ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Иван Тотев пред 350 китайски бизнесмени: Инвестирайте в Пловдив!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:45 / 23.11.2012Коментари (2)4631
© Plovdiv24.bg
"Изключителен интерес проявиха китайски бизнесмени към производството на рози и вино у нас и в края на месеца те пристигат в Пловдив ", така отговори часове след завръщането си от Шанхай кметът Иван Тотев на въпрос на репортер на Plovdiv24.bg какви ползи за региона ще могат да се извлекат от провеждането на шестия пореден форум по проекта "Инвестирайте в България". Както вече писахме, градоначалникът беше част от българската делегация, водена от министъра на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев, министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски и Менда Стоянова - зам.-председател на българския парламент

Китайските бизнесмени пристигат в България на 26-и ноември, а на следващия ден ще гостуват в Пловдив. Градоначалникът ще ги разведе из най-големия розопроизводителен район в страната, където за съжаление, коментира той, повечето насаждения не са големи като площ. Китайските инвеститори искат масиви от поне 1000 дка, в чието разширяване да вложат свои средства и после да продават продукцията, която се използва изключително много в козметичната индустрия, разказа още Тотев. 

Според него регионът на Пловдив е много атрактивен и с огромен потенциал. 

"Презентирахме както нашето вино, така и нашите спа курорти, към които също има много голям интерес от страна на китайските туристи", сподели още градоначалникът. 

Той се е срещнал с представители на 4-те най-големи туристически компании в Китай и е категоричен, че досега в насока увеличаване на техни туристи у нас изобщо не се е работело. 

"Официалната статистика сочи, че за 2011 г. в България са дошли общо 5000 китайци, като в цифрата влизат и официалните бизнесделегации и посещения. Чак сега започваме да работим", каза още Тотев.

Кметът е презентирал възможностите на Пловдив и региона за инвестиции пред близо 350 китайски бизнесмени. По време на срещите е станало ясно още, че най-големият производител в света на кари и ръчни колички "Нобайл" също е проявил интерес към региона. Очаква се на представители на компанията да пристигнат в града ни в края на тази или началото на следващата година. 

"Искат среща с министър, което показва тяхната сериозност", коментира градоначалникът, но уточни, че все още е прекалено рано да се говори за каквито и да било реални инвестиции. 









Зареждане! Моля, изчакайте ...
+6
 
 
Кмете не се дръжте като синдици. Опитвате се да продавате де що може, на който каквото даде. Спрете вече с тази разпродажба на безценица. Помислете за концесии. Помислете за реални инвестиции, а не за гаранциите на инвеститорите. Гърция е уж пред фалит и сигурно по-скъпо търгува земите си.
+13
 
 
Хубаво е да инвестират, но не и да им се продава земята на която искат да засаждат розите. Че ще стане така, че ще я купят за без пари (по 300 лева е декара по ония райони) и след това БИВШИТЕ вече собственици ще работят за миниални заплати на собствените си ниви. Лично аз съм много против в момента да се търсят чужди инвеститори за земеделие в България, докато не се измисли някакъв закон и земята да се окрупни и да стане на големи блокове, които вече да си държат високата цена (която и заслужава почвата и екологията в България)
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Облагородяват Градската градина
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: