ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Кметът: Някои къщи щели да паднат - това е несериозно
Автор: Диана Бикова 14:44 / 25.10.2022Коментари (6)7161
©
Кметът на Пловдив Здравко Димитров обяви, че спира най-малко за един месец проектът за пробив при Водната палата. "Въпросът разтърси града, но не трябва да се политизира. Няма да позволя този обект да се превърне във втора зоологическа градина. Аз не съм против кръговите кръстовища. Като областен управител съм помагал за изграждане на кръгови в Карлово, село Труд и Асеновградско шосе" - заяви на извънредна пресконференция кметът, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Димитров припомни, че на Асеновградско шосе е било предвидено само едно кръгово кръстовище и по негово настояване е направено препроектиране. Отказал да отиде на първа копка, а когато тогавашният премиер Бойко Борисов го попитал защо обяснил, че иска препроектиране. "Аз се гордея с тоя път, няма по-хубав от него в България, спряха катастрофите, спряха смъртните случаи" - подчерта Димитров.

Кметът призна, че може би и община Пловдив е допуснала вина при промотиране на проекта. Обеща да градската администрация да се съобрази, за да бъде потушено общественото недоволство. Ще има ляв завой и велоалея, ако трябва велоалеята да слезе в Марица - заяви той.

По темата за отсечените дървета каза, че те са били в уличната регулация и ще бъдат възстановени. 

Според него предишният проект, изграден с еврофинансиране, не е пълноценен, защото няма дори една чешмичка, няма тоалетна, няма откъде майките да купят сладолед на децата си, няма кафене. 

Здравко Димитров каза още:

"Не е страшно, че ще се премести велоалеята. Проектът ще отговори на нуждите на пловдивчани, ще премахнем всякакви спекулации. 

Някои къщи щели да паднат – това е несериозно. Или, че не се знаят основите на моста – това е несериозно, кой ги знае основите на моста? Архитект Тенев ли? На този протест видях неуспяла общинска съветничка, една секретарка в телевизията... Платен протест, може да ги викнете на детектор на лъжата, с лепене на бележки по входовете: "Елате да протестираме".

Най-лесното е да възстановим кръговото, да направим пак задръстванията, да отида и кажа – заповядайте, искате, върнахме го.

В София направиха 3 кръгови на телевизионната кула, едно – на Лъвов мост. В  Пловдив нямаме вътрешен ринг – влизат 20-тонни тирове с дървен материал – не им ли прави впечатление на тези хора, които протестират? 

4000 - 6000 коли минават през това кръстовище. 6 милиона коли и камиони влизат и излизат на месец в град Пловдив. Всичко това оказва влияние върху качеството на живот, чистия въздух.

Ще го спрем за месец, всички да си кажат мнението, ще се съобразим. Аз искам най-доброто за пловдивчани. 

Нямало ляв завой, ако кажат – ще направим. Промяна по време на строителството.

Ще поканим гражданите на среща, пак ще направим обществено обсъждане, ако трябва.".

Кметът призна, че не знае какво ще стане на извънредната сесия за пробива при Водната палата утре: "ГЕРБ не са посочили срок за спиране. Аз нося отговорност. Загатнах ви нещо, то ще излезе наяве - как 38 човека гласуваха "за“, а сега как се еманципираха?"

Заместник-кметът по строителство и инвестиции Пламен Райчев припомни хронологията при вземането на решението за пробива. 

Главният архитект на общината Димитър Ахрянов обясни последователността в процедурата за издаване на разрешение за строеж и премахване на дърветата. 

В общинската администрация не е постъпил констативния протокол от РДНСК и тепърва предстои експертите да се запознаят с него. 

Управителят на фирмата изпълнител "ИСА 2000" инж. Паун Иванов заяви, че от първата копка до сега са извършвали подготовка на обекта съгласно Плана за безопасност и здраве - почистване на строителната площадка, премахване на павета и бордюри, ограждане. 

Не е направено авансово плащане към фирмата. "Не знаем какви ще са следващите действия на община Пловдив, нека видим какво ще се случи и тогава ще преценим за финансови искания" - каза инж. Иванов.

Цялата пресконференция гледайте в прикаченото видео!



Още по темата: общо новини по темата: 264
13.07.2023 »
11.07.2023 »
07.07.2023 »
06.07.2023 »
05.07.2023 »
23.05.2023 »
предишна страница [ 1/44 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Глей си пийньето, не се прави на инженер или друго. Поркай си, спри пробива, изкарай си мандата и във Водолаза...
0
 
 
Зико папагал как можа да спреш дупката?Казах ти дупчи преди да са се осетили. Тая дупка ще заприлича на стадиона на Източен.Най малко три години .
-3
 
 
Има Кмете как да паднат -ела и да видиш!Не да си стоиш там на топло !Кооперацията е вече с над тротоара,дето го изкъртиха,а отдушника на избата е разбит !Боклук !
+4
 
 
Кметът сам е казал кое би било по-важно от пробива, но въпреки че го е изрекъл, явно не е могъл да го осмисли: В Пловдив нямаме вътрешен ринг – влизат 20-тонни тирове с дървен материал
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Лято 2024
Бюджет 2024
Почина патриарх Неофит
Конфликт Израел-Газа
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: