ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
"Каменица": Започваме разрушаването на завода, но няма да взривяваме! Високият комин остава!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:24 / 19.05.2016Коментари (12)12827
© Plovdiv24.bg
Процесът по преобразяване на пивоварната в Пловдив, който "Каменица" АД обяви в края на миналата година, е на прага на нов етап от своето изграждане. Това съобщиха от компанията.

През последната седмица на месец май ще започнат дейностите по активното разчистване на съществуващите сгради, разположени на терена на настоящата пивоварна. 

Целият процес по разрушаване на сградите ще бъде извършен чрез механични средства и няма да има взривяване на производствени помещения. 

От компанията споделят, че емблематичният комин на пивоварната ще бъде запазен в сегашния си вид и ще се превърне в част от новия комплекс "Пивоварница Каменица".

Подготовката на терена за предстоящите дейности стартира от днес. В рамките на 7 до 10 дни на място ще бъде разположена необходимата строителна техника, ще бъдат изградени допълнителни съоръжения, ще бъде поставено допълнително осветление и т.н. 

Веднага след това, през последната седмица на май след одобрение от Общината ще започне и същинското разрушаване на сградите.

"За нас е важно целият процес по разрушаването и изграждането на новата "Пивоварница Каменица" да се осъществи с необходимите високи нива на качествено и ефективно изпълнение, безопасност и сигурност, както и със съответната грижа за осигуряване на спокойствие и комфорт за живущите в околността. 

Затова сме се погрижили да осигурим фирма-изпълнител на разрушаването с висок професионализъм и експертност, планирали сме гъвкав график и се ангажираме да спазваме всички изисквания, за да сведем до минимум неудобството за живущите в непосредствена близост до терена", заяви Антон Карлов, директор "Правни и корпоративни въпроси", "Каменица" АД.

Основен изпълнител на всички дейности по разрушаването е фирма "Ростер" ООД, специализирана и утвърдена в разрушаване на сгради и демонтаж на съоръжения, изкопи, извозване и рециклиране на строителни отпадъци. 

За допълнително намаляване на шума при разрушаването е предвидено изнесено разбиване на големи отломки, т.е. те ще бъдат транспортирани извън територията на пивоварната, където на специална площадка ще бъдат окончателно разрушавани и раздробявани. 

В допълнение ще се използва и хибридна техника, която работи и с електричество, при която шумът от двигателите е значително по-нисък. Във всеки момент, в който технологичният процес позволява, тя ще работи със значително по-безшумното електрическо захранване.

Процесът по разрушаване на сградите, намиращи се на целия терен на пивоварната, ще продължи до края на месец октомври. Паралелно с процеса на разрушаване ще започне и строителството на бъдещия мултифункционален комплекс "Пивоварница Каменица". 

Той ще бъде изграден на терен от около 3500 кв.м около емблематичния за пивоварната комин, който ще бъде запазен и ще се превърне в част от новия комплекс. "Пивоварница Каменица" ще включва микропивоварна за производство на крафт бира, музей на 135-годишната история на пивоварната, класически ресторант, бирария, магазин за сувенири, парк с пространство за отдих и отворена амфитеатрална сцена за културни и социални събития. 

С този свой преобразен облик "Каменица" АД ще продължи да се развива в родния си Пловдив и да бъде част от културния живот на града. Цялата инвестиция в изграждането на комплекса "Пивоварница Каменица" ще възлезе на над 2 милиона евро, като ще бъдат създадени 50 нови работни места.


Още по темата: общо новини по темата: 28
18.09.2019 »
23.04.2019 »
16.04.2019 »
10.04.2019 »
22.02.2019 »
02.10.2018 »
предишна страница [ 1/5 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
Толкова години и накрая заради един тотев само комин
+2
 
 
Няколко циганина ще поломат всичко .
+3
 
 
Браво! И комина ще запазят, и прекрасен комплекс с музейна част ще оформят. Супер!
-10
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (3)
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Облагородяват Градската градина
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Задържаха журналиста Димитър Стоянов
Мъртвопиян блъсна с джипа си жена в Пловдив
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: