ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Изложение "Европейско образование" ще се проведе в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 07:00 / 29.09.2015Коментари (0)1776
© Plovdiv24.bg
Изложение "Европейско образование", което консултантска агенция "Едланта" организира за седми пореден път, ще се състои днес в "Новотел Пловдив".

За изложението в България пристигат представители на над 50 водещи университети от Великобритания, Германия, Дания, Холандия, Франция, Италия и Швейцария и България, които предлагат повече от 5000 бакалавърски и магистърски програми в широк спектър от специалности. 

Освен традиционно търсените Бизнес и мениджмънт, Финанси и счетоводство, Право, Архитектура, Графичен дизайн и Интериорен дизайн, посетителите ще имат възможност да се информират относно условията за прием в специалности като Моден дизайн, Управление на събития, Криминология, Молекулярна биология, Генетика, Медицинска техника, Нанотехнологии, Биомедицинско инженерство и Кибернетика, Уеб дизайн, Компютърна анимация, Машинно и Авиоинженерство, Електроинженерство, Електроника, Индустриална химия, Метеорология и много други.

Посетителите на изложение "Европейско образование - 2015" ще имат възможност за лична среща с представители на топ университети във Великобритания. 

Сред тях се открояват, University of Southampton, който е неизменно в топ класациите за инженерни науки, бизнес мениджмънт и маркетинг, химия, медии и комуникация, компютърни науки, право, социология; University of Surrey, топ университет за туризъм, инженерни специалности, икономика, счетоводство, музика и биомедицински специалности; University of Reading, известен със своя бизнес факултет, Henley Business School, който неизменно заема челно място в световните класации. 

За онези, които искат да развият своите артистични таланти, особен интерес предстaвляват Falmouth University, Nottingham Trent University и University for the Creative Arts, които са лидери в областта на изобразителното изкуство, модата, театър, хореография и дизайн. 

Топ университетите за архитектура, бристолският University of the West of England, De Montfort University, Northumbria University и University of Greenwich, както и водещите университети за журналистика и медии, University of Salford, University of Westminster и Southampton Solent University също идват в България, за да предствят своите програми. 

За поредна година в Изложението участва и Bournemouth University - най-добрият британски университет за компютърна анимация и специални ефекти, както и Coventry University - един от британските университети с най-голямо българско присъствие, известен с програмите си по графичен и интериорен дизайн и инженерни науки.

За първи път на изложението участва University of East Anglia, който неизменно е в топ класациите за право, медии, литераура и лингвистика. Онези, които се интересуват от Добив на нефт, например, ще могат да научат за тази нестандартна специалност от представителите на Portsmouth University, University of Surrey и University of Salford.

За първи път в България идват предствители на немския Universität Heidelberg световноизвестен с програмите си по медицина и право, Bauhaus Universität - Weimar, добил световна слава в областта на архитектурата и дизайна, както и на един от най-големите университети в Европа - Universitat zu Koln, сред чиито възпитаници има трима нобелови лауреати и двама президенти. 

И тази година представители на асоциацията TU9 ще представят програмите на най-добрите технически университети в Германия. За пореден път в Изложението участват FAU Universität Erlangen-Nürnberg, водещ германски за специалностите медицина, медицинска техника, микробиология, стоматология и Europa-Universität Viadrina Frankfurt (Оder), Франкфурт, които предлагат програми както на немски език, така и на английски език.

За възможностите за финансиране на следването във Федерална република Германия и образователната система в страната посетителите на Изложението ще могат да научат от представителите на Германската служба за академичен обмен (DAAD).

Желаещите да следват в Холандия ще могат да разговарят лично с представители на Twente University - изследователски университет No 1 в Холандия, NHTV-Breda - холандски университет No1 за приложни науки, Stenden University - университетът с най-големия факултет по Туризъм и Хотелиерство в Европа, Hotel School the Hague - едно от трите най-престижни висши училища по хотелиерство в света, Hanze University of Applied Science - университет за приложни науки в северна Холандия, Fontys University of Applied Science, чийто възпитаници намират реализация в световноизвестни фирми като Porsche, KPMG, BMW и др. 

На изложение "Европейско образование" ще можете да научите и за безплатните бакалавърските и магистърски програми, предлагани от датските университети - VIA University College, IBA Kolding, Dania Academy и др.

За първи път тази година в изложението участват и университети от Франция: VATEL Bordeaux, част от най-голямата световна верига за подготовка на кадри в областта на хотелиерството и туризма, с уникална програма за сомелиери (експерти за производство на вино и спирки напитки), както и ESCP, първият бизнес университет в света ( осн. 1891 г.) с кампуси в Лондон, Берлин, Париж и Торино. 

От Италия идват представители на IED - Istituto Europeo di Design - световноизвестно училище за мода и дизайн, с филиали в Милано, Барселона и Торино, което всяка година отпуска за български студенти стипендии в размер до 50 % от таксата за обучение.

Посетителите на изложението ще имат възможността да посетят богата програма от безплатни презентации и семинари и да получат ценна информация както за представените университети, така и за въпроси, свързани с кандидатстването: избор на подходяща специалност, възможности за финансиране на образованието, подготовка на впечатляващо мотивационно есе, и др. 

Предвидени са специални семинари за родителите на кандидатстудентите, както и за във висши учебни заведения в Европа, напр. възможности за финансиране на образ желаещите да направят магистратура в престижни университети в Европа. По време на изложение "Европейско образование 2015", както и в двете седмици след него, консултантите на ЕДЛАНТА ще дават безплатни консултации за бъдещите бакалаври и магистри. 

Желаещите да кандидатстват в британски университети за учебната 2015/16 година ще получат безплатна регистрация в UCAS.

По време на изложението ще бъде обявено началото на конкурса за есе на тема "Какво очаквам от образованието ми в чужбина" с награда стипендия от 1000 евро за учебната 2016/17 г.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Космическа надпревара
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
Конфискуват коли на пияни и дрогирани
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: