Какво ще се случи с изоставеното от майка си в Пловдив болно детенце? Нуждае се от грижи и любов!

Автор: Мариана Панчева
Коментари (0)
14:28 / 18.04.2019
8239
Поредният случай на изоставено от майка си болно детенце потресе Пловдив, десетки хора с добри сърца поискаха да помогнат на момиченцето, което страда от сърдечно заболяване и към момента се намира в детската клиника на УМБАЛ "Свети Георги". За него се грижат майки - доброволки от фондация "Българска памет".

"Към момента майката не е подписала декларация, че се отказва напълно от детенцето си", заяви за Pлovdiv24.bg директорът на "Социално подпомагане" Надя Танева. "Поели сме емоционалната подкрепа и на детето, и на семейството".

"Момиченцето има нужда от любов и грижи", подчерта Танева. "Има много хора, които си казват: "Искаме да гледаме това дете", след като са видели репортажа. Но нека имат предвид, че не става дума за предмет, нещата не се случва по този начин. Процедурите за приемните семейства са регламентирани, има си изисквания", обърна се тя към пожелалите да вземат момиченцето за гледане.

"Благодаря на хората с добри сърца, има много такива, но клиниката най-добре знае за конкретните нужди на детенцето и ако някой иска да помогне, най-добре да съгласува желанието си с лекарите", поясни за тези, които искат да дарят помощ, пари, дрешки, играчки или внимание чрез присъствие. 

Иначе следващите стъпки са - когато състоянието на момиченцето се подобри, то ще отиде в Център за временно настаняване с постоянна медицинска грижа (предвид здравословните проблеми, които има и нуждата от лекарско наблюдение). "За нас като социални и за лекарския екип това е най-адекватната мярка", категорична бе Надя Танева. За момента няма приемно семейство, което да бъде разглеждано като кандидат за момичето.

Виж коментарите (0)

Още по темата (3):
19.04.2019 Трагедия! Почина изоставеното в Пловдив от родителите си детенце!
18.04.2019 Майката, която изостави болното си дете: Мъчно ми е и плача, но нямаме
пари!
17.04.2019 Родители от Пловдив изоставиха болното си дете! Момиченцето продължава да ги чака всеки ден
Още новини от Новини от Пловдив:
Наситена с позитивни емоции атмосфера в Пловдив
"Бий чорбата по главата" ехтя по Главната на Пловдив
Почерня от полиция край булевард "Източен" в Пловдив
Дама: Тези двамата май си мериха инструментите - на кого е по-мал...
Последна информация за разпространението на коклюш в Пловдив и ре...
БСП Пловдив: Социализмът означава безплатно образование и здравео...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).