ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Иван Тотев проведе бизнес закуска с хора от IT и аутсорсинг сектора
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:22 / 29.10.2015Коментари (0)4072
©
Представителна група от IT и аутсорсинг компаниите в Пловдив предстои да посети Европейския парламент в Брюксел, за да лобира за бъдещото развитие на града като една от най-добрите дестинации за иновационния бизнес.

Това стана ясно по време на първата за Пловдив бизнес закуска с хора от IT и аутсорсинг сектора по покана на кандидата на ПП ГЕРБ за кмет на Пловдив за втори мандат Иван Тотев и евродепутата от ГЕРБ Ева Паунова.

Според Тотев в дните преди балотажа е особено важно да се направи равносметка на случилото се през мандата и да се начертае пътната карта за следващите години. 

"За нас този сектор е много важен. И преди го е имало в Пловдив, но именно през последните четири години много хора разбраха за него и че има потенциал за развитие. Наред с избора на Пловдив за културна столица на Европа, Европейски град на спорта и други международни и национални признания, това е едно от най-големите постижения, които отчитам през мандата. Имиджът на града, който го свързва с IT индустрията, привлича все повече млади хора", посочи Иван Тотев.

"През последните две години заедно с вас станахме съучредители на два клъстъра, единият от които е специално фокусиран и дори получи европейско финансиране.Няма друг град и община, която да е съучредител на такова нещо и то да е наистина работещо", отбеляза кандидатът на ГЕРБ за кмет на Пловдив.

По думите му след положените базови условия неслучайно вече все по-често се говори за изграждането на А-клас сгради и офиси. Към момента в общината има поне 4-5 проекта на различен етап на развитие. Скоро престои да стартира реалното строителство на първата подобна сграда.
Най-активният млад депутат в Европейския парламент Ева Паунова гарантира пълната подкрепа за развитието на бизнеса.

"Пловдив е много добро място за хора като вас, които искат да разрастват своя бизнес, но да го правят по иновативен начин. Бъдещето на Пловдив е да се развива в сферата на иновациите, а плановете на Европейския съюз са да инвестира именно във високо скоростни индустрии и иновации, защото това е пътят за достигането на по-висок растеж не само в България, а и в Евросъюза. 

Първото най-важното условие за развитие на вашите компании е подкрепата в населеното място, в което се намират, компетентността на хората, с които комуникирате в общината и екипа, който работи там. Иван Тотев и всички евродепутати от ГЕРБ, които го подкрепяме за втори кметски мандат, имаме добра връзка с Европейската комисия, за бъдат чути нашите идеи. Тази индустрия е много важна за развитието на Пловдив", подчерта Ева Паунова. <
©
/div>

Според икономиста Георги Стоев от "Индъстри уоч" след успешното брандиране на Пловдив като дестинация за IT и аутсорсинг индустрия през следващия мандат трябва още по-силно да се натисне педалът за рекламирането на града извън страната, така че брандирането да да се превърне в известност на града. 

"През последните четири години Иван Тотев като кмет и неговият екип възродиха самочувствието на града. Започна да се говори за Пловдив като IT дестинация. Кадрите от нашия сектор не отиват в най-големия калабалък, а където е най-приятен животът. 

Пловдив като инфраструктура много се подобри, стана нормален град и все по-нормален става. Именно затова тенденцията от предишни години да сме предимно инкубатори на кадри, които отиват в столицата, се преобърна. Защото нямаше как в порутен град с бедни хора да правиш бизнес. Второто много важно нещо, което направи Иван Тотев, е отдела за бизнес развитие в общината", каза Красимир Стоянов от "ОРАК Инженеринг".

Според представителите на IT и аутсорсинг индустрията важните неща, които трябва да продължат да се случват в града, е подкрепата за образованието, инфраструктурата /признаха, че много се радват на велоалеите, които вече активно използват/ и иновационната предприемаческа система.


Още по темата: общо новини по темата: 892
10.05.2023 »
09.05.2023 »
09.05.2023 »
09.05.2023 »
09.05.2023 »
15.10.2019 »
предишна страница [ 1/149 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Купа на България, сезон 2023/2024
Дублиращ отбор на ПФК Локомотив
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: