ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Кметът подкара фреза и отсече: Сегашното преасфалтиране на улици в Пловдив е без аналог!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:02 / 19.09.2012Коментари (68)12171
Кметът Иван Тотев подкара фреза в Центъра на Пловдив, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Градоначалникът облече светлоотразителна жилетка, качи се на машината и така даде официален старт на преасфалтирането на Карловско шосе в отсечката от бул. "България" до бул. "Дунав". Присъства и районният кмет на "Северен" Ральо Ралев.

Както вече писахме, ремонтът започна точно в този участък на "Васил Левски", тъй като той беше в много лошо състояние. Към момента източното платно в началото на улицата вече е затворено за движение, а реконструкцията се изпълнява от Пътища АД. След провеждането на Есенния панаир ще започне и ремонтът на западното платно. В ремонта на Карловско шосе влиза и локалното платно на пътната артерия, както и изграждането на ново улично осветление по него. 

"Съжалявам за неудобството, причинено на гражданите от ремонтите по улиците, но пловдивчани трябва да свикнат, че в близките 4 години в града ще е така. Другата година, предвид това, че бюджетът ще бъде приет още в края на тази, реконструкцията на пътните артерии ще стартира още през месец май, а не както досега - в края на лятото", заяви градоначалникът. Той уточни, че общото количество асфалт, който ще бъде положен тази година, е стотици хиляди квадратни метри.

"Това няма аналог в последните години", категоричен е Тотев. 

С днешната акция всъщност в реално изпълнение влезе процедурата за преасфалтирането на две от големите входно-изходни артерии на Пловдив - "Карловско" и "Рогошко шосе". Както вече писахме, поръчката за преасфалтирането на Карловско шосе е на стойност 1.5 млн.лв. В нея се включва и отсечката между ул. "Иван Рилски" и отклонението към кв. Гаганица.

Ремонтът на "Рогошко шосе" включва отсечката от служебния вход на Панаира до табелата на Пловдив. Втората част от тази процедура е преасфалтиране на улици между бул. "Александър Стамболийски" и ул. "Поручик Въльо Стефов". Стойността на цялата процедура е 1 400 000 лв., от които 800 000 лв. са за "Рогошко шосе", а тук фирмата изпълнител е "Инжстрой".



Още по темата: общо новини по темата: 413
07.12.2023 »
20.09.2023 »
21.06.2023 »
21.06.2023 »
27.10.2022 »
06.10.2022 »
предишна страница [ 1/69 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Ами освен евала не виждам какво друго може да се каже. Браво само така!
0
 
 
Район Южен не е важен за кмета Тотев.Там не си води гостите и в този район хората са като аборигени.Няма кмет,няма транспорт няма нищо.Изобщо този район не съществува за община Родопи.
-1
 
 
А в Южен улица Д.Хаджидимов ,ако пратя снимки на кмета ще попита да не са от Авганистан след войната
-7
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (1)
-2
 
 
Ще видим след 2-3 месеца дали е качествено асфалтирането.
+4
 
 
Много е къса паметта на нашия народ. А спомнят ли си Славчо Атанасов колко дефицит остави след като си тръгна-беше в размер на 7-8 млн. То и аз мога да правя ремонти и после да оставя друг да плати сметката. Спомняте ли си за колко милиона почистиха Марица ? Истината е, че този човек нямаше никаква идея какво трябва да се прави с града, работеше се на парче. За справка мога да кажа продължението на бул. Свобода, което завършва в нищото. Колко пари се отделиха за Стария град и Римското наследство, все неща, които са изключително важни за Пловдив. А за изгубените проекти-Небет тепе ??? Всъщност всяко зло за добро май, защото ако не беше прецакал този проект, се можеше отново да е кмет, а това означава нищоправене, или правене, но с цената на общински дефицити...
+9
 
 
Браво за това което се прави, браво и на Тотев. За толкова години никой не беше правил толкова. Много малко за градоначалниците които могат да направят такова преасфалтиране на улици/булеварди.
+18
 
 
Направих си труда да прочета коментарите и стигнах до един извод - ние заслужаваме да ни тъпчат. Може ли при всичко хубаво, което се случва в града ни да продължавате да се оплаквате? И не се работи само по улиците, Колодрума се завършва, стадионите се ремонтират, строят се детски градини, работи се по централната част на града, министерството на туризма е вече в Пловдив. Давайте стимул на хората да работят, вместо да си чешете пръстите на клавиатурите! Ако нещата се движат така през целия мандат на кмета, след няколко години друга песен ще запеете - Пловдив няма причина да не се превърне в развит и проспериращ град както му и подобава.
+12
 
 
Браво на г-н Тотев. За четирите години мандат на Славчо нищо не видяхме освен едно "РЕНДЕ" по средата на главната. Дано им дойде акъла на пловдивчани че не всичко в ГЕРБ е толкова лошо, защо на предишните избори за малко пак с Славчо да си останем. И щяхме да ядем дедовия. Че нови избори идват
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Купа на България, сезон 2023/2024
Парламентарни избори 2024
Футболно първенство за ветерани
Държавата прехвърли 4 имота и Небет тепе за стопанисване на общината
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: