ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Кметът настани самотната майка в Комплекса за социални услуги
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:29 / 08.12.2009Коментари (2)2170
© Plovdiv24.bg
31-годишната самотна майка с малко бебе, за която, както Plovdiv24.bg съобщи, фолк певицата Ивана потърси миналата седмица съдействие от кмета Славчо Атанасов, ще бъде настанена в звено "Майка и бебе" към Комплекса за социални услуги за деца и семейства в Пловдив. В момента Василка Малакова, която е родена в Гоце Делчев, е у приятели в Пловдив, предстои да се уреди временното настаняване, уточниха от социалната дирекция на общината.

Жената, за която Ивана потърси кмета, няма как да получи общинско жилище от фонд "Резервен", тъй като няма пловдивско гражданство и не отговаря на други изисквания за това, са констатирали служителите на дирекцията.


Още по темата: общо новини по темата: 1
08.12.2009 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Много съчувствам на тази майка, но още повече ме боли за хората които чакат жилище от години! За това моя съвет към тях е да се обърнат към любима известна личност и да реват, ама както трябва. Да й обещават известност и реклама до пресъхване на устата си. Защото точно така звучи инициативата на Ивана. Да вземе майката с бебето у тях да живее и да й потдържа малкия апартамент. Поне да не се излагат пред всички с този фонд "Резервен". Той за кой "пловдивчанин" е?!!
0
 
 
Абсолютно всички хора на тази планета се нуждаят от жилище. Няма повече или по-малко нуждаещи се - всички имат нужда от покрив над главата. Жилището в масовия случай е най-голямата инвестиция в живота на един човек, на едно семейство, нещо което се изплаща за десетки години. За привилегията да имат собствено жилище трудовите хора работят цял един живот. На мене ми е напълно непонятна практиката ДА СЕ ДАВАТ НАГОТОВО ЖИЛИЩА НА НУЖДАЕЩИ СЕ, т.е. на хора, които не са положили достатъчно усилия да притежават собствено жилище в Пловдив. Някаква жена дошла от някъде си в Пловдив и иска някой да и даде подслон, не къде да е, а в Пловдив, защото градът и харесва, и то безплатен, защото имала потенциал и живота бил крайно несправедлив към нея. А завчера минах покрай една Аптека - беше препълнена с пенсионери - явно бяха дали същия ден пенсиите. Значи могат нашите баби и дядовци да дават 70% от пенсиите си за лекарства, да си плащат тока, парното, водата, да се грижат за себе си, да отделят дори по някой лев за внуците, а здрави и прави хора, които не са сираци, имат роднини и имоти или активи (земи, гори) някакви, макар и не в Пловдив, нямало къде да живеят, видите ли и хоп - да легнат на гърба на данъкоплатците. От такава безпринципна политика най-много да се умножат използвачите и нагаждачите. Малко са ни 60 хиляди трайно безработни роми, че дайте да си произведем нови. Всеки може да стане гражданин на Пловдив по документи - трябва само да си смени личната карта с нова адресна регистрация. Само че за да стане НАИСТИНА гражданин на нашия град трябва да положи необходимите усилия - да си намери работа, която да му позволи да оцелее, да си намери среда, че да не полудее от самота, да се интегрира и т.н. Може да успее, може и да не успее - насила хубост не става. И аз искам да стана гражданин на Ню Йорк, но никой там няма да ме чака с отворени обятия, няма да ми даде жилище, щото имам потенциал или защото много, много го искам. Живота е борба за оцеляване и при късмет и повече усилия носи дори нещо повече. Всеки над 18 години сам носи отговорност за себе си. Социални помощи - да, но да си отиват на село, да копаят нивата, да садят домати, а не да се чудят как да изкопчат някакви привилегии безплатно. Иначе трагедии колкото искаш - не познавам нито един напълно щастлив човек, на когото никога нищо лошо не се е случило.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Конфликт Израел-Газа
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Акция "Наглец" на Plovdiv24.bg срещу неправилното паркиране
Спартак (Пд) в Трета лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: