ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Кметът на "Тракия" се опасява, че районът може да стане пренаселен
Автор: Диана Бикова 09:40 / 03.01.2022Коментари (16)12911
©
В началото на 2022 г. Общият устройствен план на Пловдив трябва да бъде представен пред гражданите, за да знаят хората какви са намеренията на община Пловдив за развитието на града – къде ще има зелена зона и къде ще има свободни парцели за застрояване. Това заяви в интервю за Plovdiv24.bg кметът на район "Тракия“ Костадин Димитров.

През последните две години Димитров и екипът му активно се борили против застрояване там, където хората не желаят. Кметът припомни, че всяка вечер в продължение на седмица е бил сред живущите в микрорайон А-10. "Посрещаха ме с лозунги и плакати, изпращаха ме с цветя, защото застанах на тяхна страна. Така си навлякохме врагове, но мисля, че гражданите трябва да са доволни от позицията ни като администрация“, каза той и увери, че винаги, когато е в правомощията на районното кметство да каже "не“, казва "не“. Според кмета, градът трябва да се развива в периферията и по-малко в самите квартали.

Димитров се опасява, че "Тракия“ може да стане пренаселен, което показва липсата на места за паркиране. Най-честият проблем, поставян в приемната му, е желанието на гражданите да си платят, за да паркират пред дома си. Равносметката му показва, че през 2020 г. са поставени 1000 скоби за платено паркиране, през 2021 г. още 300. Надява се тази година Общинският съвет да одобри акумулираните средства да остават в районната администрация, както беше преди с постъпленията от гаражите, които се инвестираха в инфраструктурата. Кметството е изготвило проект за 7-етажен паркинг за 700 автомобила и, ако има възможност за финансиране, трябва непременно да се реализира, тъй като това е възможност за Община Пловдив да акумулира средства.

"Тракия“ става все по-привлекателна зона за строителство. Още от началото на работата си, Димитров си е поставил за цел да изисква от инвеститорите да направят стъпка повече от предварително планираното. Така е и в новия комплекс срещу кметството, където е постигната договорка за нова детска ясла. Така ще се финализира проблема с липсата на места в заведенията за деца до 3 години.

Разширението на парк "Лаута“ е приключено и зоната се превърна в предпочитано място за спорт и отдих. Барбекютата, които няколко пъти стават жертва на вандали, бяха разбити през ноември, но месец по-късно са възстановени с дарения, за което кметът отправи специални благодарности към благодетелите. Разказа обаче и неприятна история, случила се пред очите му – докато довършвали последните детайли от възстановяването на барбекютата, момичета запалили масата в близката беседка, а на въпрос защо го правят тийнейджърките не могли да отговорят. Димитров е категоричен, че за опазването на общинско имущество трябва да са активни не само институциите, а и гражданите.

В "Тракия“ има най-много площадки за домашни любимци, като всички са дарения. През 2021 г. районната администрация продължи политиката си да засажда по 1000 нови дръвчета годишно. Костадин Димитров казва, че винаги е приемал своята работа не само като инфраструктурни промени на квартала, а и като промяна на мисленето. Искрено се радва, че тракийци вече са придобили самочувствие на успешни граждани.

Сред добрите инициативи кметът открои акцията в парк "2019“ за пейки с послания и раздаването на дръвчета от Гората.бг. "Нищо не ни липсва в "Тракия“. Познати споделят, че съжаляват, че са се преместили от района“ – споделя кметът. В интервюто изброява десетки събития, в които са участвали жители не само от района, а и от целия град. Сред тях е народният събор в парк "Лаута“, който се превърна в любима и чакана от пловдивчани атракция.

Малко са нещата, които Костадин Димитров и екипът му не са успели да свършат от планираното. Кметът, който по принцип е супер пестелив на обещания, заяви, че през новата година ще бъдат направени. Един от акцентите през 2022 г. ще бъде разширението на дейността на електронната администрация. "При положение, че има толкова много електронни устройства около нас, не е редно да изоставаме в електронното обслужване“, аргументира се той.

Цялото интервю с Костадин Димитров гледайте в прикаченото видео!



Още по темата: общо новини по темата: 17
04.01.2022 »
03.01.2022 »
02.01.2022 »
01.01.2022 »
01.01.2022 »
31.12.2021 »
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Пробития трамплин ЖР Тракия, вече не е толкова удобен за подскоци към кметсво на града. Бил притеснен милия, като че ли работи на касата в Кауфланя. По-надолу хора с жълти книжки пишат, че били благодарни на кмета за дето си пазарили по магазините и за където бягали в горичката....Той кметя ги е направил. Думкай ганя по китарата, той това си заслужава
-1
 
 
Коцето Димитров е най-добрият кмет от всички райони за последните 12 години.
+2
 
 
Притеснил се бил?! А кой издаде разрешително за тези нови 1200-1300 апартамента които щели да бъдат построени или си само палячо и нищо не зависи от теб?!?
+1
 
 
Не е пренаселено въобще.... Томов Плаза, КОЛОДРУМА, сега новото село на колелото срещу гербера..... ВЕРНО и гербера забравих..... ХАХАХА..... Споко.... Още нищо не сме видяли
-2
 
 
Много е приятно да пазаруваме, да се разхождаме и спортуваме в ЖК "Тракия" сем.Пантеви, благодарим Ви, г-н Кмет
+1
 
 
Кмете ти си живуркаш в Белащица ? Защо не живееш в тракия не си балама а ?
0
 
 
Притеснени подписват разрешителни за тройни оазиси на всяка поляна
+1
 
 
добре, че се е притеснил навреме, предстоят строежи на кооперацийки, които ще приютят само 40 000 души. има място за още.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Облагородяват Градската градина
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: