КЗК поряза "Парсек груп" за ремонта на Голямоконарско шосе

Автор: Диана Бикова
Коментари (0)
11:06 / 16.01.2023
3981
Комисията за защита на конкуренцията остави без уважение жалбата на строителната компания "Парсек груп" за избора на "ИСА 2000" ЕООД за изпълнител на реконструкцията на "Голямоконарско шосе", предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Антимонополистите не приемат изтъкнатите аргументи срещу класирането на участниците и определянето на изпълнител на обществената поръчка, подписано от заместник-кмета на Пловдив с ресор "Строителство и инвестиции". 

Жалбоподателят твърди, че незаконосъобразно е отстранен от участие в процедурата поради несъответствие на представеното от него техническо предложение с изискванията на възложителя. Възложителят заявява, че на служебния имейл на лицето за контакт от страна на община Пловдив не е получена жалба, а празен лист.

На отправената повторна покана отговор не е получен. Оспорва жалбата като неоснователна и посочва, че отстраняването на фирмата е извършено на етап преглед и оценка на техническите предложения. Това е отразено в протокола на комисията, където подробно са изложени мотивите на основание на които комисията е допуснала или отстранила всеки един от участниците в обществената поръчка. 

КЗК обявява, че жалбата на "Парсек груп" е неоснователна, тъй като фирмата не е представила проект за временна организация на движението и въвеждането й в действие, не е предвидила механизация за няколко конкретни дейности. Решението подлежи на обжалване пред Върховния административен съд в 14-дневен срок от съобщаването му на страните.

Комисията за защита на конкуренцията все още не се е произнесла по другата жалба на "Парсек груп" срещу избора на изпълнител на реконструкцията на "Рогошко шосе".

Виж коментарите (0)

Още по темата (60):
01.05.2024 Асфалтират Голямоконарско шосе
25.04.2024 Пловдив и "Марица" се споразумяват за последния етап от реконструкцията на Голямоконарско шосе
04.04.2024 Правят нова улица в Пловдив, държавата отпусна близо 28 милиона лева, ремонтират и Голямоконарско
25.03.2024 Затварят част от още една улица в Пловдив
22.03.2024 Затварят част от ул. "Петър Шилев" заради реконструкцията на Голямоконарско шосе
09.03.2024 Пловдивчанин: Дано не се налага къртене след това
Още новини от Новини от Пловдив:
Наситена с позитивни емоции атмосфера в Пловдив
"Бий чорбата по главата" ехтя по Главната на Пловдив
Почерня от полиция край булевард "Източен" в Пловдив
Дама: Тези двамата май си мериха инструментите - на кого е по-мал...
Последна информация за разпространението на коклюш в Пловдив и ре...
БСП Пловдив: Социализмът означава безплатно образование и здравео...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).