ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Как образованието може да бъде подобрено обсъждат в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 07:00 / 29.10.2015Коментари (0)1193
© Plovdiv24.bg
"сБЪДнИ промяната" в Пловдив днес от 19 ч. в Дома на културата "Борис Христов" е първото от поредица събития из цяла България, чрез които "Заедно в час" събира проактивни хора от всякакви сфери, за да изразят мнението си как образованието може да бъде подобрено. 

"Ние ценим изключително много човешкия потенциал и се стремим да обединяваме можещи и искащи хора на едно място, така че да създадем наистина въздействаща общност", споделят организаторите на събитието с подзаглавие "Зaпознай се със "Заедно в час": Кои са будителите в образованието днес?".

Събитието ще е под формата на "Световно кафене" - метод за провеждане на конструктивен диалог. Организаторите са убедени, че промяна на образованието е възможна, само ако има постоянен диалог между всички заинтересовани страни - институции, бизнес, НПО сектор и др. 

Гледните точки ще са разнообразни, а емоциите са сигурни - в събитието ще се включи и ученик, който ще сподели накратко какво го мотивира да се върне в училище.

Защо "Заедно в час" са избрали Пловдив за първия град, в който да стартират обменът на идеи и сплотяването на общност? Регионът е един от първите, в които организацията започва своята дейност преди повече от 4 години. 

В момента 18 учители по програмата "Заедно в час" преподават в 10 различни училища в областта. Това е възможно благодарение на подкрепата на Община Пловдив, Регионалния инспекторат по образованието в града, на Пловдивския университет "Паисий Хилендарски" и на бизнес партньори като Liebherr и Schneider Electric.

Докъде се е сбъднала промяната на образованието в Пловдив при толкова съмишленици? Какво може да се предприеме оттук нататък? Кои са будителите в образованието днес? Разкажете ни вашите идеи на 29-ти октомври и се запознайте с хора, които ги споделят!

Заедно в час очаква всички, които желаят да са част от промяната по един или друг начин. Присъствието на събитието и на коктейла след него е безплатно, но със задължителна предварителна регистрация на http://bit.ly/PlovdivReg. За повече подроности можете да следите и Фейсбук събитието на: http://bit.ly/PromyanaPlovdiv.

"Заедно в час" е неправителствена организация, чиятo мисия е да осигури достъп на всяко дете в България до качествено образование, независимо кое училище посещава, в кое населено място живее и какви са финансовите възможности на неговите родители.

Фондацията постига своята мисия, като подбира и подготвя способни и амбициозни млади хора да бъдат мотивиращи учители и лидери в българската образователна система и общество. Всеки един от тях успешно подкрепя своите ученици да развият максимално потенциала си и да променят нагласите си към своя собствен успех и желание за личностно и професионално развитие. 

През учебната 2015-2016 година 100 учители по програма Заедно в час ще преподават на над 6000 ученици в 55 училища в 8 области в България. Заедно в час си поставя амбициозната цел до 20 години да бъде преодоляна функционалната неграмотност в България, като има по 200 нови учители на година и бъде обхваната поне една десета от учениците в България. 

Фондацията е част от международната мрежа Teach For All, която която успешно работи за подобряване на достъпа до качествено образование в 36 страни на 5 континента.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Великден 2024 г.
Лято 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: