Избягвайте улица "Отец Паисий" в Пловдив

Автор: Васил Динев
Коментари (0)
15:28 / 02.02.2018
10353
Ако хората нямат спешна и належаща работа, нека избягват преминаване през ул. "Отец Паисий" и уличките наоколо. Това посъветва пловдивчани кметът Иван Тотев, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Припомняме, че вчера той направи първа копка на обекта, планът е ремонтът на улицата да приключи до 3 месеца. В момента приоритет са тези, които живеят и зареждат обектите си, коментира Тотев. 

За улеснение е въведена временна организация на движението, която включва и отваряне на тупика при стоянките на такситата на ул. "Патриарх Евтимий". Уличката вече е отворена, специални знаци указват накъде и как се извършва движението.

И още новости - поставени са светофари на ул. "Алцеко" и ул. "Криволак", които ще регулират движението в края на ул. "Отец Паисий" към Стария град. Отделно от Общината ще направят възможно да се спира, макар и кратковременно в зоната около бариерата.

В участъка от ул. "Патриарх Евтимий" до хотел "Одеон" пък "Отец Паисий" ще се преобрази напълно - нивото на пътя ще се изравни с тротоарите, там ще бъде забранено паркирането, но ще може да се влиза и спира за кратко. Хората, които имат гаражи, ще могат да преминават през зоната, но няма да може да се паркира.

Ще бъдат премахнати загражденията до подлез "Археологически", където в момента на тротоара има места за паркиране. Ще се премахне и паркинг в тази част на ул. "Отец Паисий" (той е общинска собственост), а местата там ще се използват за кратковременен престой и за обслужване на търговските обекти от зоната и Главната.


Виж коментарите (0)

Още по темата (336):
19.09.2024 Втори опит за продажба на емблематична сграда на Главната
17.08.2024 Площадчето до Римския стадион връща блясъка си
14.08.2024 Запазват изцяло визията на бившия показен магазин на Главната, който ще стане хотел
14.08.2024 Нов хотел и заведение изникват на Главната на Пловдив
14.08.2024 Сграда на Главната осъмна заградена
06.07.2024 Вихра Григорова: Няма друг такъв град като Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
Общинско предприятие търси нови служители
Пловдивчанин: Едва не умрях на пътя, млада двойка ми спаси живота...
Иван Петков ще води листата на БСП в Пловдив, Манол Генов в облас...
В Пловдив изнесоха подробности за опасното вещество, източник на ...
Започна монтажът на светофар на улица "Даме Груев"
Полицията в Пловдив подхвана джигитите


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).