полета, които след това се превръщат в пустини. Известен е и горчивият опит на САЩ, където населението е тровено в продължение на десетилетия без никой да поеме отговорност за това.

Съюзът на Комунистите в България осъжда това решение на правителството и застава срещу интересите на едрия капитал, целящ да експлоатира до дъно всички ресурси на земята, независимо от екологичните последствия.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 18.12.2011 г.
0
 
 
Ако утре дойдат и алкайда си сложат едно знаме, каже те ми какво може да направи човека събиращ подписките, да се бие с тях ли. Я стига сте разсъждавали като деца. Това е елементарна провокация на Шеврон , целяща да опропасти каузата. Отиде и вие ги изгонете, защото някои хора се раздодоха до край за да ви пазят водата и земята, а вие само плюете по тях!!!
+1
 
 
Тия същите боклуци,дето скриха на времето за чернобил и на вси4кото отгоре ни заставиха да им манифестираме за 1ви май под радиоактивния дъжд и междувременно си внасяха вси4ки продукти от 4ужбина,те ли протестират,мамка им долна.....
+1
 
 
Вижте, каузата е справедлива! Има ли значение от коя боя е партията, застанала зад тази кауза? Борбата срещу тези шмекерии на Шеврон трябва да е общонародна! Мога да добавя още епизоди на Шеврон, например в Казахстан за разработването на петролното находище "Тенгиз", където с 2 специални самолета са предали на Назарбаев 2 милиарда долара в брой, без да постъпят в държавната хазна. В нашата мила България мащабите са многократно по-малки, но все пак може да си представите какви мръсни игри се играят.
-1
 
 
Всичко що е еврейско ("Шеврон") е чума и трябва да се избива или поне да не се допуска на територията на България. Спасяването на българските евреи през Втората световна война е най-голямата грешка в най-новата история на страната ни!
-2
 
 
Комуноидите не се борят против шистовия , а са за руския газ - затова е зора :) Шеврон намерят ли - сбогом на руския рекет .
на 17.12.2011 г.
+1
 
 
Ако утре фашистко движение с име "Бенито Мусолини" излезе на площада с някаква кауза дали ще го оставят както комунистите? Не съм фашист питам само!
0
 
 
Каузата е добра, но тия хард комуняги какво правят там?
Aнонимен
на 17.12.2011 г.
+4
 
 
еВН,еОН,чЕЗ,топлофикация,шеврон - абе я най-накрая пробвайте с атомната бомба,щом толкова ви дразни това,че народът отказва да умре,ами продължава да живее. Иначе комунистите да мълчат,защото точно те тровиха 40 години България с допотопните си заводи,за които "Екология" беше непознато понятие.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
Мигрантски натиск към България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: