ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Иван Тотев и Димитър Колев дадоха старт на ремонта на улица в "Прослав"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:03 / 19.10.2015Коментари (9)5137
Стартира реконструкцията на улица "Просвета" в квартал "Прослав". Символичната първа копка на обекта направиха днес кандидатът на ГЕРБ за втори мандат кмет на Пловдив Иван Тотев и кандидатът за кмет на район "Западен" Димитър Колев.

Улица "Просвета" ще бъде преасфалтирана в частта от улица "Елин Пелин" до улица "Борис Петров", като общата площ възлиза на 8050 квадратни метра. Ремонтът ще премине на три етапа - от ул. "Борис Петров" до входа на мандрата, оттам до входа на стопанския двор и до улица "Елин Пелин". Предвижда се извършването на геодезическо заснемане и проектиране на временна организация на движението. 

Тъй като улица "Просвета" е основна входно-изходна артерия за квартала се планира поне през първите два етапа движението по нея да не бъде напълно спирано. 

По време на ремонта ще бъдат подменени и всички комплекти капаци на ревизионни шахти и улични оттоци и ще бъде изградена нова тротоарна настилка около заслоните за спирките по улица "Просвета", обясни и.д. кмет на район "Западен" Нонка Симеонова.

"В този мандат за пръв път се полагат толкова усилия за крайните квартали на Пловдив", коментира Иван Тотев

"За първи път се правят толкова много инвестиции в квартали като "Беломорски", "Коматево", "Прослав". Днес стартирахме реконструкцията улица "Братя Обрейкови" в квартал "Гагарин". Тук, в "Прослав", не беше правено нищо много години. Стартирахме с реконструкцията на улица "Борис Петров", миналата година заедно с районния кмет Димитър Колев осветихме входа на "Прослав", а сега започваме и пълно преасфалтиране на "Просвета", като само за тази улица общата инвестиция ще стигне един милион лева", обяви Тотев, който е под номер 3 в бюлетината за изборите на 25 октомври. 

Той уточни, че за пръв път бяха започнати дейности по промяна на общия устройствен план, така че собствениците на земеделски земи ще могат да осъществяват инвестиционни намерения в тях. "

За 2016-та година предвиждаме още идейна разработка на връзка между новото "Коматевско шосе" и квартал "Прослав", така че грижите, които положихме за квартал "Прослав", са видими и се надявам след 25 октомври с районния кмет Димитър Колев да продължим да инвестираме в "Западен".

Кандидатът за районен кмет Димитър Колев благодари за подкрепата, която е получил от община Пловдив в лицето на Иван Тотев. Той припомни, че само през последните две години в "Прослав" са се случили много добри неща. 

"Тук бяха изградени нова детска площадка, осветление в парка, фитнес на открито, преасфалтирана бе улица "Борис Петров", за пръв път по улица "Просвета" бе монтирано осветление, подменихме покрива на училището и ремонтирахме покрива на читалището", заяви Димитър Колев

Той бе категоричен, че за новия мандат основна негова цел що се отнася до "Прослав" е преасфалтирането на вътрешнокварталните улици и изграждането на нов парк в двора на старата детска градина, който ще е с площ 5 декара.


Още по темата: общо новини по темата: 892
10.05.2023 »
09.05.2023 »
09.05.2023 »
09.05.2023 »
09.05.2023 »
15.10.2019 »
предишна страница [ 1/149 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
В Беломорски инвестицията е "огромна" - първа копка!!! Колко точно пари са инвестирани в първата копка, защото след нея нищо не се е случило в квартала?!?!?!
-2
 
 
а кога ще направите връзка с Коматево. Само с 2 входа в квартала не ства. освен това не знам възрастните хора и майките сколички как ще минават прелеза. Този асансьор дето е предвиден, ако се развали .. не знам, а дори и да работи ще се чака по 5 мин, ами деца с колелета примерно как ще минават от другата страна. Кмете, помисли за още една връзка към квартала, че иначе втория мандат ти е под въпрос
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Облагородяват Градската градина
Парламентарни избори 2024
Политическо противоборство в САЩ
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: