ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
"Каритас" застава твърдо зад проекта си за Центъра за деца с увреждания
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:08 / 26.06.2008Коментари (0)1476
Католическата епархийна организация "Каритас" излезе с отворено писмо във връзка с публикациите в медиите относно дейността на Центъра за деца с увреждания "Дева Мария Лурдска". През април месец доста съмнително бяха уволнени специалисти, а децата бяха под угрозата да останат без място за пребиваване. Районна прокуратура обяви, че ще разследва дейността на фирмата. Ето и писмото:

Католическа епархийна организация "Каритас" - Пловдив е част от системата на международната благотворителна организация „Каритас". КЕО „Каритас" - Пловдив е организация с идеална цел, неизвършваща стопанска дейност и от създаването си работи по различни социални програми и проекти. Финансирането на дейностите е изцяло от частни дарители от чужбина, без участие на държавата и общини, не се работи и по европеиски фондове. КЕО "Каритас" Пловдив работи по проекти, насочени към подпомагане на възрастни и болни хора, работа с бежанци, хора с увреждания, подпомагане при природни бедствия и др.

Католическа епархийна организация "Каритас" - Пловдив представя до 31 май на всяка година пълна информация за дейността си през предходната година пред публичния Централен регистър при Министерство на правосъдието, вкл. годишен финансов одит. Цялостната финансова дейност на организацията е напълно публична и прозрачна и подлежи на независим финансов годишен одит.

Управителният съвет на КЕО "Каритас "Пловдив застава зад всички проекти, които организацията е реализирала, в това число и Центъра за деца с увреждания „Дева Мария Лурдска"- Пловдив. Управителният съвет застава зад всички действия и решения на своите членове и изцяло подкрепя изпълнителния директор на организацията Тотка Каранешева.

От създаването си преди повече от 5 г. Център "Дева Мария Лурдска" предоставя почасови услуги на деца, болни от детска церебрална пареза на възраст от 3 до 7 години. Целта на проекта е интеграция и социализация на тези деца в масовите училища и обществото, като за тях се грижи високопрофесионален екип от специалисти. Сградата, където се помещава Центърът е собственост на Католическата църква, която изцяло и безвъзмездно е предоставила помещенията. Следва да се отбележи, че Център за деца с увреждания „Дева Мария Лурдска" - Пловдив работи само и единствено благодарение на добрите намерения на КЕО "Каритас" - Пловдив и Католическата църква. Както досега, така и в бъдеще, ще правим всичко по силите си, за да осигурим пълноценно функциониране на Центъра.

Ние, от Управителния съвет на КЕО "Каритас" - Пловдив, сме удовлетворени от видимия резултат от нашата дейност, за която получаваме непрекъснато благодарствени писма от хилядите граждани, на които сме помогнали.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бойни спортове
Лято 2024
Академично гребане и кану-каяк
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: